Kahramanmaraş Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda öğrencilere “Meslek Seçimine Destek” dergisinin tanıtımı yapıldı.

 

İlgili tanıtım toplantısına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Arslan, Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü M.Fatih Başkan, HBÖ Şefi Bayram Metin, ML Koordinatörü S. Erdal Darak, İŞKUR İş ve Meslek danışmanları, Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü yaptığı kısa konuşmasında ; Meslek Liselerinde alan ve dal seçiminin çok önemli olduğunu, sağlıklı seçim yapıldığında sonucunun pozitif olacağını ve önceki yıllarda sağlıklı alan ve dal seçiminden dolayı hiçbir öğrencinin boşta kalmadığına dikkat çekti

 

“İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından bir yıllık bir çalışma sonucunda hazırlanan ve sadece dünyada Almanya ve Türkiye’de gençlerin ve ailelerinin hizmetine sunulan “Meslek Seçimine Destek” dergisinin tanıtımı ve içinde bulunduğumuz Tekstil Meslek Lisesi öğrencileri ve ailelerine dağıtım için toplanmış bulunuyoruz” diyen İŞKUR Şube Müdürü Arslan konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

 

“Tanıtımı ve dağıtımını yapacağımız dergimiz 700 bin adet basılmıştır. İş ve Meslek danışmanlarımız ile okullarımızda görevli Rehber öğretmenler eşliğinde dergilerin dağıtımı ve kurumumuzun tanıtımı için toplantılar düzenlemekteyiz.

 

Bu dergi ile meslek seçimi sürecinde bulunan gençlerimize  ve ailelerine dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, kendini tanıma, çalışma hayatına ait bilgiler, Mesleki Rehberlik ve danışmanlık konularında yardımcı ve yol gösterici olmak hedeflenmiştir. Kıymetli öğrencilerimize ve velilerimize faydalı olması temennisiyle. Bu dergimizi ilk olarak içinde bulunduğumuz Tekstil Meslek lisemizden dağıtmaya ve tanıtmaya başladık. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, şahsım ve il müdürlüğüm adına hepinize sevgiler saygılar sunarım.”dedi.

 

Konuşmaların ardından öğrencilere meslek seçiminde öncülük edecek, ve büyük faydalar sağlayacak “Meslek Seçimine Destek” dergisi tanıtılıp tek tek dağıtıldı.