Maraşta Haber
Maraşta Haber

5 Nisan Madalya Günü Coşku İle Kutlandı

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Madalyası verilişinin 92. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törenler çelenklerin sunumu ile başladı. İlk olarak Valilik çelengi Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan tarafından, Garnizon Komutanlığı çelengi Piyade Albay Cengiz Karagöz tarafından Büyükşehir Belediyesi çelengi Büyükşehir Beledi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet […]

5 Nisan Madalya Günü Coşku İle Kutlandı

05 Nisan 2017 - 21:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Madalyası verilişinin 92. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törenler çelenklerin sunumu ile başladı.

İlk olarak Valilik çelengi Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan tarafından, Garnizon Komutanlığı çelengi Piyade Albay Cengiz Karagöz tarafından Büyükşehir Belediyesi çelengi Büyükşehir Beledi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından Atatürk Anıtına sunuldu.

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası Şanlı Türk Bayrağımıza Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından takıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Maraş Halkının Türk Milletine ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç konuşmasına Hayati Vasfi Taşyürek’in kaleme aldığı  ‘Madalyalı şehir dünyada birdir /İçi dışı aynı sözünde erdir /Koç yiğidin harman olduğu yerdir /Mertliğe Vatandır Kahramanmaraş’ dizeleriyle başladı.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Başarıya ulaşmış her işgalin iki mimarı vardır. Biri işgalcilerin gücü, diğeri de işgale uğrayanların boyun eğmeleridir.

Ama bazıları boyun eğmezler, karamsarlığa kapılmazlar. Herkesin felaketler ırmağına teslim olduğu bir anda, birden bire oldukları yerde diklenir tersine kulaç atmaya başlarlar.

Tarihin akışına karşı kulaç atan bu kahramanlardan biriside Şair Ali Eren’in; “Memleket topraklarında düşmanı görünce, isyan akar damarlarında kan yerine” mısrasında anlatmaya çalıştığı Kahramanmaraşlılardır.

Tarihin çatırdattığı bir binayı yeniden imar edebilmek için bitkin bir halkın önüne düşmek, ilk başta bir maceradan ibaretmiş gibi görülebilir.

Eğer bugün Sütçü İmam’a, Mıllış Nuri’ye Arslan Beye, Ali Sezai efendiye “kahraman” diyebiliyorsak sebebi herkesin macera sayıp atılmadığı bir davayı sonuna kadar sürdürmeleri ve girdikleri yoldan dönmemekteki ısrarlarıdır.

Tarih kaderdir, coğrafya kaderdir, halk kaderdir, kaçılmaz…

Arkanızdan kovalar sizi, iki yakanızdan tutup sarsar ve der ki; Ya kendine gel, ya da yok ol!

Yenilginin, işgalin kader olarak görüldüğü bir zamanda Kahramanmaraşlılar,

Sezai Karakoç’un; “Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır.” dizelerinde anlatılan göklerden gelen kararı hayata geçirmek için özgürlük savaşını başlatarak kendi yerel direniş güçleriyle topraklarını işgalden kurtardılar. Anadolu’nun içerisinde bulunduğu geceyi onaran mimarlar olarak adlarını tarihe yazdırdılar.

Değerli hemşehrilerim,

21 Ocak 1921 tarihinde başlayarak 22 gün ve 22 gece devam eden bu özgürlük mücadelesi Türk Kurtuluş savaşının da ilk kıvılcımını teşkil eder.

Bu anlamda Kahramanmaraşlılar işgale karşı direniş yangınının ilk ateşini yakarak tüm yurtta direnme gücünü ve zafere olan inancı artırarak Anadolu’nun da kaderini değiştirmişlerdir.

Madalyaların en önemlisi bizzat cephede çarpışarak üstün başarı gösteren asker, sivil ve şehit düşenlerin ailelerine verilmekte olan Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası’dır.

İşte dünya tarihinde ilk defa bu madalyaya sahip olan şehir ise Maraş’tır.

Kıymetli Kahramanmaraşlılar,

Ülkemiz çok önemli bir dönemden geçiyor. Hepinizin bildiği üzere milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan vatan hainleri, 15 Temmuz gecesi tüm milletimizin geleceğine kast etti. 40 yıllık hain planlarını devreye sokan terör örgütü FETÖ üyesi bölücüler, Türk Milletinin üstüne mermiler yağdırdı, tanklar sürdü, savaş uçaklarından ateş açtı. Bu kansızların 40 yıllık hayali, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ve Türk Milletinin dik duruşu ile bastırıldı.

Kurtuluş Savaşında destan yazan dedelerimizin torunları olarak, bizler de 15 Temmuz gecesi bir destan yazdık. Herkes siyasi düşüncesini bir kenara bırakarak, vatanı için omuz omuza verdi ve ihanet içerisinde olan o şerefsiz teröristleri tarihe ‘vatan haini’ olarak geçirdi.

Böyle bir milletin mensubu olmaktan bir kez daha gurur duyduk. Türkiye Cumhuriyetini bölmeyi planlayan bütün hainlere, 18 Mart, 12 Şubat, 15 Temmuz ders olsun. Atalarımızın kanıyla sulanmış topraklarımız üzerinde ihanet planları yapanların sonu tarih boyunca hep hezimet olmuştur. Bundan sonra da bu tablo değişmeyecektir.

Bizde canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştıracağız inşallah.

Sözlerimin sonunda bu vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin bu onur ve gurur gününü kutluyorum.  Bu vesile ile Şırnak’ta şehit olan hemşehrimiz Mehmet Yavşan Kardeşimize de bir ere daha Yüce Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen 5 Nisan Ortaokulu öğrencisi Sena Çam’ın okuduğu Kahramanmaraş şiiri ile tören sona erdi.

Programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cengiz Karagöz Büyükşehir Beledi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,il müdürleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ile öğrenciler katıldı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ