Maraşta Haber
Maraşta Haber

Alevi-Sünni kardeşliği iftarda sofrasında

Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) ile  Dedeler Köyü Kültür derneği tarafından organize edilen iftar yemeği düzenlendi. Proğramda Alevi, Sünni kardeşliği vurgusu yapıldı. Yapılan iftar programına çok sayıda Alevi ve Sunni vatandaşlar katıldı. İftardan önce Pazarcık dedelerinden Garip dede iftar duası ederken, İftardan sonra ise Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Yakup […]

Alevi-Sünni kardeşliği iftarda sofrasında

12 Ağustos 2012 - 2:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) ile  Dedeler Köyü Kültür derneği tarafından organize edilen iftar yemeği düzenlendi.

Proğramda Alevi, Sünni kardeşliği vurgusu yapıldı. Yapılan iftar programına çok sayıda Alevi ve Sunni vatandaşlar katıldı.

İftardan önce Pazarcık dedelerinden Garip dede iftar duası ederken, İftardan sonra ise Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Yakup Yıldırım dua etti.

İftar yemeğinden sonra bazı davetlilerden yemekle ilgili görüşleri alındı. Görüşlerini sunanlar ve kanaat önderleri kardeşlik vurgusu yaptılar.

Yemekten sonra düzenlenen iftar programının önemine dikkat çeken SAHADER Başkanı Dr. Özcan Öztürk, konuşmasında,  kardeşlik vurgusu yaptı. Özcan bu topraklarda yaşayanların birbirlerine kucak açmaları için birçok nedenin bulunduğunu belirterek sözlerini  şöyle sürdürdü, “Büyük mütefekkirin  ifadesiyle Allah’ımız bir, Peygamberimiz bir, inancımız bir, kitabımız bir, ülkemiz bir, tarihimiz bir, kaderimiz bir, üzerinde yaşadığımız yer ve altında gölgelendiğimiz gök  bir.”dedi.

Öztürk, birlik beraberliğin olması için bu kadar Bir’lerin olduğu yerde Alevi ve Sunnilerin  acılarının ve düşmanlarının da bir olduğunu söyledi. Ayrıca Öztürk Ülkede oynanmaya çalışılan provakatif eylemlere dikkat çekerek bu tür olayları şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Öztürk son olarak sözlerini şöyle tamamladı,”Hacı Bektaş-i Velinin ifade ettiği gibi ‘Zaman bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır.”dedi.

ATEŞ, ÜLKEDE PROVAKATİF OYUNLAR OYNANIYOR

Konuşma yapmak üzere  kürsüye gelen Alevi Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ünal Ateş, Alevi Sunni kardeşliği İftarına  katıldıkları için kendilerini eleştirecek olanlara  peşin olarak cevap vermek istediğini belirtti.

Kendilerinin bu İftar sofrasına gelip Sunni’lerle  aynı sofraya oturmalarından dolayı  hiçbir Alevinin Sunni olmadığını, Alevi Dedesinin yaptığı  İftar duasıyla da hiçbir Sunni’nin Alevi olmadığını vurguladı. Alevi ve Sunni vatandaşların bir araya gelmeleri ile Alevi Sunni kardeşliğini tüm dünyaya ve tüm ülkeye bir kez daha göstermiş olduklarını vurgulayan Ateş, Türkiye’nin belli İllerinde provakatif oyunlar ve eylemler düzenlenmeye çalışıldığını belirtti.

Malatya’nın Sürgü İlçesinde de oyun oynanmaya çalışıldığını belirten Ateş, olayın 2.günü Alevi Dernek Genel Başkan Yardımcısı olarak İlçeye gittiğini olayın tamamen planlanmış, prokavatif bir eylem olduğunu vurguladı.

BU SEFER BU ÜLKEDE KARDEŞ KAVGASI YAŞATAMAYACAKLAR.

Alevi ve Sunni vatandaşlar olarak tabanda ayrılığın olmadığını belirten Ünal Ateş, “Fakat maalesef bir takım çevreler bir takım odaklar bu memlekette Türk’ü Kürt’e, Alevi’yi Sunni’ye düşman edip bu kentte bu şehirde bu ülkede olaylar çıkarabilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama ben bu tabloyu gördükten sonra bir kez daha emin oldum ki bu sefer bunu başaramayacaklar, bu sefer bu ülkede huzursuzluğu kardeş kavgasını yaşatamayacaklar.”dedi.

KAVLİ DUA YETMEZ FİİLİ DUA’DA GEREKLİ

İftar proğramına misafir konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi Rektör  Yardımcısı Prof.Dr.Osman Eğri ise gecenin anlam ve öneminden  bahsederek, ortaya çıkan bu kardeşliğin sürdürülebilmesi için, provokasyonlar yapmak isteyenlere insanların Alevisi ile Sunnisi ile fırsat verilmemesini istedi.Prof.Dr.Eğri,bu kardeşliğin sürdürülebilmesi için  sadece Kavli dua’nın yetmeyeceğini,Fiili dua’nın da  yapılması gerektiğini vurguladı.Bunun için de insanların sadece gönüllerinin değil sofralarının da birbirlerine açılması gerektiğini ifade etti.

Selçuk Kılınç – F.Alper Gültepe

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ