Maraşta Haber
Maraşta Haber

“BU DİZİ YAYNLANMASIN”

DİYANET SEN BAŞKANINDAN SERT TEPKİ Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan, Netflix’de yayınlanacak olan Aşk 101 isimli filmin Türk örf ve adetlerine uymadığını belirterek, “Ya bu bataklığı kurutun ya da bu alçaklığı yapmaya çalışanlara dur deyin” dedi. Netflix’in Türk yapımı yeni dizisi ‘Aşk 101’, henüz yayınlanmadan birçok eleştirinin odağı oldu. Dizide eşcinsel bir karakterin olduğu söylentileri Diyanet-Sen […]

“BU DİZİ YAYNLANMASIN”

20 Nisan 2020 - 13:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

DİYANET SEN BAŞKANINDAN SERT TEPKİ

Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan, Netflix’de yayınlanacak olan Aşk 101 isimli filmin Türk örf ve adetlerine uymadığını belirterek, “Ya bu bataklığı kurutun ya da bu alçaklığı yapmaya çalışanlara dur deyin” dedi.

Netflix’in Türk yapımı yeni dizisi ‘Aşk 101’, henüz yayınlanmadan birçok eleştirinin odağı oldu. Dizide eşcinsel bir karakterin olduğu söylentileri Diyanet-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Şevket Bozdoğan’ın da tepkisi çekti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şevket Bozdoğan, 24 Nisan’da yayınlanmaya başlayacak dizi hakkında Twitter’da “netflixadamol” başlığıyla bir kampanya başlatıldığını belirtti.

“Love101netflix” adlı kullanıcı tarafından “Bizler renkli gökkuşağı altındaki karanlık insanlarız! Osman?” şeklinde gökkuşağı emojisi ile yapılan bir paylaşımı hatırlatan Bozdoğan, dizide LGBT propagandasının yapıldığını iddia etti.

Başkan Bozdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Geçmişten bugüne toplumun değer yargılarına saldıran, isimler üzerinden dini karalamaya çalışan birçok çalışmaya şahit olduk. Bugün sosyal medya üzerinden 1,5 milyon üyeye sahip olan Netflix’in Türkiye bölümlerinde edep ve haya da örnek gösterilen bir halifenin, dünyaya ahlak ve vicdan dersi veren bir milletin ismi olan Osman kullanılmakta. Osman bir ahlak biçimi olduğu halde, ahlaksız bir yapılanma olan LGBT düşüncesi ile ilişkilendirilmesi rastlantı değildir. Osman bir vicdan olduğu halde, birçok millete altı yüzyıl hükmettiği halde Amerika ve Yahudi menşeli bir firma tarafından gündeme sokulması karakterler üzerinden kin kusulmasına, isimler üzerinden milletlerin ahlaki yapılarının hedef alındığını göstermekte. Uzun zamandan beri toplumların Avrupalılaşma adı altında, çağdaşlık zokası yuttuğu malum. Çağdaşlık bize ait olmayan, bizden hiç olmayan manevi duruşları kendi kitaplarına dahi uymayan bir bozulmuşluğa eşlik ettiriliyoruz. Ülkemizde özellikle Ramazan ayını hedef alarak gündeme getirilen bu çirkefliğin devlet kademeleri tarafından takip edilmesi, sosyal medya kanunlarının toplumun ahlak yapısına göre duyarlı olması elzemdir” diye konuştu.

“BU ALÇAKLIĞI YAPMAYA ÇALIŞANLARA DUR DEYİN”

“Televizyonlarla evlerimize kadar sokulan çirkeflik sosyal medya yoluyla hedef kitlesini geliştirmektedir” diyen Bozdoğan, “Parasını vererek üyelik yapılıyor, isteyen seyreder, isteyen seyretmez yaklaşımlarını hiçbir surette kabul etmiyoruz. Atimizi, ahlak abilerimizi hedef alarak malzeme yapmaya kalkışanlara orada dur diyoruz. Sizler istediğinizi seyretmekle serbest olabilirsiniz, fakat değerlerimize saldırıp, ramazan gibi bir ayda hakaretvari bir saldırıya bu ülkede kalkışamazsınız. Değerlerimizin baş aktörleri olan ‘Osman’ ismini kendi iğrenç bakış açınıza alet edemezsiniz. Şubemiz olarak devletimizden acil istirhamımız şudur; Sosyal medyanın iğrenç bir bataklık olduğunu kendileri de görmektedir. Ya bu bataklığı kurutun, ya da bu alçaklığı yapmaya çalışanlara dur deyin” şeklinde konuştu.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALI VE BUNLARA MANİ OLMALIYIZ”

Ramazan ayımızda Meleklerin Hayâ ettiği Hz. Osman (ra) nın ismini kullanarak, Müslümanların başına musibetlerin yağdığı bu zamanda dinimize hakaret edenlere, gençliği ahlaksız hale getirmek isteyenlere sessiz kalmayalım. Bir Müslüman banane diyemez. Hadis-i Şerif’te buyrulduğu üzere: “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz. (Müslim, İman 78; Tirmizi, Fiten 11)

Elimizi taşın altına koymamız ve bunlara mani olmamız gerekir. Şikâyet etmek için RTÜK şikâyet hattı 444 1 178 i arayalım. Ve operatöre bağladıklarında şunları söyleyelim:  “ 24 Nisan’da Netflixte Yayınlanacak olan Aşk 101 dizisinin toplumsal ahlaka uygun olmadığı ve eşcinsellik konusunu işlediği için bu dizinin yayınlanmasını istemiyoruz. Şikâyetçiyim.”

İhmal etmeyelim. Bu yazıyı da elimizden geldiği kadar diğer Müslüman kardeşlerimize gönderelim ki bu dizi yayınlanmasın.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ