Maraşta Haber
Maraşta Haber

Belediye Başkanı Poyraz : Kahramanmaraş’ı bir adım öteye götürme gayrentindeyiz

Aksu Tv’de yayınlanan ve Moderatör Mesut Tuğrul’un sunduğu programda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Gazeteciler Mehmet Fiskeci, Ali Eskalen  ve Mehmet Taş’ın sorularını cevaplandırdı.   Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Tv’de yayınlanan Şehre Dair programında gazetecilerin ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Moderatör Mesut Tuğrul’un sunduğu programa katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Gazeteciler Mehmet Fiskeci, Ali Eskalen […]

Belediye Başkanı Poyraz : Kahramanmaraş’ı bir adım öteye götürme gayrentindeyiz

20 Kasım 2012 - 19:06A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Aksu Tv’de yayınlanan ve Moderatör Mesut Tuğrul’un sunduğu programda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Gazeteciler Mehmet Fiskeci, Ali Eskalen  ve Mehmet Taş’ın sorularını cevaplandırdı.

 

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Tv’de yayınlanan Şehre Dair programında gazetecilerin ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Moderatör Mesut Tuğrul’un sunduğu programa katılan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Gazeteciler Mehmet Fiskeci, Ali Eskalen ve Mehmet Taş’ın sorularını cevaplandırdı ve aynı zamanda programa gönderilen sms ve twitlere de cevap verdi.

İLK ETAPTA 500 KONUT

Programda ilk soruyu Moderatör Mesut Tuğrul toplu konut konusunda halkın düşüncesini dile getirdi ve Başkan Poyraz’dan cevap istedi.

Toplu Konut sorusuna açıklık getiren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “ Geçen dönemimizde yapmıştık. Bu dönemde de yapacağız. Sözümüzün arkasındayız. İlk planda şehrin batı tarafında 35 dönüm bir yer bulduk. Bir iki ay içerisinde ilana çıkacağız.

İlk etapta 500 konut yapacağız. Şu anda yaklaşık 40-45 bin liraya mal etmeyi hedefliyoruz. Yarısını peşin alacağız ve evlerin hepsini aynı anda teslim edeceğiz. 2-2,5 yıl gibi bir süre içerisinde tamamlayıp teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz : Kahramanmaraş’ı bir adım öteye götürme gayrentindeyiz

 

ASLOLAN HAKKIN SEVMESİDİR

Gazeteci Mehmet Fiskeci: “Siz hakkı ve hukuku bilen ve özelliklede kul hakkınız gözeten bir insansınız. Ancak her ne hikmetse Kahramanmaraş halkının size kanı ısınmadı herhalde ki anketlerde bile siz gerilerde kalıyorsunuz. Ayrıca vatandaşlar her yere resimlerinizi astırdığınızı ve sizi sevmek zorunda olmadıklarını dile getiriyorlar. Bir de kendi başınıza hareket ettiğiniz ve muhtarları bile dinlemediğiniz söyleniyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” diye sordu.

Başkan Poyraz, bu soruya şu şekilde cevap verdi: “Bizim için aslolan bizi hakkın sevmesidir. Biz kendimizi birilerine sevdirmek için uğraşmıyoruz. Bizi herkes sevecek diye bir uğraşımız da yok. Biz o anketlerin nasıl yapıldığını da çok iyi biliyoruz. Biz hizmeti Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Vatandaş kaçak inşaat yapıyor ve biz gidip yıkıyoruz. Bu vatandaş bizi sever mi? Elbette sevmez. Herkes bizi sevmek zorunda da değil. Resim konusunda da ben resimden kaçan birisiyim. Ama arkadaşlar bu 10. Yıl çalışmaları konusunda da ısrar ettiler ve bir hafta dediler. Şu gördüğünüz sade şeklini ben daha çok seviyorum. Benim resimlerini koymayın dedim. Çünkü ben de anket yaptırıyorum. Kahramanmaraş Halkını yüzde 99’u Mustafa Poyraz’ı zaten tanıyor, biliyor. Ben bu şehrin 90 mahallesini köşe köşe, sokak sokak bilirim. Çünkü ben oradan geldim. Ben yukarıdan gelmedim. Ben oradan geldiğim için o insanlar da beni çok iyi bilir ve tanırlar” diye cevapladı.

ALTERNATİF YOLLAR YAPACAĞIZ

Ali Eskalen’in şehrin sürekli büyüdüğü ve bununla beraber sorunların da çoğaldığını ve özellikle de şehir içi trafiğin sorun olduğunu dile getirmesi üzerine Başkan Poyraz, bu konuda çalışma başlattıklarını ifade etti.

Başkan Poyraz: “Trafik konusunda çalışmaları başlattık. Trabzon Caddesine alternatif yollar üretmek zorundayız. Bunun için de çalışmalara başladık. Yeni Hükümet Caddesi’nden geçerek ortahalin oradan doğruca yukarıya çıkan ve Yavuz Selim Camii’nin oraya çıkan yolu trafiğe açtık. Bu yolun devamını da Yusuflar Mahallesi’ne ve oradan da Karamanlı’ya yapacağımız dönerli üst kavşak yola birleştireceğiz.

Bunun haricinde sizin vasıtanızla vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Trafik sorununun aşılmasında bir etken de bizlere yani vatandaşlarımıza düşüyor. İstanbul’da ya da Ankara’da adam gidip aracını otoparka teslim ederken burada ikinci hatta üçüncü şeride park ediyor, trafik tek şeritten işliyor. Uygulama yapıldığı zaman 100-150 lira ceza kesiliyor. Bunun için vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Araçlarını parka koysunlar gitsinler rahat rahat alışverişlerini yapsınlar. Trabzon Caddesine alternatif olarak Sarayaltı Caddesini öneriyorlardı önceden. Orasının da olması mümkün değil. Çünkü Sarayaltı’nın ucu nereye dayanıyor. Kanlıdere bölgesine yani kör bir bölge. Dolayısıyla bu da alternatif değil. Buarada bir şey daha belirtmek istiyorum. Gaziantep Yolu’ndan terminale terminalin oradan da kayseri yoluna Adil Erdem Bayazıt Bulvarına birleşecek şekilde yeni bir yol daha açacağız. Yeni imar planında bu yolu koyduk ve çalışmalara başlayacağız” dedi.

ALTIN ÜÇGENİ OLUŞTURACAĞIZ

Kent Meydanı’nda yıkım çalışmalarının başladığını ve bu bölgenin istimlakı için 10 milyon lira ödenek geldiği şeklinde sorulan bir soruya Başkan Poyraz: “Kesinlikle böyle bir ödenek söz konusu değildir. Sadece Cumhuriyet Han’ın restorasyonu için bir milyon lira, çarşıların restorasyonu için de 500’şer bin lira ödenek geldi başka da bir şey yok. Biz Belediye Pasajını yıktıktan sonra o bölgedeki yıkım çalışmaları ve Arasa Cammi altında kalan bölgede otopark yapımı için kullanacağımız alanda yıkım ve istimlak çalışmalarında tamamen öz kaynaklarımızı kullanıyoruz.

Biz burada Altın üçgeni oluşturacağız. Altın Üçgeni biraz açacak olursak; Ortahal üzerine Kültür Parkımızı yapacağız. Nevşehir’den yola çıkan turistleri bir gece burada konaklatacağız. Turistleri getireceğiz, Kalemizi gezdireceğiz, Uzunoluk’ta Sütçü İmam Olayının gerçekleştiği Uzunoluk Hamamı’nı Kurtuluş Müzesi yapıyoruz orayı gezdireceğiz. Oradan aşağıya inerek Taş Mescit, Ulucamii inceleyecekler ve orada çarşılarımıza girerek alışverişlerini yapacaklar, Kültür parkımıza giderek orada bir nefes alacak dondurmalarını alarak ondan sonra nereye gideceklerse gidecekler. Yerli ve yabancı turistleri mutlaka şehrimize çekeceğiz ve bir gece burada konaklamalarını sağlayacağız” diye konuştu.

İMAR PLANI YAMALI BOHÇA GİBİ İDİ

Mehmet Taş’ın İmar planı konusunda sorduğu soruya ilişkin Başkan Poyraz: “Bakın Kahramanmaraş’ın imar planı 1980 yılında yapılmış ve yamalı bohçayı geçmiş bir plandı. 2007 yılına kadar Meclisimize her ay 25-30 tane imar tadilatı gelirdi. 2007 yılında gelen müfettiş sayesinde biz bundan kurtulduk. Bize şunu söyledi; Siz belediye olarak imar yönetmeliği yapamazsınız dedi. Hepsini kaldırın dedi ve kaldırdık. Şehrimizin bir İmar Planına ihtiyacı var dedik ve bu konuda çalışmaları başlattık. 1/1000’lik ve 1/5000’lik Yeni Nazım İmar Planını oluşturduk” diye konuştu. Eğer biz bu planları yapmamış olsaydık, bugün o Tekerek yolu dediğimiz bölgeler felan hep gecekondularla dolardı ve böylesine güzel bir şehirleşme olmazdı. Benim de zaman zaman keşke dediğim durumlar yok mu var. Şimdi olsaydı eski otogarın yerini satmazdım. Ama o zamanki şartlar onu gerektiriyordu. Şehre 60 kilometreden su getireceksiniz ve acilen paraya ihtiyacınız var. Bu şartlarda ben orayı sattım ama şu an ki durum olsaydı satmazdım” diye konuştu.

ESKİ SANAYİDE GERİ DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Mesut Tuğrul’un eski sanayi, Tekke ve oymacılar ile ilgili sorusuna ise Başkan Poyraz: “Şu anda oranın ihalesini yaptık. Mahalle muhtarı ve sakinleri ile görüştük ve çalışmalara başlıyoruz. İki etap halinde tamamlanacak. Cadde üzerindeki apartmanlar hariç diğer bölgeler temizlenecek ve yeniden konut ve işyeri olarak inşa edilecek. Vatandaşların tespiti yapılıyor. Orası adım adım kentsel dönüşüme alınacak. Birinci etapta petrolden aşağısı 50 hektar 500 dönüm olarak ele alınacak. İkinci etapta ise petrolden yukarısı ele alınacak, konut ve işyeri olarak yapılacak.

Oymacılar ve marangozlar konusunda gelince de biz geçmişte küçük sanayi sitemizin üst tarafını biz toprak yolundan geçirerek almıştık. Dört meslek grubuna yer verdik. Kuyumcular Odası, Ayakkabıcılar Odasına, Metal işleri yapan kooperatife ve marangozlarımıza işyeri olarak belirlendi. Bundan sonraki süreç, küçük sanayi sitemizle beraber çalışacaklar ve orayı TOKİ ile beraber kamulaştırmasını yapıp, Yusuflar’dan Tekke’den oraya gidecekler. Tekke’nin Yusuflar’ın kentsel dönüşümü ile ilgili bir sorun vardı ona da biraz sonra girelim” dedi.

 

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz : Kahramanmaraş’ı bir adım öteye götürme gayrentindeyiz

 

 

Kahramanmaraş Belediyesi’nin büyükşehir belediyesi olduktan sonra ne gibi projeleri olduğuna ilişkin sorulan bir soruya ise Başkan Poyraz: “Şehrimiz büyükşehir olunca Akdere’den itibaren Azerbaycan Bulvarından ve Adana Yoluna kadar olan bölümden olmak üzere ikiye ayrılıyor. Batı da kalan kısma 12 Şubat Belediyesi, doğu da kalan kısma ise Dulkadiroğlu Belediyesi kurulacak.

Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra kentsel dönüşüm konusunda şehrimizin tamamı için geçerli olan. Vatandaşlar gelecek biz müteahhitle anlaştık diyecekler biz de belediye olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

ŞEHRİMİZİN FOTOĞRAFINI ÇIKARIYORUZ

Gazeteci Mehmet Fiskeci’nin Nurhak’ın Kullartatlar beldesine hizmetin nasıl götürüleceği yönünde sorulan soruya Başkan Poyraz: “Bakın şu anda Türkoğlu Belediyesi hariç diğer Başkan arkadaşlarımızın hepsi ile görüştüm. Bir tek Mustafa Taşhan kaldı onunla da görüşeceğim. İlçe belediye başkanlarımızdan şunu istedim. Herkes kendi bölgesinde ve yöresinde ne gibi sıkıntıları, sorunları var, ne gibi hizmetler yapılmış onu çıkaracaklar. Bunu sağladığımız zaman şehrimizin neresinde ne eksik, neresinde ne sorun var bunu ortaya koyacağız ve sağlam bir planlama ile şehrimizin bütününe aciliyet durumuna göre hizmet götüreceğiz. Daire başkanlıkları kurulacak ve şehir merkezinden oraya insan gönderilmeyecek. Orada şube açılacak ve hizmet verecek olan teknik ekip orada konuşlanacak ve hizmet üretilecek. Oralarda bulunan arkadaşlarımız çalışıyorlar ama ellerinde teknik eleman sıkıntıları olduğu için gerekli hizmetleri yürütemiyorlardı. Ama şimdi öyle olmayacak. Biz bugün bütçemizi onayladık.233 milyon lira olarak belirlendi. Yarın büyükşehir olduğumuzda bu rakam 500 milyona çıkacak. Paranın yanına teknik elemanı da ekleyince hizmet götürülemeyecek yer kalmayacak” diye konuştu.

SAHİPLENİRSEK BİZİM OLUR

Ali Eskalen’in inanç turizmi konusunda ne gibi çalışmalar yapıldığına ilişkin sorduğu soruya Başkan Poyraz: “İnanç turizmi konusunda öncelikle Abdulhamithan Camii’nin çevresini açıyoruz. Şu anda orada otopark çalışmasına önceliği verdik. Bunun yanı sıra Abdulhamithan Camii için üç boyutlu cd hazırlıyoruz. Çevresindeki kütüphanesi bitti, taziye evi bitti ve ileriki günlerde açacağız. Burada bir değişiklik daha yapacağız ve yolu orada biraz öteleyeceğiz.

Bunun yanı sıra Eshab-ı Kehf ile ilgili olarak da şunu söyleyebilirim. Şehirlerin kendine özgü değerleri vardır. Bunlara sahiplenilmesi gerekir. Sahiplenirsek bizim olur. Eshab-ı Kehf konusunda da Afşin ilçemizin belediyesi ticaret ve sanayi odası ile birlikte çok ciddi çalışmalar yaptılar.Yeterli mi elbette değil. Biz de arkadaşlarımıza söyleyeceğiz, bir araya geleceğiz ve ciddi çalışmalar yaparak tanıtımını gerçekleştirerek turizmi canlandırmamız gerekiyor. Zaten başından beri bizim mücadelemiz de bu. Bu şehri transit geçiş noktası olmaktan kurtarmak” diye konuştu.

SANAYİDEKİ EMEĞİ SİMGELİYOR

Ulucami karşısına yapılan abide, Karacasu Belediye personeli, Kanlıdere’ye taziye evi, sanayi kavşağındaki heykel gibi konularda da sorulan sorulara Başkan Poyraz açıklık getirdi.

Ulucami karşısında yapılan abidenin put olarak düşünülmemesi gerektiğine işaret eden Başkan Poyraz: “Oradaki kaide üzerine Maraş’ımızın mücadelesinde geçen Bayrak Olayı’nı anlatması için yaptırdık. İşin gerçeğini söylemek gerekirse bu şekilde bir şey çıkacağını bilsem yaptırmazdım. Ancak bu kesinlikle put olarak algılanmasın. Biz tamamen Bayrak Olayı’nı anlatmak adına yaptırdık. Şimdi Abdal Halil Ağa’nın da benzer bir çalışmasını yapacaklar. ‘Bu bir din bahsidir. Müslüman gardaşım bağrına tokmağı vuramam’ diyen bir insanın adı ve olayı yaşatılmalı ve gelecek nesillere aktarılmalıdır. Bakın gelirken baktım insanlar orada durmuş fotoğraf çektiriyorlardı.

Sanayi kavşağındaki abideye gelince orası tamamen sanayiyi, üretimi ve emeği simgeliyor. Kesinlikle kalkıp da ona heykel diyemezsiniz. Çünkü oraya bir zenginlik kattı. Emeği simgeliyor. Bunları o şekilde (put, heykel diye) değerlendirmek ve adlandırmak yanlış.

Kanlıdere’nin yanından yukarıya doğru o alanı komple yeşillendirelim dedim. Sağlı-sollu araştırdık ve özel mülkiyet çıktı. Özel mülkiyet çıkması o işten vazgeçtiğimiz anlamına gelmez. O mezbele görüntüden kurtaracağız. Sakarya’ya taziye evi konusunda Sakarya’ya taziye evini yaptık. O başladığımız inşaatın ise mahkemeyle ilgili bir durumu vardı ve bir aya kadar çözülüyor ve orasını da kütüphane yapacağız.

Karacasu Belediyesi personellerine gelince de benim hiçbir şekilde o işçilere bir sözüm olmadı ve zaten onların büyük çoğunluğu hizmet alımı ile çalışan işçilerdi ve bir kısmı da işbaşı yaptı ama benim kesinlikle onlarla ilgili bir sözüm yoktu.

KAHRAMANMARAŞSPOR’UN BAŞARISI BİZİM BAŞARIMIZ

Spor da Kahramanmaraşspor’a gereken desteğin verilmediği konusunda da soruları değerlendiren Başkan Poyraz: “Böyle bir şeyin söylenmesi bile ne kadar ayıp. Biz şehrimizi tanıtacağız diye çır çır çırpınırken, Kahramanmaraşspor’u dışlamamız ya da destek vermememiz mümkün mü. Bakın şu anda Kahramanmaraş Belediyespor’un sporcuları 2 aydan beri otelde yatıp kalkıyor. Hanefi Mahçiçek Stadyumu yanındaki Belediyemizin tesislerini biz Kahramanmaraşspor’a bıraktık ve sporcularımızı oradan çıkardık. Bundan daha başka nasıl destek olunabilir. Benim kendi takımımın sporcularını pekala orada barındırabilirdim. Ben kendi sporcularımız için yeni bir bina yaptırdık ve daha yeni taşındılar.

Kahramanmaraşspor da bu memleketin ve bizim takımımız, Kahramanmaraş Belediyespor’da bizim. Yarın Kahramanmaraşspor bir üst lige çıksa bu memleketin tanıtımına katkısı olur. Bizim amacımız zaten bu şehri tanıtmak, transit şehir olmaktan kurtarmak değil mi? Bu tür sözlerin söylenmesini bile ayıp buluyorum. Kahramanmaraşspor’un başarısıyla da gurur duyarım. Kahramanmaraş Belediyespor’un başarısıyla da. Maça gitme konusunda ise inanın fazla zamanımız olmuyor. Bakın Belediyespor Voleybol takımımız ikinci ligde mücadele ediyor ve ben ilk defa dün gittim maça. Zor da olsa voleybolcularımız maçı aldılar ve sevindik. Böyle söylentileri kesinlikle doğru bulmuyor ve kabul etmiyorum” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz : Kahramanmaraş’ı bir adım öteye götürme gayrentindeyiz

 

 

Elektrik hatlarından doğalgaza, parkomatlardan plastik refüj çalışmasına kadar daha birçok soruya cevap veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş’ı bir adım daha öteye götürmek için gece gündüz demeden canla başla çalıştıklarını söyledi.

Başkan Poyraz, şehir merkezinde 250 km elektrik hattının yer altına alındığını, 750 km. doğalgaz hattı döşendiğini ve 1250 km. kanalizasyon şebekesi ve yağmurlama hattı döşendiğine işaret ederek: “Elektrik hatlarının yer altına alınmasında ilgili kurum bize müracaat eder ve planını getirir biz de çalışma müsaadesi veririz. Doğalgaz konusunda da öyle. Şu anda şehir merkezinde kesinlikle bizim hiçbir şekilde engellememiz yok. Hiçbir kimse biz şuraya şu hizmeti götüreceğiz ama belediye müsaade etmiyor demesin” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ