Kahramanmaraş’ta geçen yıl aralık ayında kurulan Apartman Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÖR-DER), günden güne üye sayısını artırıyor.

Kurulalı henüz 5 ay olan GÖR-DER, sık sık toplantılar yaparak apartman görevlilerinin (kapıcıların) sorunlarını tespit ediyor. GÖR-DER Başkanı Ayhan Güngör, öncelikle meslektaşlarının sosyalleşmeleri yönünde çaba gösterdiklerini belirterek, dayanışma konusunda da önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi. Güngör, geride kalan 5 aylık süre içerisinde kayıtlı üye sayılarının 80’i bulduğunu ve yaklaşık 100 kişinin de üyelik için başvuru yaptığını ifade ederek, “Kahramanmaraş’ta 2 bin 500 ile 3 bin arasında apartman, site, kooperatif görevlisi olduğunu düşünüyoruz ve bu arkadaşlarımıza yılsonuna kadar ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yönetim olarak 15 günde bir toplandıklarını ve meslektaşlarından gelen önerileri değerlendirerek, çözüm yolları oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Ayhan Güngör, GÖR-DER olarak mağduriyete uğrayan kimi meslektaşlarının sorunlarının yargı yoluna taşınmasına destek olduklarına dikkat çekti.

ÜYELERLE TOPLANTI

Geçen hafta sonunda üyelerle bir araya gelen GÖR-DER üyeleri, birlik ve beraberlik içerisinde oldukları sürece çözemeyecekleri sıkıntıları olmadığını dile getirdiler ve bugünden sonra da güçlerini birleştirmeleri gerektiği konusunda hem fikir oldular.

Apartman görevlileri arasındaki dayanışmayı sağlamak üzere önümüzdeki günlerde toplu piknik, eğitim çalışması, bilgilendirme toplantıları yapmayı planladıklarını söyleyen GÖR-DER Başkanı Ayhan Güngör, üyelerin de desteği ile çok yakında Kahramanmaraş’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri haline geleceklerine işaret etti. Dernek üyelerinin aileleri ile birlikte büyük bir güç olduğuna işaret eden Güngör, bu gücün harekete geçirilmesi ile bir çok alanda daha aktif olacaklarını söyledi.

Bu arada, GÖR-DER üyelerinin toplantısına katılan Demircioğlu AVM’nin sahibi Ahmet Demir de, AVM olarak apartman görevlilerinin her zaman yanında olduklarını ve gerekli desteği sağlayacaklarını dile getirdi. (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)