Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başbakan Davutoğlu’na Kahramanmaraş’tan Başdanışman !

2015 Genel Seçimleri için Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Fatih Uğurlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanı oldu ! Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üst düzey görevlerde bulunan ve 7 Haziran 2015’de yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için Ak Parti’den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Fatih Uğurlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Başdanışman olarak göreve […]

Başbakan Davutoğlu’na Kahramanmaraş’tan Başdanışman !

01 Mayıs 2015 - 19:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

2015 Genel Seçimleri için Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Fatih Uğurlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanı oldu !

Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde üst düzey görevlerde bulunan ve 7 Haziran 2015’de yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için Ak Parti’den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Fatih Uğurlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Başdanışman olarak göreve atandı.

Maraş Haber ekibi olarak, Mehmet Fatih Uğurlu’ya yeni görevinde başarılar dileriz.

resim 004_35 copy

Başdanışmanlık Görevine Getirilen Mehmet Fatih Uğurlu Kimdir ?

Mehmet Fatih UĞURLU 1952 yılının 26 Şubatında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Babası Sait Efendi oğlu Mehmet (Cemil)Bey, annesi Mehmet kızı Kadriye Hanımdır. Çocukluğu Kahramanmaraş’ta Devlet Demiryolları Lojmanlarında çok renkli ve eğlenceli bir şekilde geçti. İlkokulu nüfus kaydının olduğu Kurtuluş Mahallesi, Kurtuluş İlkokulunda okudu. İlkokul arkadaşlarından bazıları Atila KAMBUR, Aydın KARAKAYA, Kadir LEBLEBİCİ. Bunlar halen Cuma günleri Atila’nın koordinatörlüğünde bir araya gelmektedirler.

İlkokuldan sonra  İttepesi  mevkiinde bulunan daha sonra yanan Kahramanmaraş Ortaokul’unda okurken ablasının Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanması üzerine, babasının nakil talebi ile Ankara’ya nakil olduklarında babası tarafından Sıhhiye de bulunan Atatürk Erkek Lisesine kaydedildi. (1964)

Liseyi bitirdikten sonra bir sene  Sıhhiye Halk Sokak No:7 de bulunan Sosyal Hizmetler Akademisine devam etti ablasının ısrarı ile devam mecburiyeti  olmadığı ve bir işte çalışabileceği için Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçti.

Sosyal Hizmet Akademisinde öğrenci oyları ile sınıf temsilcisi oldu. Gerek okula karşı, gerekse Sağlık Bakanlığına bağlı olan Sosyal Hizmetler Akademisin de sınıfını bakanlık nezdinde temsil etti. Lisede başladığı boksa Sosyal Hizmetler Akademisinde devam etti. Fakültede iken başladığı Diyanet İşleri Başkanlığındaki memurluk görevinde MTTB başkanlığı nedeniyle istifa etti. Milli Türk Talebe Başkanlığı yaklaşık bir sene sürdü. Bu ilk sivil toplum teşkilatı çalışmasında Ankara da bağlı 11 fakülte Derneği ile bu derneklere bağlı öğrencilerin ve diğerlerinin sorunlarını, büyük bir idealizim içinde çözmeye çalıştı.

1975 yılında Balıkesirli Ecz. Necla Hanımla evlendi.

Özel kalem ve daha sonraki Başbakanlık raportörlüğü görevi birçok yurt içi seyahatle ve tatlı hatıralarla 23.05.1975 günü başlayıp 31.12.1978 gününe kadar 3 yıl 6 ay 8 gün sürdü. Daha sonra askere gitti.

Askerlik (4 ay) Tuzla Piyade Okulu İstanbul ve 10 P.T. Komutanlığı Bitlis Tatvan  (14 Ay) olmak üzere toplam 18 ay sürdü. Tatvan’da 4 ay Tabur’da silah takım komutanı olarak Bitlis’e hazır kıta olarak gidildi, Ahlatta Uçaksavar manş atışlarında saha komutanı olarak ve daha sonra 10 ayda Tugay komutanı değerli insan Süleyman GÜLCÜ paşa’nın (Şu anda emekli tümgeneral olarak İstanbul 4. Leventte mütevazi dairesinde yaşamaktadır) emir subaylığını yaptı.

Askerlik dönüşü Kültür Bakanlığında 06.06.1980 de müfettiş olarak göreve başladı.

Müfettişlik görevi dört sene sürdü. Bu görevde yurt içi seyahatler oldukça yoğun oldu.

Müfettişlik görevinde birçok deneyim edindi. En önemlisi de bir olay karşısında iki tarafın dinlenilmeden karar verilmemesi ilkesi idi.

Bu görevden 18.12.1984 tarihinde Sayın Rasim ÖZDENÖREN’nin (o tarihte Genel Sekreter Yardımcısı idi, daha sonra Genel Sekreter oldu) öneri ve desteğiyle Devlet Planlama Teşkilatı Personel Dairesi Başkanlığına atandı. Burada memuriyet hayatının en zevkli ve verimli altı senesini Sayın Rasim ÖZDENÖREN ve rahmetli Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Sayın Yusuf Bozkurt ÖZAL ile çalışarak geçirdi.

Bu arada ESAV Vakfının kuruluşunu arkadaşları ile gerçekleştirdi. 17 sene Karanfil Sokak, Kızılay’da hizmet eden bu Vakıf birçok oluşuma, seçime ve kuruluşa ev sahipliği yaptıktan sonra en son ismi PAM’a çevrilip, AK partiye doğumevi görevi yaptıktan sonra aynı partinin bir hükümet üyesi tarafından “artık iktidar olduk gerek kalmadı” gerekçesiyle 2002 yılında, ne yazık ki lağvedildi.

Daha sonra 02.10.1990 tarihinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Tekrar Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına döndü ve uzun süre Müşavir olarak memuriyetine devam etti. Umulanın aksine zaman zaman da kızak sayılabilecek bu görev esnasında önemli görevler de yapıldı.

ESAV ve Birlik Vakfı’n daki görevlerinin,  yanısıra 8 sene süren Büro Memur-Sen, 3.5 sene süren Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesin de lisans tamamlama ve Kamu Yönetimi konusun da Yüksek Lisans yapma bu dönemde oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başkanı Sayın Bülent ARINÇ tarafından Başkan Müşavirliğine tayin edildi. Bu hizmeti esnasında Sayın Başkan Bülent ARINÇ beyefendi ile –şevk dolu-  yakın çalışma imkânı buldu.

03.07.2007 tarihinde TBMM Başkanı sayın Bülent ARINÇ Beyefendi tarafından Meclis Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atandı. 13.09.2010 tarihinde ise TBMM Personel ve Muhasebe Daire Başkanlığına atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ