Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bakan Yıldız, Afşin’in İçme Suyu Temelini Attı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Afşin İlçesi İçmesuyu Şebeke döşemesi ve isale hattı temeli düzenlenen törenle atıldı. Afşin Kent Meydanı’nda düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi genel Müdürü Mustafa Altunok, projeye ilişkin bilgiler aktararak Afşin İçmesuyu ve […]

Bakan Yıldız, Afşin’in İçme Suyu Temelini Attı

11 Mayıs 2015 - 7:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Afşin İlçesi İçmesuyu Şebeke döşemesi ve isale hattı temeli düzenlenen törenle atıldı.

Afşin Kent Meydanı’nda düzenlenen temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi genel Müdürü Mustafa Altunok, projeye ilişkin bilgiler aktararak Afşin İçmesuyu ve Çöllolar Terfi Hattı ile yol onarımı ile birlikte maliyetinin 25 milyon TL olduğunu söyledi.

Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, şehir şebekesinin çok eski olmasından dolayı ihtiyaca cevap vermediğini ve bundan dolayı da baştan sona yenileme yapılması için start verildiğini ifade ederek başta Büyükşehir Belediye Başkanı   olmak üzere KASKİ yetkililerine teşekkür etti.

STC_8290

AFŞİN’E 100 MİLYONLUK YATIRIM

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç , Akdere’de kaynağından Afşin’e içmesuyu getirdiklerini ifade ederek: “ Afşin’imizin 100 yıllık içme suyunu ortadan kaldırmak maksadıyla Akdere kaynağından suyu ayağınıza getirdik. Şehir şebekesi çok eski olduğu için onu da yeniden değiştiriyoruz. Bunun yanı sıra alternatif olarak ta Çöllolar terfi hattını da döşüyoruz.

Ekiplerimiz bir taraftan içme suyu şebeke hattını yenilerken, bir taraftan da yağmur suyu hattını da döşüyor. Fen işleri ekiplerimiz sıcak asfalt çalışmalarını da yürütüyor. Trabzon Caddesi’nde döşeli olan bazalt taşın aynısı bugün Afşin Kent Meydanı’nda ve caddelerinde de var. Afşin’i adeta yeniden inşa ediyoruz. 15 milyon TL’ye mal olan Afşin Atıksu Arıtma Tesisimiz bitmek üzere. Burada yapılan ve yapılmakta olan hizmetlere baktığımız zaman 100 milyon liralık bir yatırım olduğu görülür.

Biz göreve gelirken, her yeri merkez yapacağız demiştik.

Tabii bunu nasıl yapıyoruz? Elbette sizden aldığımız güçle. Güçlü iktidarımızla, güçlü hükümetimizle yapıyoruz. Sizler bizlere ve iktidarımıza güç verdiğiniz sürece bizim hizmetlerimiz daha da artacak” diye konuştu.

ÜLKEMİZİ DANTEL DANTEL İŞLİYORUZ

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 12 yıldan beri ülkeyi dantel dantel işlediklerini, illeri ilçeleriyle birlikte kalkındırma ve geliştirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal yaptığı konuşmada; “Biz çocukluğumuzda çok sıkıntılar çektik. Biz bu ülkeyi çocuklarımıza miras bırakmak üzere atalarımızdan devraldık. Ancak biz istiyoruz ki bizden sonraki gelenler bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesinler” dedi.

STC_8559

DOĞALGAZ YATIRIMI 8.5 MİLYON DOLAR

Son olarak kürsüye gelen Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin ve Elbistan’a doğalgazın geleceği müjdesini vererek: “Bugün buraya gelmeden önce doğalgaz sözleşmesini imzaladık. Hem Afşin’e hem de Elbistan’a doğalgaz gelecek ve ayrıca santrallere de doğalgaz verilecek. Bu sağlandığı zaman bu bölgeye 8,5 milyon dolar diğer bir ifade ile yaklaşık 30 milyon TL yatırım olanağı sağlanacak.

Bu bölge bizim için çok önemli. İlerleyen yıllarda buraya kuracağımız enerji santralleri hem yörenin gelişmesine katkı sağlayacak hem de istihdam oluşturacak” dedi.

TÜRKİYE’NİN PAÇASINDAN AŞAĞI ÇEKİYORLAR

Dünya  toz pembe iken Türkiye’de bir kitap fırlatılmasıyla piyasaların ve dengelerin alt-üst olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldız: “ Bizim elimizde sihirli değnek yoktu. Biz kaynağı bulduk. Nerden bulduk insan kaynağını bulduk. Allah’a inanan ve güvenen insanlarımıza hizmet verdik. 1 verdik, 10 aldık. 10 verdik 100 aldık.

Türkiye ne zaman ayağa kalksa hemen paçasından tutup aşağı çekiyorlar. Bundan sonra yapılması gereken siyasi istikrarın devamının sağlanması. İnsanlarımız hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler ama siyasi istikrarın devamının sağlanması için siyasi iktidara sahip çıkılması lazım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından topluca butona basılarak ilk temel atıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ