Maraşta Haber
Maraşta Haber

Çağlayancerit İlçesinde 4. Ceviz Festivali Yapıldı

Cevizi ile haklı bir üne kavuşan Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi, Belediyenin katkıları ile bu yıl 4’sü düzenlenen Ceviz Festivalinde renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.   Çağlayancerit Belediyesi tarafından ”4. Ceviz Festivali” düzenlendi. Belediye Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı, Sosyal Tesisler’de düzenlenen festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın ceviz potansiyeli bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirtti.   Festivalin […]

Çağlayancerit İlçesinde 4. Ceviz Festivali Yapıldı

16 Ekim 2012 - 15:06A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Cevizi ile haklı bir üne kavuşan Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi, Belediyenin katkıları ile bu yıl 4’sü düzenlenen Ceviz Festivalinde renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

 

Çağlayancerit Belediyesi tarafından ”4. Ceviz Festivali” düzenlendi. Belediye Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı, Sosyal Tesisler’de düzenlenen festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın ceviz potansiyeli bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

 

Festivalin tanıtım ve pazarlama açısından faydalı olacağını ifade eden Çağlayancerit İlçe Belediye Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı: ”Çağlayancerit cevizinin coğrafi işaretini aldık. Bundan sonraki amacımız cevizimizi yurt dışında pazarlayabilmek. Özellikle Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile çok önemli projeler hazırlandı. İnşallah bu festival sayesinde hem ilçemiz hem cevizimiz tanıtılmış olacak.” Dedi.

Cevizi ile haklı bir üne kavuşan Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi, Belediyenin katkıları ile bu yıl 4’sü düzenlenen Ceviz Festivalinde renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Festivalde, yetiştirdikleri üründen dolayı derece alanlar Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi. Çağlayancerit halkının büyük ilgi gösterdiği Belediye Sosyal Tesislerindeki festivalin açılış konuşmasını yapan Çağlayancerit Belediye Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı: “Başkanlık görevine geldikten sonra, ilçenin kaderini değiştirmeyi amaçladık, önce halkın gelir kaynaklarını artırmaya yöneldik. Yörenin tüm ham topraklarını ceviz ormanına çevirerek, halkımıza sürekli gelir kaynağı yüksek ürünler yetiştirmeyi tavsiye ettik ve bunu da başardık. Cevizin faydalarını anlatmak bize düşmez. Bu konuda bilim adamları, uzmanlar gerekeni söylüyor, yazıyor. Bize düşen, halkın refah seviyesini artırmak, ceviz ormanına yeni alanlar katmak. Festivalimize hoş geldiniz!” diyerek festivalin senelerce sürmesi temennisinde bulundu.

Başkan Yıldızlı’nın konuşmasından sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, önce bir müjde vererek konuşmasına başladı, Mardin’den tahsis edilen iki öğrenci servis aracı müjdesini paylaştı. “Hayırlı uğurlu olsun, festivalinizin şenlikli geçmesini diliyorum!” Dedi.

“Burada olmaktan son derece mutluyum!” diyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dt. Sıtkı Güvenç ise ilçenin en önemli sorunu olarak gördüğü yola değindi. Son zamanlarda iyileşmelere, ilçe içindeki kaldırım- parke çalışmalarından ötürü Başkan Yıldızlı’yı ilçeye verdiği hizmetlerden ötürü tebrik eden Güven: “Türkiye’de ceviz üretiminde Çağlayancerit’in yeri bizleri sevindiriyor. Görüyoruz, duyuyoruz,  dağları-taşları ceviz ormanları ile kaplı. Sizlerin de cebi para ile dolu olsun! Sizler ve Çağlayancerit her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Festivalin ilçeye ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadesinde bulundu.

Çağlayancerit İlçe Kaymakamı Olgun Öner ise yaptığı konuşmasında festival için emeği geçenleri kutladı. Çağlayancerit cevizinin tescillendiği müjdesini veren Öner: “Bugün ilçemiz ve civarında, 8 bin hektara ulaşan bir ceviz ormanı var. Bizler bu cevizi tanıtalım, bu festival sayesinde dilerim ülkede ve dünyada tanıtımı geniş yankı bulur. Kaymakamlık olarak ceviz üzerine projelerimiz var. Tüm hedefleri ceviz üzerine kurduk, bu çalışmalarımız da meyvesini verdi”  dedi ve son olarak da artık cevizinde reçelinin yapılabilmesi için girişimlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kaymakam Öner’in konuşmasının ardından,  Çağlayancerit İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veysi Tuncer, ceviz hakkında ayrıntılı bilgiler verdi, cevizdeki vitaminlerden söz etti.

Son olarak da ceviz yetiştiricisi Cafer Kara,  misafirlere seslendi.
Konuşmaların ardından ceviz üretiminde dereceye girenlere ödüller verildi. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü gelenlere cumhuriyet altınları takıldı.
Ödül töreni sonrasında sahneye çıkan sanatçılardan Bilge ve ünlü ses sanatçısı İzzet Yıldızhan, söyledikleri şarkı-türkülerle misafirlerin kulaklarının pasını sildi, Çağlayancerit halkına felekten bir gece çalmalarını sağladılar.

Yarışmada dereceye giren üreticilere ödüllerinin verildiği festival, İzzet Yıldızhan ve Bilge konseriyle sona erdi. Festivale, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kaymakam Olgun Öner, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ile diğer ilgililer katıldı.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ