Maraşta Haber
Maraşta Haber

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü   Anma etkinlikleri, 18 Mart 2013 Pazartesi günü saat 09.00’da Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik Anıtında düzenlenen törenle başladı.   Vali Şükrü Kocatepe,  Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Garnizon Komutanı İsth.Kur.Alb. Kağan Kazaz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, şehit yakınları […]

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü

18 Mart 2013 - 22:03A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü

 

Anma etkinlikleri, 18 Mart 2013 Pazartesi günü saat 09.00’da Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik Anıtında düzenlenen törenle başladı.

 

Vali Şükrü Kocatepe,  Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Garnizon Komutanı İsth.Kur.Alb. Kağan Kazaz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, şehit yakınları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen tören; Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı İsth.Kur.Alb. Kağan Kazaz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Yunus Kahraman’ın Şehitlik Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu.

l_15-30 (1)

Vali Şükrü Kocatepe’nin Şehitlik Özel Defterini imzalamasından sonra protokol üyeleri ve katılımcılar şehit mezarlarını ziyaret ederek dua ettiler.

l_11-65

 

4

 

Anma programı saat 10.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti.

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

l_7-123

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Gel’in açılış konuşmasının ardından Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Ali Arslantaş, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitleri’ adlı şiirini okudu.

IMG_5182

l_6-157

Şehitler için hazırlanan slayt gösterilerinin sunulduğu programda duygusal anlar yaşandı. Törende, terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda canlarını veren şehit aileleri ile görevi başında yaralanan gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.

l_4-214

Salonda bulunanların gözyaşlarını tutamadığı bu dakikalarda Vali Şükrü Kocatepe, madalyaları şehit çocuklarının göğüslerine taktı.

8

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Topçu Yüzbaşı Aydın Bayar, Türk milletinin şehitlerini hiçbir zaman unutmadığını ve gönüllerde yaşattığını kaydetti. “18 Mart, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür” diyen Bayar, şöyle konuştu:

 

“Bugün ülkenin şehitleri, Anadolu’yu vatan yaparak Malazgirt’te tarih yazan Alparslan’ın ordusundaki binlerce Türk evladıdır. Ortaçağ’ı kapatıp, yeni bir çağ açan Fatih’in ordusunda sancağı uğruna İstanbul surlarında canlarını veren Ulubatlı Hasanlardır. Bu milletin şehitleri 275 kilogramlık top mermisini sırtında taşıyan Edremitli Seyit onbaşılardır. Kağnısıyla İnebolu’dan Ankara’ya cephane taşırken ölen Şerife bacılardır. Bu milletin şehitleri bacısının namusunu koruyan Sütçü İmamlardır. Allahuekber dağlarında şehit olan binlerce Türk evlatlarıdır. Menemen’de gericiliğe karşı duran Kubilaylardır. Kore’de insani değerleri korumak amacıyla masum ve ezilmiş insanların yanında yer alarak destanlar yazanlardır. 1974’te yavru vatanı düşman zulmünden kurtaran kahramanlardır. Bu milletin şehitleri Misak-ı Milli ile belirlenmiş, atalarının kanlarıyla onurlandırılmış vatan toprağını, bir avuç eşkıya bozuntusuna bırakmamak için sürdürülen iç güvenlik harekatında teröristlerin karşısına yenilmez bir kale olarak çıkan Mehmetçiklerdir. Bu vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”

 

Garnizon Komutanı Kağan Kazaz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve yüzlerce kişinin katıldığı program, Çanakkale Şehitleri için hazırlanan oratoryonun sahnelenmesiyle son buldu.

 

Programa müteakip, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde sergilenecek olan ‘Çanakkale Şehitleri’ adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

 

2

l_2-248

10 12

 

 

 

l_3-213    l_10-69  l_16-29

 

 l_13-39 

 

l_1-276

 

14

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ