İlçede tarımsal ürün desenini arttırmak, çiftçilerimizin birin alandan daha kaliteli ve yüksek ürün almalarını sağlamak,  gelir seviyelerini yükseltmek için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

 Çağlayancerit’te tarımsal anlamda verim ve kaliteyi yükseltmeyi hedefleyen İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü, demonstrasyon çalışmaları  kapsamında salçalık biber fidesi dağıtarak deneme parselleri oluşturdu.

Deneme amaçlı dağıtılan salçalık biber fideleri, Bozlar  Kasabasında Ali UYAN’a  ,Aksu Mahallesinden  Taner  KURT’a  ve İstiklal  Mahallelisinden  Veli ve Adem  TUNÇ’a verilerek fidelerin dikimleri İlçe Müdürlüğü teknik elemanları nezaretinde yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müdürü Veyis TUNCER  ‘Bu çalışmanın rantabl olması halinde kaliteli ve verimli salçalık biberi piyasaya sunmuş olacağız, yöremize uygun olduğunu düşündüğümüz, et kalınlığı ve kuru madde oranı yüksek çeşitler ile denemeleri kurduk, yapılan çalışmalardan başarı sağlanması halinde ilerleyen yıllarda salçalık biber üretiminin artacağını temenni etmekteyiz, dedi. Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve K.S.Ü.Ziraat Fakültesi ile irtibat halinde çalışmaları yürüttüklerini sözlerine ekleyen TUNCER denemenin yöre çiftçisine hayırlı olmasını temenni etti.

Salçalık biber demonstrasyon çalışmaları Tar-Gel projesi kapsamında Çağlayancerit te  görev yapan Ziraat Mühendisi Ahmet TİNGİŞ tarafından   takip edilecek olup, üretim sezonu boyunca demonstratör çiftçilere teknik anlamda destek verilecektir.