Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, inşaatı devam eden İtfaiye Müdürlüğü binasında inceleme ve denetlemede bulundu.

 

İnşaat alanında yetkililerden bilgi alan Başkan Poyraz, 2013 Kasım ayında hizmete girmesi planlanan binanın kısa sürede tamamlanması için talimat verdi.

Başkan Poyraz, Büyükşehire geçiş sürecinde daha yüksek standartlarda hizmet verebilmek için müdürlüklere yapılan yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

İl geneline hizmet verecek olan ve Belediye AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek) ekibi ve gönüllü itfaiyecilik projesi çalışmalarına da büyük katkı sağlayacak olan K.Maraş Büyükşehir Belediyesi merkez itfaiye yeni hizmet binasında:

Bodrum Kat 490 metrekare kapalı alana sahiptir. Bu katta; Jeneratör Odaları, Sauna, Kazan Dairesi, Su Deposu, Depolar bulunmaktadır. Zemin kat 2000 metrekare kapalı alan ve 850 metrekarelik kapalı Garaj kısmından oluşmaktadır. Bu katta; Lokal, Fitness, Yemekhane, Arşiv, Depolar, Ofis Odaları, Garaj, 2000 metrekare kapalı alandan oluşan 1. katta Eğitim Odaları, Koğuşlar, Konferans Salonu, Ofis Odaları bulunuyor.

Toplam 5340 m2 alandan oluşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi merkez itfaiye müdürlüğü binası: Basketbol, voleybol, futbol çim saha, kapalı-açık spor salonları, kondisyon salonu, saunası, itfaiye sporları pentatlon sahası ve eğitim alanlarıyla ülkemizin en modern ve donanımlı itfaiye binalarından birini oluşturacaktır.