Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Bize her yer Gezi Parkı”

Başta İzmir ve Ankara olmak üzere, yurdun büyük bir bölümünde yapılan protesto gösterilerinde Gezi Parkı’nı aratmayan görüntüler yaşandı.  Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan grubun başlattığı protestolar İstanbul sınırlarını aştı. Başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin bir çok bölgesinde protesto gösterileri düzenlendi. İzmir’deki protestoların ilk adresi Alsancak Meydanı’ydı. Akşam saatlerinde biraraya gelen göstericiler, sloganlarla Taksim’deki polis müdahalesini […]

“Bize her yer Gezi Parkı”

01 Haziran 2013 - 11:37A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Başta İzmir ve Ankara olmak üzere, yurdun büyük bir bölümünde yapılan protesto gösterilerinde Gezi Parkı’nı aratmayan görüntüler yaşandı.

 Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesine karşı çıkan grubun başlattığı protestolar İstanbul sınırlarını aştı.

Başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin bir çok bölgesinde protesto gösterileri düzenlendi. İzmir’deki protestoların ilk adresi Alsancak Meydanı’ydı.

Akşam saatlerinde biraraya gelen göstericiler, sloganlarla Taksim’deki polis müdahalesini protesto etti.

Basmane Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen gruba, polis izin vermedi. Bunun üzerine göstericiler ve çevik kuvvet ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Daha sonra Talatpaşa Bulvarı’na çıkan grup, burada yolu trafiğe kapatarak araç geçişini engelledi. Çöp konteynerlerini yakarak barikat oluşturan gruba, polis tazyikli suyla müdahale etti.

Çıkan olaylarda yaralananlar ambulanslarda tedavi edilirken, çok sayıda gösterici de gözaltına aldı.

Çok sayıda İzmirli, çıkan olaylardan sonra Gündoğdu Meydanı’na gelmeye başladı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, verilen talimat doğrultusunda alandan ayrıldı. Yakılan ateşin etrafında toplanan grup, çeşitli sloganlar atarak protesto gösterisi düzenledi.

VEKİLLER GAZDAN ETKİLENDİ

Ankara’da da aynı şekilde gösteriler vardı. Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalık bir grup, daha sonra Kuğulu Park’a yürüdü. CHP Gençlik Kolları ve sivil tolum örgütü üyelerinin de aralarında olduğu gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Eyleme katılan bazı milletvekilleri de polisin müdahalesinden etkilendi. Çıkan olaylarda 30 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara’da, farklı noktalarda toplanan göstericilerin eylemleri devam ediyor.

ODTÜ yakınlarında toplanan ve ardından yürüyüşe geçen bir grup öğrenci, Ankara-Eskişehir karayolunu ulaşıma kapatıp Söğütözü yolundan gelen grupla Yeni Başbakanlık binası yakınlarında bir araya geldi.

MECLİS YOLUNDA MÜDAHALE

Eskişehir yolunu kapatarak Meclis’e yürümek isteyen başka bir gruba ise çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Panzerlerle yolu kapatan polis, hükümet aleyhine sloganlar atarak caddede oturma eylemi yaparken İnönü Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçen gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. Yüzleri maskeli bazı kişilerin yönlendirdiği iddia edilen gruba müdühale devam ediyor.

Bu arada, Kuğulu Park’tan Güven Park’a gelmeye çalışan grubun taş ve şişe atması üzerine polis, tazyikli su sıkarak müdahale etti. Buradan kaçan göstericiler, yollarda çöpleri ateşe vererek barikatlar kurdu.

Kızılay’da çok sayıda çevik kuvvet, 112 Acil Servis ile itfaiye ekipleri hazır bekletilirken, Başbakanlık, Yeni Başakanlık, İçişleri Bakanlığı ve AK Parti il binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

D-100’Ü KAPATTILAR

Gezi Parkı protestoları Bolu ve Adana’da da vardı. Bolu’da yaklaşık bin kişilik bir grup, Belediye Meydanı’nda toplandı.

Grup, çeşitli sloganlar atarak Hükümet Meydanı’na kadar yürüdü. Grup, daha sonra Atatürk Bulvarı’ndan D-100 karayoluna çıktı ve İstanbul-Ankara yönünü yaklaşık 20 dakika ulaşıma kapattı. Polis ekipleri tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında grup, tekrar kent merkezine doğru yürümeye başladı.

İZMİT’TE 50, AFYONKARAHİSAR’DA 21 GÖZALTI

İzmit’te Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 19.00’da gerçekleştirilen protesto gösterisinde sabaha karşı olaylar çıktı.

4 bin dolayında kalabalığın, sabaha karşı AKP binasına yürümek istemesi üzerine polis, tazyikli su ve biber gazı kullanarak göstericilere müdahale etti, 50 kişi gözaltına alındı.

Afyonkarahisar’da sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla toplanan Anıtpark Meydanı’nda saat 03.00’te toplanan grup, çeşitli sloganlar atarak Taksim Gezi Parkı ve çevresinde yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Burada bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra Anıtpark’tan Yeşilyol Caddesi’ne doğru yürüdü. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba, polis müdahale etti. Olayların ardından 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Adana’da ise çeşitli siyasi partilerin üyeleri ile bazı takımların taraftarlarından oluşan grup, Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek çeşitli sloganlar attı.

Grupta yer alan sanatçı Hayko Cepkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adana’ya konser vermek için geldiğini ancak protesto gösterisi olduğunu duyunca destek vermek istediğini ifade etti.

Çeşitli pankartlar açan ve halay çeken grup, bir süre de oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Ayrıca; Tunceli, Konya, Zonguldak, Mersin, Kocaeli, Aydın ve Muğla da çeşitli protestolara sahne oldu. (CTK)

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ