Azerbaycan yerel kaynaklarından alınan bilgilere göre Ermenistan son birkaç gün içinde ateşkes ve sınır ihlalleriyle bölgede tansiyonu iyice artırdı. Ayrıca Azerbaycan tarafındaki köylere Ermeni askerler tarafından ateş açıldığı ifade ediliyor.

Ermenilerin son bir aydır süren tacizleri dün sabaha doğru yoğun çatışmalara döndü. Azerbaycan’ın Kazak ve Tovuz şehirlerinde süren çatışmalarda Azerbaycan ordusu ile Ermenistan birlikleri arasında karşılıklı roket atışlarına döndü.

Ermeniler işgal altında tuttuğu 3 köyü boşaltarak geri çekildi. Çatışmalar sırasında  39 ermeni askeri öldürüldü, 8’i esir alindi Azerbaycan ordusu bölgeye hakim 3 tepenin kontrolünü ele geçirdi.

Azerbaycan Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarla ilgili olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, sınır hattında gerginliğin devam ettiğini doğruladı. Açıklamada, Ermeni katillerin uzun namlulu silahla bir okulu taradığını, saldırı sırasında Elnur Caferov’un şehit düştüğünü duyurdu.