7 Haziran 2012 tarihinde kaybettiğimiz son devrin en büyük şairlerinden Abdurrahim Karakoç, Büyük Birlik Partisi ve sevenleri tarafından mezarı başında dualar edilerek anıldı.
Geçtiğimiz yıl tedavi görmekte olduğu Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde rahmet-i rahmana kavuşan üstat Abdürrahim Karakoç ölümünün 1. Yıldönümünde mezarı başında Kur’an Tilavetleri ve dualarla yâd edildi.
Ankara/Bağlum’da bulunan kabri başındaki dualara Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici’nin yanı sıra, Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcıları Metin Gündoğdu, Remzi Çayır, Ünsal Karabulut, İlker Kayalıoğlu, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Ali Keser, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Hilmi Güneş, SOGEV Başkan Yardımcısı Mustafa Toygar, Ankara İl Başkanı İmdat Dinçarslan, merhum Karakoç’un oğulları Türkislam ve Enderhan, kızı Mihriban Karakoç, Sanatçı Hasan Sağındık, Alperen Ocakları, sevenleri, ailesi ve dostları katıldı.

Babasının kabrinden gelen toprak Karakoç’un mezarına serpildi
Mezarı başında aşr-ı şerif okuyan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici , Karakoç’un babası Ümmet Karakoç’un kabrinden getirilen toprağı serpti.Destici daha sonra yaptığı açıklamada, merhum Karakoç’un inandıklarını korkusuzca kaleme aldığını söyledi.

Merhum Karakoç haksızlıkları hep dile getirdi:
Destici konuşmasında, “Hepinizin bildiği ve yakından tanıdığı gibi ömrünü vatan için, millet için inandığı değerler için adamış bir insandı. O bebeklerin avucuna hak yol, İslam yazacağız derken de, yolun sonunun mezar olmadığını bize en iyi anlatanlardan biri de Abdurrahim Karakoç’tur. 

Vatandaşın çektiği çileleri, haksızlıkları hakimlere yazdığı dilekçesi ile, doktorlara arz ettiği arzuhaller ile her zaman en iyi şekilde ifade etmiş, bunu kalemi ile şiirlerine dökmüş bir büyüğümüzdü. Şiirlerinin yanı sıra yazmış olduğu yazılar ve makaleler ile de doğruluğundan hiçbir zaman ayrılmadı. Neyi görüyorsa, neye inanıyorsa onları hiç çekinmeden korkusuzca keleme almayı bildi. Bunun bedellerini de her zaman ödemeye hazır olduğunu söyledi” dedi.

Merhum Karakoç hiçbir zaman unutulmayacak
Abdurrahim Karakoç bizim için çok büyük bir değer.” diyen Destici konuşmasını şöyle tamamladı: “ Çok önemli bir önder. Biz hiçbir zaman kendisini unutmayacağız. Bazı insanların amel defterleri kapanmaz. Ben inanıyorum ki, bu amel defterlerinden kapanmayan birisi de merhum Karakoç’tur. Çünkü onun yazmış olduğu şiirler, kitaplar, yazılar bizlere hep örnek olacak. Onlar okundukça, onlardan istifade edildikçe, insanlar istikametlerini ona göre belirledikçe, hak yol İslam diye bağırdıkça ben inanıyorum ki onun amel defterine sevap yazmaya devam edecek. 

Kendisini rahmet ile, minnet ile, şükran ve özlem ile anıyorum. Bizler vefalı olacağız ve böyle büyük değerleri hiçbir zaman unutmayacağız. Milletimizin başı tekrar sağ olsun, merhum Abdurrahim Karakoç’un ise mekanı cennet olsun.”
Bu arada Karakoç için cuma namazı öncesi Bağlum Merkez Camisi’nde Mevlid-i Şerif okutuldu