Maraşta Haber
Maraşta Haber

Erdem Bayazıt Galası Kahramanmaraş’ta Yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erdem Bayazıt Galası yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gala saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın yazarlar ve söz ustası şairler kenti olduğunu söyledi. Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş Türk edebiyat ve kültür dünyasına […]

Erdem Bayazıt Galası Kahramanmaraş’ta Yapıldı

18 Ocak 2015 - 17:05A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erdem Bayazıt Galası yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gala saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın yazarlar ve söz ustası şairler kenti olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş Türk edebiyat ve kültür dünyasına sayısız bir isim kazandırmıştır. İşte bu isimlerin en önemlilerinden biri de Erdem Bayazıt’tır. Erdem Bayaıtz bir nesli ağabeyidir. Aslında Erdem Bayazıt sadece Kahramanmaraş’ın değil tüm Türkiye ve İslam coğrafyası için bir değerdir.

Rahmetli Erdem Bayazıt’ın şiirlerinde hep bir mesaj vardır: “Dünyanın kalbini dinle geliyor adım adım / Dallar emyveye dursun, toprak tohuma dursun /  İnsan barışa dursun, selama dursun zaman / Sabır savaş zafer! Adım: MÜSLÜMAN!” diyen bir şairdir. Şiirini bazen kurşun gibi kullanmıştır. Bu yüzden şiirlerinde İslam dünyansın sorunlarına yer vermiş, Müslümanların acılarını gündeme getirmiştir.

Erdem Bayazıt yazdığı eserlerle ülkemizin kültürel ve entelektüel alandaki gelişmesinde öncü rol oynayarak, milli kültürümüze damga vurmuştur. Ruh ve fikir dünyamızın oluşmasında pay sahibi olan Erdem Abi, bu ülkede izler bırakmıştır. Şimdi onun izlerini takip eden idareciler var. Bize bu günleri gösteren Allah’a hamd olsun.

İnşaallah biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzelliklerin anlatılması ve anlaşılmasına katkıda bulunacağız. Erdem Bayazıt gibi, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu gibi Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği bu önemli değerlerimizin yaşadığı evleri müze yaparak gelecek nesillere aktaracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, burada aramızda olmanızdan duyduğum memnuniyeti ve heyecanı tekrar ifade ediyor, bu belgeselin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar ise böylesine önemli bir şahsiyetin kızı olmakla gurur duyduğunu ifade ederek: “Rahmetli babam bize çok fazla bir zaman ayıramadı ama her sorduğumuz soruya hemen cevap vermeyip, gelin ihmihalden okuyalım bakalım nasıl oluyormuş’ diyerek bizlere sürekli okuyarak öğrenmeyi teşvik etti” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da yaptığı konuşmasında Erdem Bayazıt’ın kendini ve düşüncelerini ve o büyük medeniyet ufkunu şiir diliyle anlatarak kendini şiirle ifade ettiğini söyledi. Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Biz Erdem Bayazıt’a sadece şair dersek ona hakaret etmiş oluruz. Biz Rasim Özdenören’i sadece düşünce adamı olarak görürsek Rasim ağabeye çok büyük haksızlık etmiş oluruz. Nuri Pakdil’e, Cahit Zarifoğlu’na yedi güzel adamın her birine biz sadece kendi dilleri ile dertlerini davalarını ve o taşıdıkları ve bize miras olarak bıraktıkları o yükü bizden sonrakilere taşımak için biz şu anda başka dillerle konuşuyoruz. Başbakan yardımcımızın bugün dediği gibi bu mücadele doğu batı mücadelesi değil, bu mücadele barış ve düzen isteyen kardeşçe yaşamak isteyen her düşünceye her inanca saygı duyan insanların mücadelesidir.

İnsanı eşit bir varlık olarak gören şairin ve şiirin naifliğinde bakan bu güzel adamların şehrinde doğduğum için bende kendimi şanslı hissediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, meselenin yollar, hanlar, köprüler yapmak olmadığını ifade ederek: “Meselemiz sadece yollar, hanlar, köprüler inşa etmek, fabrikalar kurmak, havaalanları yapmak değildir. Bunları tabii ki yapacağız. Esas vazifemiz, medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa etmektir. Medeniyetin inşası ise medeniyet fikrine sahip genç nesillerin üzerinde yükselecek olan ameliyedir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş yaptığı konuşmada: “Bu memlekette insanların sadece inançlarını dile getirdiği için ne kadar horlandığı, ne kadar aşağılandığı dönemleri yaşadık. İmam Hatip Liselerinin kapandığı dönemi yaşadık. Başörtüsü yüzünden insanlara zulmedildiği dönemleri yaşadık. Evlerde insanların kitap okuyor diye yakalanıp içeriye atıldıkları dönemleri yaşadık. İnsanlarla inançlarından dolayı alay edildiği dönemleri yaşadık. Çok şükür şimdi bunlar geride kaldı. Köprünün altından çok sular geçti. Şimdi yeni Türkiye dediğimiz şey işte bu dönemin başlangıcıdır. Tarihçi Fernand Braudel, ‘Büyük İslam medeniyetinin birinci yürüyüşü Peygamber ve Hulefa-i Raşidin dönemi, ikinci büyük yürüyüşü Selçuklu ve Osmanlı dönemiydi’ demişti. Ben de buna bir şey ilave ediyorum. Yeni Türkiye dediğimiz bu şey, aslında büyük medeniyetimizin üçüncü büyük yürüyüşünün başlangıcıdır. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından katılım belgelerinin takdimi yapıldı ve daha sonra şiir bölümüne geçildi.

Şiir bölümünde Osman Nalbant Erdem Bayazıt’ın Sebeb Ey şiirini okudu.

Şiir okunmasının ardından Yönetmenliğini Ekrem Doydu’nun danışmanlığını ise şiar ve yazar İsmail Kılıçarslan’ın üstlendiği belgeselin izlenmesine geçildi.

flash copy STC_1294 copy STC_1312 copy STC_1385 copy STC_1475 copy STC_1497 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ