Maraşta Haber
Maraşta Haber

Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle, Kahramanmaraş’ı Akdeniz’in Bahçesi haline getireceklerini söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’n tanıtım toplantısı yapıldı. Bahçelievler Mahallesi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısı açılış konuşmaları ile başladı. Bahçelievler Mahalle Muhtarı Sait Ahraz’ın teşekkür konuşmasının ardından Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati […]

Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi Açıldı

04 Mayıs 2017 - 6:50A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle, Kahramanmaraş’ı Akdeniz’in Bahçesi haline getireceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’n tanıtım toplantısı yapıldı.

Bahçelievler Mahallesi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısı açılış konuşmaları ile başladı.

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Sait Ahraz’ın teşekkür konuşmasının ardından Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu tür sosyal tesislerin yapımının devam edeceğini söyledi.

GÜMÜŞER AİLESİNE TEŞEKKÜR

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Buranın açılışını daha önce saygı değer Cumhurbaşkanımız toplu açılış töreninde yapmıştık. Bu günde sizlere Kahramanmaraş’a ve sizlere tanıtmak için bu tanıtım toplantısını düzenledik. Burası sadece taziye evi değil diğer sosyal birimleri ile bölgeye hizmet eden temas noktası, Büyükşehir’in bir hizmet noktasını oluşturduk. Bundan dolayı buranın maddi desteğini sağlayan daha doğrusu finansmanını sağlayan çok değerli ağabeyimiz Haydar Gümüşer’e ve çok değerli eşi Gülsüm Hanım Gümüşer’e en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz.

İnsanların en zor anları bir yakınını, bir sevdiğini kaybettiği anlardır. O anlarda ne yapacaklarını bilemez bir durumdadırlar. İşte insanların en zor anlarında bu gibi sosyal tesislerle yanlarında olmaktan ve onların dualarını almaktan memnuniyet duymaktayız. Bu anlamda da taziye evlerimizi Kahramanmaraş’ın geneline yaymaktayız. Biz bu hizmetleri belediye bütçesi ile yapmakta iken Haydar Gümüşer Ağabeyimiz buranın tefrişatı da olmak üzere komple yapım masrafını üstlendi ve bizde başlattığımız inşaatımızı onun katkıları ile tamamlayarak hizmete sunduk.

Şu anda Elbistan İlçemizde yoğun bir ihalemiz var, yine Afşin ilçemizde yoğun bir ihalemiz var. Merkezle birlikte sanırım bu şekilde sosyal tesis yapım işimiz 28 tane oldu. Geçtiğimiz günlerde benzer bir tesisi Karaziyaret Mahallemizde Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi kaynak’ın katılımı ile hizmete açmıştık. Önümüzdeki günlerde de Kayabaşı Mahallemizde İsmail Kurtul Amcamızın destekleriyle temelini atıyoruz” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’I ŞANTİYEYE DÖNDÜRDÜK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin hemen her yerinde çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Erkoç: “Büyükşehir olarak yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Baharın gelmesi ve iş sezonunun açılmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ı adeta bir şantiyeye dönderdik. Yoğun bir şekilde yollar ve bulvarlar yapıyoruz. Şehrimizin doğusu ile batısını birbirine bağlayacak olan Kuzey Çevre Yolumuzda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu arada şehrimizin doğu kısmında Sanayi-Doğukent arasındaki yolun devamı niteliğinde Dulkadiroğlu Belediyemizin Hizmet Kampüsünün yapılacağı alanda da yeni bir bulvar yapımına başladık. Bunun haricinde Karamanlı Kavşağına da başlıyoruz. Alt yapısı ile uğraşıyoruz. On gün içerisinde orada da bir kavşak yapımına başlayacağız. Hal Kavşağı dediğimiz bölgede de proje çalışmalarını tamamladık çalışmalarını Karayolları yapacak. O bölgede de bir battı çıktı olacak. Karamanlı Kavşağından hemen yukarıda Çukurova Elektrik’in orada da bir köprü yapıyoruz. Şehrimizde inşallah bu sene 3-4 tane battı çıktı denilen köprülü kavşaklarla sanat yapılarıyla donatarak trafikte yaşanan sıkıntıları en aza indireceğiz.

Yine aynı şekilde Arasa Camii civarında yaptığımız 1000 araçlık otopark inşaatımız hızla devam ediyor. Bunun yanı sıra yıkılan emniyet müdürlüğü binamızda da 400 araçlık otopark ve üstü de şehir meydanı olacak şekilde dizayn edildi ve iş makineleri geldi en kısa sürede yapım çalışmalarına başlanacak” diye konuştu.

TAM BİR DÖNÜŞÜM-GELİŞİM ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Şehir merkezinde başlatılan çalışmalarla şehri adeta bir çekim merkezi haline getirmek için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayak merkezimizin çalışmaları başladı. Sonbahara inşallah o da biter. Teleferik konusunda da Kale civarında kamulaştırma çalışmalarını tamamladık ve yıkım çalışmaları devam ediyor. Birinci etabı kale-Seyir Terası ikinci etap ise Ahırdağına çıkacak.

Kahramanmaraş için çok önemli bir projemiz var. Trabzon Caddesi-Kale bölgesini birleştirme projesi. Biliyorsunuz bizim tarihi çarşılarımız var. En son Demirciler Çarşısı’nda restorasyon çalışmalarına başlamıştık, orayı bitirdik Kasaphali dediğimiz bölgede az bir çalışmamız kaldı. Orayı da tamamladığımızda Trabzon Caddesi-Kale arası da güzel bir çekim merkezi haline gelecek. Kahramanmaraş’ın en büyük zenginliği olan ve bize miras kalan tarihi güzelliğini ayağa kaldırıyoruz. Daha öncesinde Mustafa Bey döneminde il belediyesi iken çarşılarımızın bir bölümünün restorasyonu yapılmıştı. Biz de geri kalanlarını tamamladık. Mazman Çarşısı başta olmak üzere esnafların şikayetleri olan bölgelerde çatıları değiştirdik.

Şimdi Ulucami ile İş Bankası arasındaki Atatürk Caddemizde sıra. Atatürk Caddemizde yer alan ve Kapalı Çarşımızı gölgede bırakan o metruk yapıları da temizleme çalışmalarına başlıyoruz. Orayı da tek standarta getirerek tarihi çarşılarımıza uygun hale getireceğiz. Kapalı Çarşımızın içinde bulunan ayakkabıcılar ve mazmanların olduğu bölümü Kültür Bakanlığımızla ortak yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede oraya da başlayacağız. Bu çalışmalarımızla Kahramanmaraş’ta tamamen bir dönüşüm gelişim çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz ve bu çalışmalarımız tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte olacak.”

KAHRAMANMARAŞ AKDENİZ’İN BAHÇESİ OLACAK

Kahramanmaraş’ın Adana-Gaziantep-Mersin illeri arasında yeşil alan bakımından çok önemli bir yere sahip olacağını kaydeden Başkan Erkoç sözlerini şöyle tamamladı: “ Trabzon Caddesi-Atatürk Bulvarı-Kale-teleferik hattı birleştirdiğimizde burası adeta bir çekim merkezi haline gelecek. Yedikuyular Kayak Merkezimizle, 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Kılavuzlu’ya yapacağımız 1000 dönümlük rekreasyon alanı ile, Aliya İzzetbegoviç Parkı ile şehrimiz bölge insanlarının rahat nefes alabileceği bir çekim merkezi haline gelecek. Yaptığımız yeşil alan, mesire alanları ve parklarla birlikte yapacağımız projelerimizle Kahramanmaraş’ımız Akdeniz’in Bahçesi konumuna gelecek.”

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Erkoç, sosyal tesisin yapımında verdikleri desteklerden dolayı Gümüşer Ailesine çiçek ve plaket takdim ederek teşekkür etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi gezildi.

Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, daire başkanları, şube mdüürleri, muhtarlar vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ