Maraşta Haber
Maraşta Haber

Büyükşehir Belediyesi 1 Buçuk Yılda Neler Yaptı ?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç göreve geldiği 1 buçuk yıllık zaman dilimindeki bazı hizmetlerden kesitler sundu. Başkan Erkoç, ulaşım, rekreasyon projeleri, kentsel dönüşüm, sosyal ve dev projelerle ilgili gelinen son nokta hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç özellikle kentsel dönüşümde net konuştu. Evleri kentsel dönüşüme gidecek vatandaşların haklarını […]

Büyükşehir Belediyesi 1 Buçuk Yılda Neler Yaptı ?

22 Ekim 2015 - 11:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç göreve geldiği 1 buçuk yıllık zaman dilimindeki bazı hizmetlerden kesitler sundu. Başkan Erkoç, ulaşım, rekreasyon projeleri, kentsel dönüşüm, sosyal ve dev projelerle ilgili gelinen son nokta hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç özellikle kentsel dönüşümde net konuştu. Evleri kentsel dönüşüme gidecek vatandaşların haklarını kesinlikle koruyacaklarına dikkat çeken Erkoç, dönüşüm yaparken vatandaşların haklarını zayi etmeyeceklerini ve hepsiyle oturup anlaşacaklarını vurguladı.

Kahramanmaraş’ta göreve gelirken vaat ettiği seçim beyannamesindeki projelerin birçoğunu hayata geçirdiğini ve geçirmeye de devam ettiğini belirten Erkoç; “Türkiye’nin en büyük yol ağlarından birine sahip Büyükşehir Belediyesiyiz. 6 bin 380 km yol ağımız var. Biz göreve gelirken kırsaldan mahalleye dönüşün yerleşim birimleri için; ‘merkezdeki mahallelerde ne varsa oralarda da olacak’ demiştik ve bunu başarıyoruz. Önümüzdeki iki yıl içerisinde tüm il genelindeki özellikle grup yollarının asfaltını tamamlamayı hedefliyoruz. Fen İşlerimizi 24 saat vardiyalı bir şekilde çalıştırıyoruz, mevsim şartları el verdiği sürece asfalt dökmeye devam edeceğiz. Şuana kadar 500 km yolu sıcak asfalt, 190 km yolu sathi kaplama ve 90 km yolu da parke ile döşedik” dedi.

 

TRAFİK IŞIKLARINI SEVMEDİĞİMİ SÖYLEMİŞTİM

Ulaşımdaki projelerin devam edeceğini de vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, “Görev gelirken trafik ışıklarını sevmeyen bir belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Ulucami önündeki tünel kavşakla trafik akışını hızlandırdık. Şimdi Kıbrıs Meydanına doğru ikinci etap için çalışıyoruz, oraya da uygun projeyi arkadaşlarımızla hazırladığımız zaman orada da trafik sıkışıklığının ortadan kalkacağına inanıyorum.

Sümbüllü vadisi yolumuz hızla devam ediyor ve ilimizde Kuzey ile Güneyi bir birine bağlayacak. Doğukent Sanayi arası dev bir bulvar yapıyoruz” dedi

YENİ ÇEVRE YOLLARI TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Kahramanmaraş’ın hem Kuzey hem de Güney çevre yolları için çalışmaların son sürat devam ettiğine de dikkat çeken Erkoç şöyle konuştu; “Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla görüştük ve müjdeyi aldık. İstimlak işlerini biz çözeceğiz ve bakanlığımız Önsen’den geçecek çevre yolunu yapacak.  Ahirdağı eteklerinden geçecek Kuzey çevre yoluyla ilgili de güzergah çalışmalarına başladık. Biz buraların istimlaklerini genellikle imar düzenlemeleriyle çözüyoruz.

ŞEHİR İÇİNDE ORMAN HAVASI TENEFFÜS EDECEKLER

Gayberli bölgesine yoğun ağaç dikmeyi düşünüyoruz. Burayı çok amaçlı kullanacağız, içerisinde botanik parki, çocuk oyun alanları ve otopark olan bir kompleksi haline getireceğiz. Gayberli bölgesi merkeze 1 km uzaklıkta ve vatandaşlarımız buraya gelerek burada orman havası teneffüs edecek.

HİÇ BİR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Tekkede oturan vatandaşlarımızın hiç birinin haklarını zayi etmeyeceğiz. Orada gayri sıhhi konutlarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımızı modern kentlere kavuşturacağız. Oturup hepsiyle anlaşacağız. Tekke mahallemiz için Serintepe Mahallemizde bulunan Toki’nin doğu bölgesindeki alanı rezerv alanı oluşturduk. Çamlık mahallemizle birlikte oluşacak modern konutlarda bu vatandaşlarımız oturabilecek.

ÖNSEN BÖLGESİNE TOPLU KONUTLAR YAPACAĞIZ

Önsen bölgesinde bin 900 dönüm ve 38 hektar alanı rezerv alanı ilan ettirdik. Bakanlığımızla görüştük ve rezerv alanları bize geçti. Buranın bir kısmını Toki’ye verip ilimizde sıfır arsa maliyetli binalar yapmasını sağlayacağız. Ayrıca yine sıfır arsa maliyetli yapılacak uydu kentle düşük gelirli vatandaşlarımız ev sahibi olabilecek.

EMNİYET BİNASINI ŞELALE PARKA KADAR AÇMAYI HEDEFLİYORUZ

Bilindiği üzere Emniyet Müdürlüğü binamızı yıktık, emniyet müdürlüğü binamızın yerine bir park yapmak istiyoruz. Fakat Fatih İlköğretim ve Öğretmen evini uygun bir yere taşıyıp Şelale parkına kadar burayı açmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu başarabilirsek şehrin ortasında dev bir yeşil alanı vatandaşımızın huzuruna sunmuş olacağız.

GERMENİCİA BÖLGESİNDE SONDAJ YAPIYORUZ

Dulkadiroğlu Bölgemizde bulunan Germenicia antik kentle ilgili sondaj çalışması yaptırıyoruz. Bilindiği üzere o bölgeler sit alanı ilan edildi fakat her evin altında mozaik olmayabiliyor. Sondajla mozaik alanlarını tespit edip diğer bölümlerle ilgili de imardaki statüsünü değiştirip yapılaşmalarına müsaade edeceğiz.

HOBİ BAHÇELERİNİN İNŞAAT İHALESİNE ÇIKIYORUZ

Hobi bahçeleriyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık, bağı bahçesi olmayan insanlarımızın gelip meyvelerini yetiştirip streslerini atabileceği hobi alanları oluşturduk. Kemaliyelerin inşaat ihalesine çıkmak üzereyiz.

YEDİ KUYULAR KAYAK MERKEZİ PROJESİ HAZIR

Arazi tahsis işlemleri biraz uzun sürdü. Orayı mera olarak kullanan vatandaşlarımızın da gönlünü almak zorundaydık ve onaylarını aldık. Yedi Kuyular Kayak Merkezi projemiz hazır, yeri de bize geçti ve inşaat ihalesine çok kısa zamanda çıkacağız.

EĞİTİME 20 MİLYON TL KAYNAK AKTARDIK

Bizim protokolümüzde eğitime 18 milyon TL kaynak aktaracaktık ve şuana kadar ayırdığımız kaynak 20 milyon TL’yi geçti. Büyükşehir olarak eğitime destek vermeyi görev bildik ve ihtiyacı olan ilçelerimize mahallelerimize okul yapmaya devam ediyoruz.

YOL HARİTAMIZ HAZIR

Ortak akılla Kahramanmaraş’ın geleceğini belirlemek için Şehir Kimliği Çalıştayı düzenlemiştik. Bu çerçevede çalışmalar tamamlanarak kitapçıkları bastırmak üzereyiz. Özellikle tarihi mekânların korunarak yapılacak yol haritamızı belirledik.

ATIK SU ARITMA TESİSİ SIR BARAJINI KURTARACAK

Kahramanmaraş tatlı su balığı üretimi açısından da Türkiye’de söz sahibi bir il, yıllardır kentin atık suyu Sır Barajına dökülüyordu. Çok şükür yüzde 91’i hibe 171 milyon TL’lik dev yatırım olan Atık Su Arıtma tesisini yapıyoruz. Bu tesisle birlikte kentin altyapısını da rehabilite edeceğiz. Bize Karasu’dan saniyede 2 bin 500 litre su geliyor ve bin 500 litresi kayıp. Dikkat ederseniz yollarda çökme oluyor ve su patlakları oluyor. Biz altyapıyı rehabilite ederek bu kaçağın da önüne geçmiş olacağız. Atık Su arıtma tesisi 2017 yılında tamamlanacak ve Sır Barajı da balık üretimine müsait bir alan haline gelecek.

BÜTÜN İLÇELERİMİZİN EKSİKLERİNİ GİDERİYORUZ

Biz sadece merkez değil ilçelerimize de hizmet ediyoruz. Onikişubat, Dulkadiroğlu, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizin cazibe ile içme suyu sorununu Çağlayancerit-Pazarcık arasındaki Kısık vadisinden karşılayacağız. Özellikle Cancık mağarası mevkiindeki evlere pompa ile su basılıyor, Kısık vadisinden gelecek su ile buralara da cazibe ile su verilecek. Kentin yüz yıllık içme suyu sorunu da ortadan kalkacak.

ELBİSTAN CAZİBE İLE İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Elbistan’ın içme suyunun temini için kaynağı bulmuştuk. Elbistan’a kuyulardan elektriklerle su verildiği için maliyet artıyordu. Elbistan’a da cazibe ile içme suyu gelecek ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

ÇOK İDDİALI KONUŞUYORUM, PROJEMİZ BİR NUMARA OLACAK

Ben iddia ediyorum, Ceyhan Nehri’nin Taş köprü sahiline yapacağımız rekreasyon alanı Dünyada eşi benzeri olmayacak. Burada gerçekten çok iddialı konuşuyorum. Projelerinde son aşamaya geldik ve çok yakında inşaat ihalesine çıkarak düğmeye basacağız. Ben inanıyorum ki; şelaleleriyle görüntüsüyle il dışından insanlarımız sırf burayı görmek için gelecek.

TELEFERİK’İ İKİ ETAP ŞEKLİNDE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Teleferikle ilgili rüzgar ölçümleri yapıyoruz. Bilindiği üzere teleferik maliyetli bir iş. Ya kendimiz yapacağız ya da yap-işlet-devret modeliyle isteyen firmalar var onlara vereceğiz. Teleferik’i önce Seyir terasına oradan da Ahır dağına çıkartmayı hedefliyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Toplantıya Genel Sekreter İbrahim Ulaş ve Kaski Genel Müdürü Mustafa Altınok katıldı. (MÜCAHİT DALKARA)

_STC3487 copy _STC3579 copy _STC3607 copy_STC3511 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ