Maraşta Haber
Maraşta Haber

5 Bin Kişilik İstihdamın Yol Haritası Şekilleniyor

Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) orta ve uzun vadede yapılması planlanan çalışmaları ile ilgili yol haritası şekilleniyor. Besi OSB projesinin hayata geçmesi ile Elbistan’da ekonomi hayat bulacak. Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yönetim kurulu heyeti ile birlikte kent ekonomisine 500 milyon […]

5 Bin Kişilik İstihdamın Yol Haritası Şekilleniyor

21 Mayıs 2021 - 6:11A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) orta ve uzun vadede yapılması planlanan çalışmaları ile ilgili yol haritası şekilleniyor. Besi OSB projesinin hayata geçmesi ile Elbistan’da ekonomi hayat bulacak.

Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yönetim kurulu heyeti ile birlikte kent ekonomisine 500 milyon liralık katkı sunacak projeyle ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak üzere Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretlerle ilgili olarak değerlendirme yapan Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, birçok sektörü kapsayan entegre projenin, yatırım talebi toplama ve lansman noktasına odaklandıklarını söyledi.

Elbistan OSB’ye yatırımlarda anahtar konumundaki 6.bölge teşvikiyle ilgili de girişimlerin devam ettiğini anımsatan Başkan Gürbüz, “Özellikle OSB’ye yeni yatırımları hızlandırmak için bu kazanımı çok önemsiyoruz” dedi.

Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’nin yönetim kurulu ve mütevelli heyetinin onaylanmasıyla birlikte projenin hız kazandığını belirten Başkan Gürbüz, “Doğan Mahallesi’nde 2 bin 800 dönümlük alanda kurulacak ve toplam 60 bin büyükbaş hayvan kapasitesi bulunacak Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB projemizde emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda da yol haritasını şekillendirmek; orta ve uzun vadede atılacak adımları görüşmek üzere Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Şahin Balcıoğlu ile bir araya geldik.

Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortağı olduğu projede yüzde 35 ile Kahramanmaraş Valiliği, yüzde 15 ile Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası kurumları yer alıyor. Besi OSB, birbirini tamamlayan entegre bir proje. Tarım ve hayvancılığı başat olarak kabul edersek birçok sektörün zincir halkaları gibi yer alacağı tesislere ev sahipliği yapacak dev bir projeyi, kentimize, bölgemize ve ülkemize kazandırmış olacağız. Projemiz; 20 adet 50 başlık, 70 adet 100 başlık, 70 adet 150 başlık, 88 adet 250 başlık ve 39 adet de 500 başlık olmak üzere yaklaşık 300 işletmeyi bünyesinde barındıracak; 5 bin kişinin de ekmek kapısı olacak yer alacak” şeklinde konuştu.

Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’nin, kent ekonomisine yeni bir ufuk çizeceğini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı ve Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Bu ufkun yolu, zorlu bir sürecin ardından açıldı. Biz de bu yolda kararlı ve emin adımlarla yürümek zorundayız. Burada yer alacak her bir sektörle ilgili detaylı analizleri yapıp en baştan saat gibi işleyen bir sistem kurma azmini taşıyoruz. İnşallah, el birliği ile en doğru stratejiyi seçerek 2022 yılında yatırım aşamasına getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Elbistan’ın 6.bölge teşvikine alınması konusuna da değinen Başkan Gürbüz, “6.bölge teşviki ilçemiz için başlı başına bir kazanım olacak. OSB’mizde yeni yatırımlar için anahtar vazifesi görecek. Bu konuda da ciddi adımlar atıyoruz. Ziyaretlerimizde de bu konuyu bir kez daha gündeme getirdik. İnşallah en kısa sürede müjdeli haberler alacağımıza inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ