Maraşta Haber
Maraşta Haber

5 Nisan Madalya Günü Coşkusu

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 94. Yıldönümü düzenlenen törenlerle gurur ve coşku içinde kutlandı. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törenler çelenklerin sunulması ile başladı. Valilik Çelengi Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanlığı Çelengi Tank Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çelengi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından sunuldu. Çelenklerin sunulmasının ardından […]

5 Nisan Madalya Günü Coşkusu

06 Nisan 2019 - 8:30A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 94. Yıldönümü düzenlenen törenlerle gurur ve coşku içinde kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törenler çelenklerin sunulması ile başladı. Valilik Çelengi Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanlığı Çelengi Tank Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çelengi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından sunuldu.

Çelenklerin sunulmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası’nı Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımıza taktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, anma programlarının bir yandan geçmişi yad etme, bir yandan da geleceği tanzim etme olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Bu mutlu ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan, bu şehrin tarihteki kahramanlıklarının bir belgesi olan İstiklal Madalyası’nı şanlı bayrağımız üzerine takma onurunu yaşamaktan büyük sevinç duyuyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bu madalya, yokluklar içerisinde aziz canlarını ortaya koyarak bağımsızlık ateşini yakan şehitlerimiz ve gazilerimizin hatıralarına büyük millet meclisimizin bir armağanıdır.

Anma ve kutlama merasimleri, bir yanıyla geçmişi hatırlamaya, bir yanıyla da geleceği tanzime vesiledir. Törenler, temsiller, konuşmalar, 99 yıl önceki anlayışı, 99 yıl önceki azim ve kararlılığı, 99 yıl önceki duruşu bugüne ve geleceğe taşıma maksadına matuf olmalıdır. Çünkü o anlayış, azim ve kararlılığa bugün de ihtiyacımız vardır; yarın da ihtiyacımız olacaktır. Bağımsızlığımızı sürdürmek, başı dik insanlar olarak huzur içinde yaşamak, ecdadımızın 99 yıl önce sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür. İlâ-yı Kelimetullah idealinin sembolü olan şanlı bayrağımızın yurdumuzun üstünde ebediyen dalgalanması, şahadetleri dinin temeli olan ezanların memleket semalarında günün beş vakti inlemesi, Kurtuluş Savaşımızdaki ruh ve inancın muhafazasına bağlıdır.

Tam manasıyla bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşımız esnasında, düşmana yürek ve ruh birliği ile karşı koyan Kahramanmaraşlılar, vatanın her karış toprağının şehit kanı ile sulanmadıkça işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmışlardır. Bu uğurda çoluk çocuk, genç yaşlı demeden varlarını yoklarını ortaya koyan Maraşlılar, elde ettikleri zaferle tüm Anadolu’da büyük bir heyecan dalgası oluşturmuşlardır. Bu destansı mücadeleyi unutulmaz kılmak isteyen Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 5 Nisan 1925 tarihinde Maraşlıları Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirerek, büyük ve onurlu bir ilke imza atmıştır.

Kıymetli hemşehrilerim,

İnsan, hafızasıyla insandır. Tarih, bir milleti dirilten en önemli ilham kaynağıdır. 5 Nisan madalya günü, tarihi hafızamızı yenilememizi, tarihin aynasından bugüne bakmamızı sağlayan müstesna zaman dilimlerinden biridir.

Tarihini bilmeyenlerin -ne yazık ki- coğrafyalarını da başkaları çizer. Bunun için tarihimizi iyi okumak zorundayız.

Birimiz diğerimizi dışlamadan, birimizin inancı, kültürü, değer yargısı ötekini yok etmeden; sevgi, saygı, hoşgörü içinde tarihimizi birlikte yazdık, coğrafyamızı birlikte güzelleştirdik. Bu kadim coğrafyada, bu değerlerle; bir et ve tırnak, taşla toprak gibi bir ve beraber yaşadık. Bu millet, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada, acılarını, zor zamanlarını paylaşarak özgür, mutlu, müreffeh bir kader birliği içinde yaşayacaktır.

Bizler, hem bu gerçeğin farkına varan hem de Kurtuluş Savaş’ındaki manevî dinamikleri yaşamaya ve yaşatmaya çalışan ak kadrolar olarak bütün gücümüzle beş yıl boyunca modern, yaşanabilir, büyük ve güzel bir şehir oluşturmaya çalışırken, bir yandan kimsesizlerin kimi olmaya diğer yandan da şehrin alt yapı sorunlarını çözmeye, halkımıza yeni tesisler ve sosyal alanlar kazandırmaya, yeşil alanları çoğaltmaya; parkları, sokakları, caddeleriyle Kahramanmaraş’ımızı gülzar kılmaya gayret ettik. Hamdolsun beş yıllık süreçte Kahramanmaraş’ımıza kalıcı eserler bıraktığımız inancındayız. Beş yıl boyunca Kahramanmaraş’ımızı gıpta ile gösterilen, insanların en huzurlu, en mutlu ve en müreffeh yaşadığı iller arasında en ön sıralara yükseltmek için tüm gücümüzle tüm varımızla gayret ettik.

Beş yıllık görev süremizin sonunda görevimizi yeni seçilen arkadaşımıza devredeceğiz. Ben yeni seçilen Büyükşehir belediye başkanımızı ve belediye başkanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum.

İnşallah bu şehir nasıl ki tarihte en önde yer almışsa, ülkemizin istikbal mücadelesinde de en önde yer almaya devam edecektir.

Beş yıl boyunca vatandaşlarımızla beraber omuz omuza Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin iltifatıyla bu işleri yapmaya çalıştık. Ben Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize hakkımızı helal ediyorum. Onlardan da helallik diliyorum. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin hakkı bizlere geçmiştir, biz onların hakkını ödeyemeyiz. Bizi beş yıl önce bu göreve aday gösteren Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve beş yıl önce bizi teveccühle seçen Kahramanmaraş Halkına, Aziz hemşehrilerime, Sütçü İmam’ın torunlarına Senem Ayşe’nin kızlarına en kalbi duygularımla minnet ve şükranlarımı sunuyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından Arif Balduk Ortaokulu Öğrencisi Mehmet Baran Gizir ‘Maraşlım’ isimli şiiri okumasının ardından tören sona erdi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...

Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesinde öğretmen ve ailelerine İftar yemeği Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTA Lisesi...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Huzeyfe Tahiroğlu başkanl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ