Maraşta Haber
Maraşta Haber

21. yy’da İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Projesi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün Operasyon Faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında “21. Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği  (İHOS)Projesi”nin açılış toplantısı […]

21. yy’da İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Projesi

16 Nisan 2021 - 14:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün Operasyon Faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında “21. Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği  (İHOS)Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya  MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Abdulhamit KARATAŞ, İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitü Başkanı  Sakine OVACIKLI, AÇSHB  Avrupa Birliği Mali Yardımar Daire Başkanı Süreyya ERKAN,İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdür Harun KURT, Sektör ve İşletme Temsilcileri, İlimizde Faaliyet Gösteren Mesleki ve Teknik Eğitim Kurum Müdürleri ve Öğretmenlerin katılımıyla  çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

 

 

Okul Müdürü Ali BADEM  yaptığı selamla  konuşmasında projenin  okuluna, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Selamla konuşmasından sonra projenin tanıtım sunumuna geçildi, İş Sağlığı ve  Güvenliği Uzmanları Doğukan Cihan TÜRK  ve Ertuğrul TEKEREK Projenin tanıtımını yaptılar.

 

 

Sunum Sonrası değerlendirme  konuşmalarını İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, MEB Destek Hizmetleri İSGB Daire Başkanı Abdülhamit KARATAŞ, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitü (İSGÜM) Başkanı Sakine OVACIKLI ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN tarafından yapıldı.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ değerlendirme konuşmasında, projenin öğrencilerde iş sağlığı ve güvenliği algısı oluşturacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Proje kapsamında kurulacak olan iş hijyeni test ve analiz laboratuvarının Kahramanmaraş ve çevresindeki ihtiyacı karşılayacak olması bakımından önemli olduğunu belirterek, projeye destek veren AÇSHB yetkililerine, MEB yetkililerine teşekkür etti.

 

İş Sağlığı ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Abdulhamit KARATAŞ, konuşmasında koruyucu ve önleyici tedbirlerin ülke ekonomisine yaptığı katkının çok fazla olduğunu belirterek projede görev alan herkesi tebrik etti. Milli Eğitim Bakanlığı adına Genel Müdürlüğe teşekkürlerini sundu. Son olarak bu tip projelerin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, projenin hayırlara vesile olması dilekleriyle herkese selamlarını iletti. Hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğini, 37 başvurunun kabul edildiğini ve 7 meslek lisesi projesine destek sağlandığını belirterek Kahramanmaraş TOKİ 21.Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni hibe desteğinden faydalanmaları bakımından tebrik etti.

 

Temel gayemizin tek bir çalışanımızın dahi iş kazası veya meslek hastalığı ile karşılaşmasının önüne geçmek olduğunu ifade eden İş Sağlığı Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitü Başkanı  Sakine OVACIKLI, bu bağlamda meslek lisesi öğrencilerine yönelik olan bu projenin çok kıymetli olduğunu belirtti. Sanal gerçeklik merkezinin çağımız öğrencilerine ulaşmak adına en etkili yollardan biri olduğunu söyleyen OVACIKLI, projenin il genelinde faydalı olacağına ve İSG kültürünün oluşmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

 

 

Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN konuşmasında, projelere desteklerinden dolayı Genel Müdürlüğe teşekkürlerini iletti. Projenin çıktı ve sonuçlarına başarılı bir şekilde ulaşmasını temenni ettiğini belirterek, proje açılış toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi.

 

 

Genel hedefi İSG kültürünün çalışma hayatında en üst düzeyde yaygınlaştırılması, özel hedefi de Kahramanmaraş genelinde iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının artırılması ve İSG kültürünün oluşturulması olan 21.Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi’nin hedefine ulaştırılabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle açılış toplantısı sonlandı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...

Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu tarafından bölge bilgi yarışması yapıldı Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu ...

Kahramanmaraş – Onikişubat Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu Müdürü Ahmet Karatutlu Koordinatörlüğünde yapılan 9. Bölge Bilgi Yar...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ