Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dedeoğlu, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin Kadro Eksikleri Var”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, torba yasada bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yeni kadrolar tahsis edildiğini belirterek,  kadro konusunda sıkıntı büyük sıkıntı yaşayan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de bu kapmama dahil edilmesini istedi. Kahramanmaraş Tıp Fakültesi’nde kadro eksiklerinden dolayı bazı bölümlerinin çalışmaz durumda olduğuna da işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu konuşmasını […]

Dedeoğlu, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin Kadro Eksikleri Var”

25 Temmuz 2014 - 12:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, torba yasada bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yeni kadrolar tahsis edildiğini belirterek,  kadro konusunda sıkıntı büyük sıkıntı yaşayan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de bu kapmama dahil edilmesini istedi.

Kahramanmaraş Tıp Fakültesi’nde kadro eksiklerinden dolayı bazı bölümlerinin çalışmaz durumda olduğuna da işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Evet, bu bakanlıklar, ilgili kuruluşlara bu kadro düzenlemesine gidecek ama mevcutta kurulmuş ve hâlâ devam eden birçok kuruluşlarımız var, burada da kadro eksiklikleri var, bunların da kendi seçim bölgem olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin tıp fakültesinde ve diğer üniversitenin fakültelerinde birçok kadro eksikliği bulunmakta.

Üniversitemizin tıp fakültesinin açılmasına rağmen kadro eksikliğinden dolayı bazı bölümleri çalışamaz durumda, aksak çalışır durumda. Geçtiğimiz on beş gün içerisinde burada bulunan hocalarımız, asistanlarımız istemeyerekten bir toplantı yaptılar, bir eylem yaptılar bu kadroların tahsis edilmesi noktasında.

Temenni ediyorum ki Maliye Bakanlığı, ilgili bakanlık, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bu kadroları bin an önce tahsis eder ve Kahramanmaraş’ın sağlık konusundaki bu eksikliği bir an önce giderilir temennisinde bulunuyorum.

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Hükûmet, bütçe dengelerinin ardına sığınmadan ihtiyaç duyulan kadrolara bir an önce atamalarını yapmalıdır. Ülkemizde işsizlik her geçen gün biraz daha artmaktadır. Genç işsizlere her yıl yeni işsizler eklenmekte ve katlanarak da devam etmektedir. Hükûmet politikaları, ülkemizde işsizliğe bir türlü çözüm bulamamıştır.

Bu konulardaki AKP Hükûmetinin gayretleri maalesef ki yetersizdir. Ülkemizde bir tarafta çok büyük bir işsizlik yaşanırken, bir taraftan da kamu kurum ve kuruluşlarına personel açıklığı yaşanmaktadır.

Ülkemizde atama bekleyen öğretmen sayısı her geçen gün artarken okullarımızın öğretmen açıkları Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre 126 bine ulaşmıştır. Sendikalar bu öğretmen ihtiyacının daha da yüksek olduğundan bahsetmektedir.

Akademisyen açıklarımızı da okullarımızın öğretmen açıklarından bir farkı kalmamıştır. Türkiye genelinde üniversitelerimizin akademisyen açıkları geçen yılın rakamlarına göre 26.616 olarak gerçekleşmiştir.

Hükûmet, yeni kadrolar tahsis ederek ülkemizin öğretmen ve akademisyen açıklarını bir an önce kapatmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak Hükûmete her türlü desteği bu konuda vermeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Burada, eğitim demişken, Türkiye’de eğitimin sorunlarından da kısaca bahsetmek istiyorum. Ülkemizde en fazla bakan değişikliğinin yapıldığı Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde işler içinden çıkılmaz bir hâle dönüşmüştür.

Neredeyse her gelen bakan, Türkiye’de kendince yeni bir sistem denemiş, denenen bu sistemler ülkemizde eksik olan okul ve derslik sayılarını da artırmıştır. Öğrencilerimiz kalabalık sınıflarda ders görmek zorunda kalırken öğretmen ve yöneticiler yapılan rotasyonlar nedeniyle mesleklerini verimli bir hâlde sunamaz duruma düşmüşlerdir.

Öğretmenlik mesleği Hükûmetin üst düzey yetkilileri tarafından yapılan birtakım açıklamalar nedeniyle itibar kaybetmiştir ve buna da devam etmektedirler. Öğretmen açıklarına ve eğitim camiasının içinde bulunduğu sorunlara çözüm bulmak yerine Hükûmet, kapatmak için dershanelerin kapısına dayanmış ve dershaneleri kapatmaya çalışmaktadır.

Önce okullarda görülen eğitim seviyesi yükseltilmeli, ondan sonra dershanelerin kapatılması düşünülmelidir diyoruz. Zaten, okullarda eğitim seviyesinin yükseltilmesiyle dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır.”

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ