İstanbul Bahçelievler Belediyesi ile Kahramanmaraş derneklerinin ortaklaşa düzenlediği iftar programında 1550 Kahramanmaraşlı bir araya gelerek birlikte iftar yapmanın hazzını yaşadı.

 

Kahramanmaraş vakıf ve derneklerinin birlik ve beraberlik adına bir araya geldiği iftar programına katılım sağlayan AFŞİNDER, ANDIRINDER, BÜYÜKTATLIDER,  ELBİSTAN DERNEĞİ, GÖKSUN DERNEĞİ,  KAHRAMANMARAŞ OKUTMA VAKFI, KAHRAMANMARAŞ VAKFI, KENTMARAŞ DERNEĞİ, KÜÇÜKTATLIDER, MARAŞDER, PAZARCIKDER, TÜRKOĞLUDER dernekleri birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bira raya gelerek gösterdiler.

Bahçelievler Belediyesi Spor Parkında bir araya gelen Kahramanmaraşlılara iftar öncesi programa katılan MHP Kahramanmaraş milletvekili  Mesut Dedeoğlu, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı S Mevlüt Uyan, İstanbul Cumhuriyet Baş Savcısı  Turan Çolakkadı, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı  Halil Sayın, kısa selamlama konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptılar.

Birlikte iftar yapılmasının ardından Bahçelievler ramazan etkinlik alanına geçen katılımcılarıburada sürprizler bekliyordu etkinlik alanında davul zurna ile karşılanan Kahramanmaraşlılar iftar çadırında Türkoğlu yöresine ait Karaduman oyunu zevkle izlediler. Oyun sonrası Bahçelievler Belediye Başkanı sayın Osman Develioğlu konuşmasında Kahramanmaraş’ın nasıl kahramanlık gösterdiğini bu kahramanlık destanının ve bu birlik beraberliğin tüm Türkiye’nin örnek alması gerektiğini anlattı, katılımları için tüm Kahramanmaraşlılara teşekkür  etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca konuşmasında Kahramanmaraşlıların bu birlik ve beraberliğinin devam etmesi temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından sahne alan Kahramanmaraş yöresi ozanlarından Hilmi Şahballı sahne aldı. Yöresel türkülerin hep birlikte söylendiği gece birlik ve beraberlik içinde sona erdi. Program sonrası Kahramanmaraşlılar standını ziyaret eden MHP Kahramanmaraş Millet Vekili Mesut Dedeoğlu, AFŞİNDER Başkanı  Ahmet Ardıç ve Türkoğlu Dernek başkanı Cafer Parlak Medya TV’ye röportaj verdiler.

Programa katılanlar arasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız  Turan Çolakkadı, MHP Kahramanmaraş Millet Vekili Mesut Dedeoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Bahçelievler Belediye Başkanı  Osman Develioğlu, bahçelievler Başkan Yardımcısı  Mevlid Uyan, Sultangazi  Belediyei Başkan Yardımcısı Halil Sayın, İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Yanık , Şair Yazar hemşehrimiz İbrahim Zarifoğlu ve İstanbul Emniyet Müdür yardımcısı  Servet Sarıçiçek, Kıbrıs Magosa Belediye Başkanı  Sezai Sezen bulunmaktaydı.