Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde bulunan dertlere deva, şifa sularını ihtiva eden içmecelerden Aşağı İçmecede geleneksel olarak gerçekleştirilen mahalli deve oyunu,  Ekinözülü bir grup gençler tarafından bu yılda gerçekleştirildi ve yerli turistlerce büyük bir merak ve heyecanla izlenerek ilgi odağı oldu.

Her yıl olduğu gibi içmeceler sezonun başladığı günlerde yapılan ve , ”Deve Oyunu” adı verilen oyunu turistler, davul zurna eşliğinde eğlendi. Deve maketiyle bir grubun sergilediği oyunu dikkatle izleyen turistler, ayrıntıları da fotoğraf makineleri ve kameralarıyla görüntüledi.

 

Gençlerin her yıl yaptığı deve oyunu davul zurna eşliğinde sokak sokak gezdiren gençler aralarından bir grubu kız kifayetleri giydirip temsili askerler tarafından korunmaya alıyorlar kızları kaçırmaya çalışan vatandaşları askerler cop ve palaska ile vatandaşları dövüp yüzüne kül atıyorlar.

Davul zurna eşliğinde yapılan gösteride, genç kızlar,  erkek arkadaşlarıyla konuşmasına izin vermeyen askerler kızları oyundan kaçırmaya gelen gençleri sokak ortasında dövüyorlar.

İsmail Bozdoğan