Maraşta Haber
Maraşta Haber

Hayaldi, Gerçek Oluyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde ilk balyoz 29 Haziran 2017 Perşembe günü vuruldu. Yusuflar Mahallesi’nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, İl Jandarma Komutanı Timuçin Alper, […]

Hayaldi, Gerçek Oluyor

30 Haziran 2017 - 7:08A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde ilk balyoz 29 Haziran 2017 Perşembe günü vuruldu.

Yusuflar Mahallesi’nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, İl Jandarma Komutanı Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile diğer protokol mensupları, muhtarlar, vatandaşlar ve basın ordusu katıldı.

Yıkım öncesi açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kentsel dönüşüm konusunda çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “ Kahramanmaraş’ımızın daha sosyal, daha müreffeh ve daha yaşanılabilir bir yer haline gelmesi için yoğun gayret içerisindeyiz. Kahramanmaraş’ı ismine layık bir hale getirebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak yoğun bir çalışma gayreti içindeyiz. Kahramanmaraş’ımızda tarihten bu yana gelen yoğun bir gayr-ı sıhhi bir yapılaşma var. Bu yapılar ekonomik ömrünü tamamlamış ve vatandaşlarımızın da sağlığını tehdit eder hale gelmiş. Amacımız bu mahallelerimizdeki yapacağımız yeni ve daha sıhhatli konutlara vatandaşlarımızı taşımak ve onları daha müreffeh bir ortamda yaşatmak. Aynı zamanda da Yusuflar Mahallesi’nin çok önemli bir özelliği var. Şehrin en kalbinde en merkezinde olması ve tarihi aksımıza, başta Ulucamii, Kale ve Kapalı Çarşımız olmak üzere şehrimizi olumsuz yönde etkilemekte.

Bu mahalledeki vatandaşlarımızın da yardımı ile bu bölgedeki dönüşümü birlikte tamamlayacağız. Burada Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir kar veya rant elde etme gibi bir amacımız yok. Vatandaşlarımızı daha sağlıklı, daha müreffeh ve daha mutlu yuvalara kavuştururken, şehrimizi de görsel açıdan daha güzel bir görünüme kavuşturmak. Burada hem vatandaşlarımız kazanacak, hem Türkiye’miz kazanacak. Burada şunu da belirtmek istiyorum, biz buraya belediye bütçemizden ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan önemli ölçüde kaynak aktarmaktayız. Bırakın burada belediye olarak kazanç elde etmeyi, buranın dönüşümü için maddi anlamda destek vermekte kaynak aktarmaktayız. Bu bölgede oturan vatandaşlarımıza da özellikle bunu belirtmek istiyorum. Burada herkesin hakkını ve değerini vererek bu çalışmayı yapma gayreti içindeyiz. Göreve geldiğimizden bu yana burası için yoğun bir gayret sarferdiyoruz” dedi.

900 HANE YIKILACAK

Kentsel Dönüşüm kapsamında bölgede yıkım çalışmalarında 900 hanenin yıkılacağını ifade ederek: “Burada ilk etapta 39 hane ile anlaşma sağladık ve görüşmelerimiz devam ediyor. Burada 900 hane ile görüşeceğiz.

Burada yıkım çalışmalarımızı tamamladıktan sonra kentsel dönüşüm kapsamında hazırlanan projemizi uygulayacağız. Burada amacımız yüksek yoğunlukta veya yüksek konutlar değil. Düşük katlı bölgeye uygun, tarihi mekanlara uygun bir mahalle kültürü oluşturacağız.

Buradaki vatandaşlarımızı taşıyacağımız alanlarımız Saçaklızade, Çamlık Mahallesi ve Üngüt bölgesinde ilk etapta, daha sonra ise Önsen Bölgesi ve Doğukent Bölgesinde ileriki zamanlarda rezerv alanları oluşturmaya devam edeceğiz.

Sadece burası ile değil, Yörükselim, Serintepe ve Mağralı Mahallelerimizde de nazım imar planı ile ilgili olarak çalışmamız devam ediyor. İl genelinde ve Dulkadiroğlu Mahallemizde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu kentsel dönüşümün öncelikle hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

MİLLETİMİZ HİZMETLEİRN FAZLASINA LAYIKTIR

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Valisi Vahdetiin Özkan: “Kentsel dönüşüm  sadece fiziki olarak mekanların düzenlemesi değil, aynı zamanda çevresel değerlerin muhafazası, kültürel değerlerin ve manevi değerlerin muhafazası ve gelecek nesillere aktarılması demektir. Belediyelerimizin, hükümetimizin bu konuda performansı takdire şayandır. Herkese teşekkür ediyoruz. Milletimiz bu hizmetlerin fazlasına layıktır. İnşaallah hayırlı uğurlu olur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederek saygılar sunuyorum” diye konuştu.

YAYŞAN LAYLASI TABİAT PARKI OLUYOR

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç: “AK Parti hükümetleri olarak en temel amaçlarımızdan birisi de yaşanılabilir şehirler, ilçeler ve mahalleler oluşturarak, korunmuş doğal çevreler oluşturmak. Bu anlamda şehirlerimizde neler yapılması gerekiyorsa hepsi planlanmış ve projelendirilmiştir. Bu plan ve projeler doğrultusunda çalışmalar eksiksiz olarak devam etmektedir. Devletimizin gücü nispetinde size vermiş olduğumuz sözümüzü eksiksiz yerine getireceğiz. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanımızın vermiş olduğu sözleri bir bir yerine getirdiğini görmekteyiz. Kendisine teşekkür ediyorum.

Bu arada Yavşan Yaylamızda Orman ve Su İşleri Bakanlığım tarafından tabiat parkı olarak ilan edilmiş ve 1 milyon 200 bin TL kaynak aktarımı yapılarak orada gerekli çalışmaların yapılmasına başlanmıştır. Üç yıl sürecek bir çalışma ile 4 bin 200 dönüm tabiat parkımız halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kahramanmaraş’ımız eski Kahramanmaraş değildir. Emeği geçen herkesi takdirle anıyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “ Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanken ben il başkanıydım defalarca Tekke’ye bakarak buraya niye el atmıyorsunuz diye biraz da bulmuşsun şimdi onun o direk litre yerine gelmiş oluyor. Tabi bütün bu imkanları Belediye başkanımızın değindiği kentsel dönüşüm programı ile yapabiliyoruz. Bunun iki açıdan önemi var Birincisi insanlarımızın sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamak. Sağlıklı konut hem oturanların sağlıklı bir şekilde hayatını idame ettirmesi demek, hem de afetlere karşı sağlıklı olması demek. AFAD’dan Sorumlu bir bakan olarak Başbakan Yardımcısı olarak şunu biliyorum; Deprem AFET aslında insanı öldürmüyor. İnsanı öldüren tekniğe uygun yapılmamış yapılar. Yani deprem öldürmüyor, yapı öldürüyor. Ayrıca benim görev alanım itibariyle de çok büyük önemi var İnşallah bu bölge Kahramanmaraş’ımızın o eski Kadim şehri ortaya çıkartacaktır. Dün Dulkadiroğlu Belediye başkanımızla beraber Çarşı başında yeniden kamulaştırılıp restore edilen yapılar gezdik, Tarihi Maraş’ı gördük” dedi.

BU TARİHİ BİR ANDIR

Başbakan Yardımcısı Kaynak: “Gerçekten Kahramanmaraş kadim bir şehir Anadolu’nun en eski şehirlerinden biri ama yeni şehirleşme esnasında kendi özgün mimarisi kaybetmiş bir şehir. Belediyelerimizin bu çalışmaları Allah’ın izniyle içinden bunu ortaya çıkaracaktır. Şimdi biz Büyükşehir Belediye Başkanımızla İlçe Belediye Başkanlarımızla bu büyük yükün altından kalkabilmek için UNESCO dahil birçok finansman modellerinin ve destek modellerini İnşallah birlikte takip edeceğiz. Hakikaten söylüyorum. Bu tarihi bir andır. Bir yıkımın tarihi an olmasını gerçekten Bizler bunu yaşayan bizler çok iyi anlayabiliriz. Bu semt Kahramanmaraş’ımızın en gözde semti zaten burada yaşayanlarda Kahramanmaraş’ın her tarafı tamamen yiğit insanlarından oluşuyor. İnşallah bu bölgeye hem depreme dayanıklı hem estetik hem gerçekten ecdadımızın yaptığı birbirine zarar vermeyen sivil mimari örnekleri ile Büyükşehir belediyemiz donatacaktır.

Büyükşehir belediyemizin için de önemli ulaşım projelerine şahitlik ediyoruz. Trabzon Caddesi’nde önemli bir yayalaştırma ve Tek yön çalışması hemen burada Ulucami ile Kıbrıs Meydanı Arasında yeni bir düzenleme ama asıl bunları tamamlayacak olan aksı Şeyhadil’den Sarayaltı’ndan başlamak üzere eski tarihi Maraş’a yapılacak. Biraz bunlar hep beraber hızlıca gerçekleştiğini göreceğiz. Çevre Şehircilik bakanımızla burada Kahramanmaraş merkez ve ilçeleri için Çevre Şehircilik alanında yapılacak hususları tartışmak üzere bir program tertip edeceğiz. Kahramanmaraş’ımızı tekrar tarihindeki o kilit öneme haiz beraber taşıyacağız. Bu çalışma Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm ilk olacak. Daha önce Münferit kentsel dönüşüme başladılar. Şahıslar kendileri yaptılar ama böyle bölgesel olarak kentsel dönüşüm ilk kez burada hayata geçecek. Emeği geçenlere ben şimdiden teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yıkım çalışmalarını başlatmak üzere Başbakan Yardımcısı Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, Başkan Erkoç ve diğer ilgililer ilk balyozu vurarak kentsel dönüşümü başlattılar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ