Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başkan Fatih Erkoç ve bazı gerçekler…

En azından bizim bölgede, FETÖ meselesi askıya alınmış, ertelenmiş gibi… Şimdi varsa yoksa Elbistan’da klorlanmadığı iddia edilen içme suyundan zehirlenen 34 bini aşkın vatandaş… Televizyonu açıyorsun karşında bu haber, gazete sayfalarına göz atıyorsun karşınızda zehirli su… Gazeteler, televizyon, internet siteleri ve o kadar da bilgi kirliliği… Bu arada hem Elbistan cenahından, hem de KASKİ tarafından […]

Başkan Fatih Erkoç ve bazı gerçekler…

30 Ağustos 2016 - 16:16A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

En azından bizim bölgede, FETÖ meselesi askıya alınmış, ertelenmiş gibi… Şimdi varsa yoksa Elbistan’da klorlanmadığı iddia edilen içme suyundan zehirlenen 34 bini aşkın vatandaş…

Televizyonu açıyorsun karşında bu haber, gazete sayfalarına göz atıyorsun karşınızda zehirli su…
Gazeteler, televizyon, internet siteleri ve o kadar da bilgi kirliliği…
Bu arada hem Elbistan cenahından, hem de KASKİ tarafından açıklamalar geliyor ki, vatandaş hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğuna karar vermekte güçlük çekiyor.
Şunu biliyorum, olayın zuhur etmesinden hemen sonra, gerek valimiz, gerekse büyükşehir belediye başkanımız ilçeye gittiler, gerekli talimatları verdiler, araştırma ve sorunun çözümü gayreti içinde oldular.
*
Peki, önceki aylarda,  bu dönemde, Büyükşehir belediye Başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç, hadiselerin neresinde?
Bunun tahlilini yapalım!
Biliyorsunuz, 15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. Hain terör örgütü, eli kanlı cani, devletin bekasına yönelik operasyon ile devleti ele geçirmeye çalışan Fetö ile amansız mücadele verdi sayın Erkoç. Dik ve onurlu duruşunu her zaman sergilerken, bu meselede gösterdiği çaba, devletine ve milletine sahip çıkışı, siyasetin tepesindeki isimlerle koordineli hareket edişi, doğrusunu söylemek gerekirse on üzerinden on puandı.
Valilik – emniyet ve adliye üçgeninde elinden gelen gayreti gösterdi, bu terör örgütü ve militanlarının tespit ve teslimi noktasında ilgili birimlerle işbirliği içinde oldu, siyasi ve yerel tedbirleri alarak, kurum içindeki pislikleri de temizleyerek, bu meselede ne kadar ciddi, ne kadar duyarlı olduğunu dosta düşmana gösterdi.
Bu çabası takdire şayan idi.
*
Akabinde demokrasi nöbeti başladı. Halk, devletine ve demokrasiye sahip çıkarken, Başkan sayın Erkoç da halkının yanından hiç ayrılmadı. Kent merkezi değil sadece, ilçeleri de gezerek, milli birlik ve bütünlüğün temini için, sağlanması için olağanüstü gayret gösterdi.
Sabah ezanlarına kadara bayrak, vatan ve ezan aşkıyla nöbet tuttu, gündüzleri de rutin işlerini takip etti. Ne yoruldu, ne uykusuzluk çekti, ne yoruldum diye yılgınlık gösterdi.
Gece nöbet tuttuysa, gündüz projeleri, yatırımları takip ederek, yerel hizmetlerin aksamaması noktasında, vatandaşın yaşamını kolaylaştırma anlamında sorumlu başkan olarak büyük takdir topladı.
*
Su meselesine gelince… Ortada bir ihmal, bir sabotaj var mı, yok mu şimdilik bilmiyoruz. KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, Elbistan içme suyunun kaynak suyu olduğunu, temiz olduğunu kaçıncı kez açıkladı ve klorlanmadığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını beyan etti.
Sayın Erkoç, daha olay duyulur duyulmaz büyük bir hassasiyet göstererek soluğu valimizle bu ilçemizde aldı. Yetkililerle görüştü, oluşturulan kriz masasında üzerine düşeni yaptı, çünkü sorumluluk bu meselede büyükşehire aitti. Her meselede, her zaman sorumlu ve duyarlı olmayı bilen, başaran sayın Erkoç, halkı iknaya çalıştı, geçici de olsa çözüm önerileri getirdi, bu meselede ihmali ve suçu olanlar varsa onlara da gerekli cezaların verileceğini açıklayınca, vatandaş da derin bir oh çekti, rahat bir nefes aldı.
*
Dün de, sayın Mahir Ünal ve diğer siyasi, yerel yönetici ve bürokratların katılımı ile Elbistan’da düzenledikleri basın toplantısı yararlı olmuştur.
İnsanlar ikna olmuştur en azından.  Tamam, ortada bir sıkıntı, bir problem var ama çok şükür ki ölümcül vaka yaşanmadı.
Bu arada, hastaneye akın eden, rahatsızlanan, tedavi gören vatandaşımızın sayısının 34 bine çıkması, ayrı bir üzüntü kaynağı olsa da, devlet vatandaşın yanında. Devlet vatandaşın can ve mal güvenliğini temin için varsa, ki var, bu problem de mutlaka aşılacaktır.
Bu hassasiyetlerinden ötürü sayın Mahir Ünal’ı, valimiz sayın VahdettinÖzkan’ı, Elbistan ilçe Kaymakamı sayın Tuncay Akkoyun’u, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatih Erkoç’u, KASKİ Genel Müdürü sayın Mustafa Altınok’u tebrik ediyorum.
*
Son olarak, Söğütlü Çayı’na belediyenin zehir döktüğü, doğal hayatı zehirlediği, canlıların hayatını kaybettiğini ileri sürenler oldu. Maksatlı ve art niyetli bu video dolaşıyor şimdi sitelerde. Tamamen vatandaşı tahrik eden, birbirine düşman etmeye yönelik kasıtlı haber.
Neymiş, Büyükşehir Belediyesi Söğütlü Çayına suya zehir dökmüş. Bir taşeron işçi tarafından. Neymiş, bu bölgede Alevi ve Kürt vatandaşlarımız yaşıyormuş.
El insaf yani…
Bu çok çirkin bir iddia. İftira… İnsan olan bunu yapmaz. Düşünmez bile. Olayı etnik kökene getirip, bir çatışma ortamı yaratmanın kimseye yararı yok. Partisi ne olursa olsun, hiçbir belediye başkanı, Alevi – Sünni – Kürt ayırımı yapıp, suya zehir dökmez, insanları zehirlemez. Bindiği dalı kesmez. İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu söyleyen birisi, ki burada hedef Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Erkoç gösteriliyor, akıl alacak şey değil.
Sayın Erkoç’a yönelik bu iddia çirkin ve iftira niteliğindedir.
Olayı etnik kökene getirip insanlar arasında çatışma ve ayrışma yaratmak ayıp, yazık ve günahtır.
*
Son olarak, bazı kesimlerin hedef haline getirmek istedikleri sayın Erkoç,belediyenin de desteğiyle, bu hayra öncülük etti, sporun yanında olduğunu bir kere daha gösterdi, mali sıkıntı içinde olan, parasızlık nedeniyle transfer yapamayan Kahramanmaraşspor’a 1 milyon lira toplanmasına yardımcı oldu.
Allah yar ve yardımcısı olsun!

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ