Maraşta Haber
Maraşta Haber

Çanakkale’nin 100. Yıl Coşkusu Kahramanmaraş’ta Yaşanacak

Kahramanmaraş’ta, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programlar çerçevesinde sergiler açılacak, tiyatro ve sinema gösterimleri sunulacak, konferans ve şiir dinletileri yapılacak, konserler verilecek. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yıl coşkusu tüm Türkiye ile birlikte Kahramanmaraş ve ilçelerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak. Kahramanlar Şehrinden Şehitler […]

Çanakkale’nin 100. Yıl Coşkusu Kahramanmaraş’ta Yaşanacak

12 Mart 2015 - 20:25A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen programlar çerçevesinde sergiler açılacak, tiyatro ve sinema gösterimleri sunulacak, konferans ve şiir dinletileri yapılacak, konserler verilecek. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.yıl coşkusu tüm Türkiye ile birlikte Kahramanmaraş ve ilçelerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

Kahramanlar Şehrinden Şehitler Diyarına…

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile 1. Cihan Harbinin en önemli cephelerden biri olan Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümünde görkemli bir anma töreni düzenleniyor. Tüm Türkiye ile birlikte dünyada, bu görkemli törenleri izleyecek. Çanakkale Savaşı herhangi bir savaş değildir. Çanakkale, Türkiye’nin her ilinden her hanesinden en az bir kişinin savaşıp şehit düştüğü diyardır. Çanakkale cephesinde başlayan silah arkadaşlığı, kabir yoldaşlığına dönüşmüştür. Ve bu yoldaşlık bugün ülkemizin birliğine ve beraberliğine güç vermektedir. Eğer bizler rahat ve huzurlu bir ortamda yaşıyorsak ecdadımızın Çanakkale’de imkânsızı başararak kazandığı zaferin neticesindendir. Biz de Çanakkale Savaşlarında şehit vermiş bir şehir olarak bu kutlu zaferin 100. Yıldönümüne yakışır etkinlikler düzenledik. Bu düşüncelerle Çanakkale Savaşlarında şehit düşen kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimizi Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü etkinliklerine davet ediyorum” dedi.

Çanakkale Zaferi 100.Yıldönümü Programı

Etkinlikler 16 Mart 2015 Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Drama Topluluğu tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenecek “Çanakkale Geçilmez” isimli gösteri ile başlayacak.

17 Mart 2015 Salı günü  Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Muhterem Komutanım isimli tiyatro ve şiir dinletisi gerçekleştirilecek.

18 Mart 2015 Çarşamba günü Yavuz Bahadıroğlu Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde “İnancın Zaferi Çanakkale” başlıklı bir konferans verecek.

Belediye Konservatuarı tarafından 20 Mart 2015 Cuma günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde “Kahramanlık Türküleri” Konseri sunulacak.

23 Mart 2015 Pazartesi günü ise Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde 2 seans olmak üzere “Bedeli Çanakkale’de Ödendi: Kınalı Kuzular” film gösterisi yapılacak.

24 Mart 2015 Salı günü Çocuk Tiyatrosu “Çanakkale Destanı” adlı tiyatro gösterisi sunacak.

25 Mart 2015 Çarşamba günü Talha Uğurluer Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde “Çanakkale Şehitleri konulu” bir konferans gerçekleştirecek.

Zafer Coşkusu İlçelerde

Etkinlikler kapsamında 1915 Çanakkale Seddülbahir Savaş Müzesi Gezici Tırı, 1 ve 6 Nisan 2015 tarihleri arasında Kahramanmaraş şehir merkezi, 7 ve 15 Nisan tarihleri arasında Kahramanmaraş ilçelerinde Kahramanmaraşlı vatandaşların ziyaretine açılacak.

Çanakkale Gezisi Ödüllü Deneme Sınavı

Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100.yıl dönümünde öğrencileri de unutmadı. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği deneme sınavında derece yapan öğrencileri, Türk milletinin eşsiz kahramanlığının, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, kutsal saydığı değerler için ülkemizin her köşesinden gelen gençlerin kanlarını dökerek “Çanakkale Geçilmez” destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümünde 20-21-22 Mart tarihlerinde düzenleyeceği Çanakkale gezisiyle ödüllendirecek.

Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

çanakkale BİLBOARD 1 copy çanakkale BİLBOARD 2 copy çanakkale BİLBOARD 3 copy çanakkale BİLBOARD 4 copy çanakkale BİLBOARD 5 copy çanakkale BİLBOARD 6 copy çanakkale BİLBOARD 7 copy çanakkale BİLBOARD 8 copy çanakkale BİLBOARD 9 copy çanakkale BİLBOARD 10 copy çanakkale BİLBOARD 11 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...

Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu tarafından bölge bilgi yarışması yapıldı Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu ...

Kahramanmaraş – Onikişubat Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu Müdürü Ahmet Karatutlu Koordinatörlüğünde yapılan 9. Bölge Bilgi Yar...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ