Maraşta Haber
Maraşta Haber

Darbe Girişimi Türkiye Cumhuriyeti’nin Kalbine Saplanmış Bir Hançerdir

KMTSO Başkanı Serdar Zabun: “ Umarım ülkemiz bir daha böyle ağır travma yaşamaz ve zihinlerden uzun yıllar silinmeyecek acılara maruz kalmaz” dedi. 7 Bölge Odasının Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformunun 11’inci toplantısı Kahramanmaraş’ta yapıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Zabun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimini tekrar lanetledi. “Ve umuyoruz ki, ülkemiz bir daha böyle […]

Darbe Girişimi Türkiye Cumhuriyeti’nin Kalbine Saplanmış Bir Hançerdir

22 Temmuz 2016 - 20:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

KMTSO Başkanı Serdar Zabun: “ Umarım ülkemiz bir daha böyle ağır travma yaşamaz ve zihinlerden uzun yıllar silinmeyecek acılara maruz kalmaz” dedi.

7 Bölge Odasının Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformunun 11’inci toplantısı Kahramanmaraş’ta yapıldı. Burada açılış konuşmasını yapan Zabun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimini tekrar lanetledi.

“Ve umuyoruz ki, ülkemiz bir daha böyle ağır travma yaşamaz ve zihinlerden uzun yıllar silinmeyecek acılara maruz kalmaz” diyen Zabun şöyle konuştu: “Bu platform, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınması bakımından, bölgesel gücü, bölgesel potansiyeli ortaya çıkarmak ve ortak hedeflere yoğunlaşmak açısından çok önemli bir rol-model oluşturmaktadır. Bölgesel kalkınma projelerinin etkinliğinin artırılması, bu konuda kurumsal ve teknik altyapı oluşturulması ve işbirliği kültürünün geliştirilmesi, küresel rekabet gücümüzün artırılması açısından üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur.

Bu platformda, ortaya konulacak yerel, bölgesel ve ulusal politika ve stratejiler, projelerle kurumsal hedef ve yol haritaları en önemli kazanımlarımız olacaktır.

21 Mart 2014’den buyana faaliyetlerine devam eden Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa,  Antakya, Adıyaman, Kilis ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, genel sekreterleri ve bölgedeki kalkınma ajansları genel sekreterlerinin katılımıyla bugün 11’inci buluşmasını Kahramanmaraş’ta gerçekleştirmektedir. Ancak bu toplantımızı, 15 Temmuz Cuma gecesi Türkiye Cumhuriyeti’ne ve millet iradesine FETÖ terör örgütü üyesi hainlerce yapılan darbe girişiminden dolayı ortak bir basın açıklaması yaparak kapatmak istiyoruz”

DARBE GİRİŞİMİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KALBİNE SAPLANMIŞ BİR HANÇERDİR

7 bölge odası adına Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, ortak deklarasyonu okudu. Bartık şunları kaydetti: “ Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz gecesi büyük bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır.  Milli irade ve demokrasimize karşı FETÖ terör örgütü tarafından planlanan hain darbe girişimi, tarihimize yeni bir kara leke olarak maalesef geçmiş bulunmaktadır.

Halkımızın temsil edildiği, en yüce kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, halkın büyük desteği ile iş başına gelen Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize yönelik bu kanlı girişim, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbine saplanmış bir hançerdir.

DESTAN YAZDIK

Çok şükür ki, Kurtuluş Savaşı’nda,  Türkü-Kürdü Alevisi-Sünnisi, Lazı-Çerkezi ile bağımsızlık mücadelesi vererek destanlar yazan yüce Türk Milleti, hain darbe girişiminin ilk anlarından itibaren sabahın ilk ışıklarına kadar, cansiperane savunma ile milli iradeye ve demokratik kurumlarına sahip çıkmıştır. Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla çocuğuyla, siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkesin; tankların önüne canını siper ettiği, adeta milli mücadele ruhunu yeniden yükselten milletimiz her türlü övgüyü fazlasıyla hak etmiştir. Kahraman polisimiz, Türk halkının güvenine ne kadar layık olduğunu bir kez daha ve çok güçlü bir şekilde göstermiştir.

 

Kamuoyunu an be an bilgilendirmek için silah altında dahi yayınlarını durdurmayan, ekranlarını karartmayan medya kuruluşlarımız adeta şahlanmış bir küheylan edasıyla milletin ve basın sektörünün namusuna halel gelmesine izin vermemiştir.

TEK YÜREK OLDUK

İstisnasız tüm siyasi partilerimizin, darbenin karşısında dimdik durarak meşru Hükümet’in ve demokratik kurumların yanında yer almaları, milli mesele söz konusu olduğunda her türlü siyasi düşünceden arınarak tek yürek olmaları bugünlerde en büyük ihtiyacımız olan tabloyu oluşturmuş, Parlamentoya olan inancımızı ve güvenimizi pekiştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin, halkın oyu ve yüksek desteği ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, bu büyük saldırı karşısında, yine büyük bir lider olduğunu kanıtlamış, Türkiye’ye milli duruş ruhunu bir kez daha aşılamıştır. Bu itibarla, bir kez daha başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hükümetimize, siyasi partilerimize, polisimize, vatanseverliğinden ödün vermemiş Türk Silahlı Kuvvetlerine, medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

BÜYÜK BİR DEVLETİZ

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve ne içeriden ne de dışarıdan hiçbir güç onu yıkamayacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Bizler, milletin iradesi ile seçilmiş hükümete ve demokrasiye sonuna kadar destek vermeye; iş dünyasını temsil eden kurumlar olarak demokrasi nöbetlerine halkımızla birlikte devam edeceğiz. Bizler, bu vatanın gerçek sahipleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve milli iradeye zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi, millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığımızı kamuoyuna arz ediyoruz. Asker kılıklı FETÖ terör örgütü mensuplarınca planlanan darbe girişimine karşı, milli iradeye ve halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimize verdiğimiz desteği yüksek bir sesle ve bölgesel bir katılımla bugün tekrar ediyoruz. Kahraman ordumuzun ve vatansever askerlerimizin de hiçbir şekilde yıpratılmaması gerektiğine inanıyor, şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerini bu FETÖ’cü canilerden ayrı tutuyor, milletimizin namusuna halel getirmeyeceklerine olan inancımızı önemle vurgulamak istiyoruz.  Milli egemenliğimize ve bütünlüğümüze saldıran vatan hainlerinden hukuk çerçevesinde, yüce Türk adaleti önünde hesap sorulmasını istiyoruz.  Bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak; ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına hizmet etmeye; yatırım, üretim, istihdam ve ihracata var gücümüzle devam ediyoruz.  Olağanüstü olayların yaşandığı bu süreçte Hükümetimizin aldığı OHAL kararı normalleşmenin hızlandırılması açısından olumlu bir adımdır. Bir daha böyle bir bela ile yüzleşmek zorunda kalmamak ümidi ile ülkemize geçmiş olsun, milletimizin başı sağ olsun.  Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve gazilerimize acil şifa diliyoruz. Kamuoyuna Saygıyla Arz Olunur”

IMG_3443 copy IMG_3543 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ