Maraşta Haber
Maraşta Haber

Belediye Başkanlarının Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Kahramanmaraş Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladılar. İşte O mesajlar. BAŞKAN ERKOÇ: “CUMHURİYETİMİZİN 93. YILI TÜM MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesaj yayınladı. Başkan Erkoç mesajında şunları kaydetti: “Cumhuriyet Bayramı, dünyada eşine az rastlanan bir […]

Belediye Başkanlarının Cumhuriyet Bayramı Mesajları

28 Ekim 2016 - 21:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladılar. İşte O mesajlar.

BAŞKAN ERKOÇ: “CUMHURİYETİMİZİN 93. YILI TÜM MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında şunları kaydetti: “Cumhuriyet Bayramı, dünyada eşine az rastlanan bir inanç ve azmin sonucu, bu toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. ‘Tek bayrak, Tek millet, Tek devlet’ anlayışı ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin ebedi varlığı ile ilelebet devam edecektir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Aziz milletimiz, bu fedakârlığın en büyük örneğini bu topraklarda bugüne dek gördüğümüz en büyük ihanetin, en büyük vatan hainliğinin, bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüğün yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi göstermiştir. 15 Temmuz’da aziz milletimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uçaklara, tanklara, bombalara karşı yüreklerini, bedenlerini ortaya koyarak kanlı darbe girişimini ve ülkemizi işgal planını boşa çıkarmış ülkemizin ve coğrafyamızın tarihini değiştirmiştir.

Bu günlerin sorumluları olarak bizler; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettikleri bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz. Türkiye’nin aydınlık bir geleceğe adım adım yürüdüğü bir dönemde, birlik olarak, milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti’ni, İstiklal Savaşı’nda ve bugün, gözünü kırpmadan şahadete koşan aziz şehitlerimize borçluyuz. Bu ülke, onların al kanları, düşman kurşunlarıyla delik deşik olan bedenleri üzerinde yükseldi. Atalarımızın geçmişte dirayet, cesaret ve basiret dolu eşsiz fedakârlıklarının anısını yaşattığımız gibi, bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için şehadet şerbeti içen kardeşlerimizin anısını kıyamete kadar dalgalanacak olan rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın himayesinde ve yüreğimizde ilelebet yaşatacağız.

Bütün şehitlerimizi hürmet ve minnetle anıyor, gözyaşlarıyla değil, neşe ve coşkuyla geçireceğimiz nice Cumhuriyet Bayramlarına hep birlikte kavuşmayı diliyorum. Bu duygularla Cumhuriyeti bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, şükran ve rahmetle anıyor, milletimizin ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Cumhuriyetimizin 93. yılı tüm milletimize kutlu olsun.”

 

Mahçiçek: Cumhuriyetimizin 93. Yıldönümü kutlu olsun

Milletin iradesine sahip çıkacak,  milli birlik ve beraberlikle cumhuriyetimizi yükselteceğiz

Cumhuriyet’in 93. yıldönümünü, bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz.  Bize Cumhuriyeti miras bırakan Atatürk ve silah arkadaşları neznin de tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin bu müstesna gününü kutluyoruz

Güzel ülkemizi 100 sene önce almaya çalışanların bugün halen aynı amaçları güderek hareket ettiklerini görmekteyiz. Bizlere düşen tüm bu tehlikelere karşı tek yürek olup, milletin iradesine sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi yükseltmektir. Cumhuriyet, tarihimizde, Türk Milleti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının en büyük kanıtıdır. Ecdadımızın bizlere ve gelecek nesillere bıraktığı bu kıymetli mirası koruma ve yüceltme konusunda milletimizin her bir ferdi aynı inancı ve sorumluğu benliğinde taşımakta, ülkemizi el birliği ile geleceğe taşıma noktasındaki gayretini sürdürmektedir.

Cumhuriyetimiz her atlattığı badirede, yüce Türk milletinin azim ve kararlılığıyla gençleşip yeniden doğmakta. Büyük bir inançla sürdürdüğümüz kurtuluş mücadelemizin bir sonucu olarak ilan edilen Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü emin adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla Cumhuriyet ile demokrasiyi taçlandırarak, ‘muasır medeniyetler’ hedefine daha fazla yakınlaşmıştır

Mânâ ve gücünü aziz milletimizin birlik ve beraberlik şuurundan alan cumhuriyetimiz, istişari bir yönetim şekli olması bakımından, bir milletin idaresi için en ideal sistemdir. En zor şartlarda dahi ümitsizliğe kapılmadan yürütülen bu var olma mücadelesinde hür ve bağımsız yaşamak kararlılığından bir an olsun taviz vermeyen milletimiz, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile geçmişte var olduğu gibi gelecekte de var olacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

“Tek bayrak, Tek millet, Tek vatan” ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemek milli birlik ve beraberliğimizi yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz.

Bu önemli günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, milletimizin kalbinde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, dualarımızla anıyoruz,  gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.

BAŞKAN OKAY’IN 29 EKİM MESAJI

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Okay, mesajında şunları söyledi; “Ateş çemberi içerisine alınan bir milletin en karanlık günlerden doğan, her atlattığı badirede gençleşen ve yeniden doğan cumhuriyetimiz 93 yaşında.Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde birlik olma günüdür. Bizler, en zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Tarihte olduğu gibi bugün de büyük bir mücadele ile birliğimizi ve dirliğimizi müdafaa için gayret gösteriyoruz. Bugün etrafı ateş çemberine dönen ülkemiz mazluma umut, zalime korku salar durumdadır. Tarihinden ders alarak gelişen ve geleceğe yön veren bu millet, kendine 2023’ü hedef koymuştur. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılı yeni Türkiye’nin aynası olacaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bizi geleceğe taşıyan bu inançla Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

 

BAŞKAN GÜVEN’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI…

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Güven yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk Milleti, tarih boyunca hürriyetine düşkün olarak yaşamış ve Kurtuluş Savaşını da bu azimle kazanmış bir millettir. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. 93 inci yılını kutladığımız Cumhuriyet, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir.

Özellikle 15 Temmuz’da FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen ve milletimizin tıpkı kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi destansı karşı koyması ile bastırılan darbe girişiminin ardından millet olma şuuru, Cumhuriyetimizin kıymeti bir kez daha net olarak anlaşılmıştır. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. Bütün millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak, çok daha güçlü ve çok daha refah bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımıza, 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan vatandaşlarımıza tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile bu topraklar için gözünü kırpmadan canını seve seve veren aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyor, Devlet ve millet olarak yarınlarımıza güvenle bakabildiğimiz bir ortamda Cumhuriyetimizin 93 inci yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, Afşinli hemşerilerimizin ve tüm Türkiye’nin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum “dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ