Maraşta Haber
Maraşta Haber

Afrika’ya Uzanan Cömert Eller

Genç Ufuk Derneğinin” Afrika’ya Uzanan Cömert Eller” Projesi Başarıyla Tamamlandı. Şehrimizde 2006 yılından beri daha çok öğrenci ve gençlere yönelik Milli, Manevi ve Ahlâki değerlerimizle ilgili yaygın eğitim faaliyetinde bulunan Genç Ufuk Gençlik Kulübü Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen son projesinde, Afrika, Burkina Faso’ya Kahramanmaraş’tan 7 gönüllü genci göndererek, gençlerin Afrika’da yardım faaliyetlerinde […]

Afrika’ya Uzanan Cömert Eller

28 Ocak 2017 - 6:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Genç Ufuk Derneğinin” Afrika’ya Uzanan Cömert Eller” Projesi Başarıyla Tamamlandı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Şehrimizde 2006 yılından beri daha çok öğrenci ve gençlere yönelik Milli, Manevi ve Ahlâki değerlerimizle ilgili yaygın eğitim faaliyetinde bulunan Genç Ufuk Gençlik Kulübü Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen son projesinde, Afrika, Burkina Faso’ya Kahramanmaraş’tan 7 gönüllü genci göndererek, gençlerin Afrika’da yardım faaliyetlerinde bulunmalarına imkan vermiş oldu.

Proje Koordinatörlüğünü Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından Halil İNCE’nin yaptığı  “Afrika’ya Uzanan Cömert Eller” projesi kapsamında, Kahramanmaraş’tan Halil İNCE, Mustafa KAYA, Muhammet Fatih PEHLİVAN, Seyyit Ahmet SARI, Muhammet Esat ESENCELİ, Semih KIRICI ve Muhammet Alptekin TEKEREK’ten oluşan 7 kişilik bir ekip, Afrika ülkelerinden, (halkının çoğunluğu fakir ve Müslüman olan) Burkina Faso’ya giderek aşağıda belirtilen yardım faaliyetlerinde bulundular.

  • Proje kapsamında Kahramanmaraş’lı hayırseverler teşvik edilerek, yaklaşık 1000 civarında kurbanın, Kurban Bayramında Afrika, Burkina Faso’da kesilmesi sağlandı.
  • Burkina Faso’nun başkentiyle birlikte 8 şehirde kesilen kurban etleri, Kahramanmaraş’tan giden 7 kişinin de katılımıyla oradaki yoksul Müslümanlara dağıtıldı.
  • Yine proje kapsamında 1000’den fazla Türkiye bayrağı ve yazısı olan tişört, çocuk şekerleri, Türk bayraklı balonlar çocuklara ve gençlere dağıtıldı.
  • Kahramanmaraş’lı hayırseverler tarafından, yetişkin, genç ve çocuklara verilmek üzere gönderilen çeşitli giyisi, ayakkabı, malzeme ve muhtelif eşyalar, Başta Burkina Faso’nun başkenti olmak üzere, ülkenin 7 şehrine dağılan 7 Türk genci tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
  • Bütün bu faaliyetler neticesinde;
  • Türkiye ve Afrika’nın tarihteki kardeşlik bağlarının yeniden hatırlatılması amaçlandı.
  • Son yıllarda mazlum milletlerin hamisi durumunda olan Türkiye’nin ve Türk insanının, Burkina Faso’daki muhtaç Müslümanlarla ilgilenmesi Türkiye’nin gücünün, Müslüman Türklerin yardım severliğinin ve İslam Kardeşliğinin bir göstergesi olarak Türkiye’den beklenti içinde olan dostlara güven verip, mazlumlara yanınızdayız mesajı verildi.

Aynı proje kapsamında 07-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında da Burkina Faso’dan 8 Burkina Faso’lu Müslüman genç Türkiye’ye getirilmiş, tarihi, ve manevi bağlarımızı hatırlatmak amacıyla Osmanlı başkentleri turu kapsamında Kahramanmaraş’tan başlanarak, Kayseri, Nevşehir, Konya, Ankara, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul illeri gezdirilmişti. Ayrıca bu 8 siyahi Müslüman genç (15 Temmuzdan sonra) Kahramanmaraş’taki demokrasi platformuna çıkartılmış, onlar da Türkiye’ye ve Türk halkına desteklerini belirtmişlerdi.

Genç Ufuk Gençlik Kulübü Derneği tarafından daha önce de, Gençlik ve Spor Banaklığının desteklediği “Bana Değer(imi) Verin!” ve “Değerlerimle Değerliyim” projeleri ile İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Okumak İstiyorum” projeleri Kahramanmaraş’ta uygulanmıştı.

Afrika’ya Uzanan Cömert Eller” projesinin 2016 yılı sonu itibarıyla sona erdiğini belirten, Genç Ufuk Gençlik Kulübü Derneği yetkilileri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bu projelerine verilen destekten dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, derneğin kuruluş amacına uygun olarak, Milli, Manevi ve Ahlaki değerlerimizle ilgili çalışmalara ve bunun gibi benzeri projeleri uygulamaya imkanlar nispetinde devam edeceklerini açıkladılar.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ