Valiliğimiz koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü’nün projelendirdiği ve Müge Anlı’nın desteklediği proje ile engelli 17 vatandaşımıza düzenlenen törenle tekerlekli sandalye dağıtıldı.

 

15 Ağustos 2012 Çarşamba günü saat 10.00’da İl Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen tören, Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sütçü İmam Üniverisitesi Rektör Yrd. Prof.Dr. Sinan Baş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, diğer yetkililer ve engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

 

Törende konuşma yapan Vali Şükrü Kocatepe; engelli vatandaşlara yönelik projelerin daha fazla olacağını belirtti. Kocatepe: “Emniyet Müdürlüğümüz, vatandaşın asayişini sağlanması adına müdüründen polisine kadar geceli gündüzlü çalışmakta. Bu çalışmanın yanında vatandaşlarımızın problemlerini çözme ve onlara karşı sosyal sorumluluğunu hissederek projeler yapıyor.

 

Bu gün geçmişte göremediğimiz bazı problemlerin tedbirini alamadığımız için bugün onların sorunlarını yaşıyoruz. İmar konusunda sorunlarımız var, trafikle ilgili sorunlarımız var, gelecekle ilgili projeleri gelecek projeksiyonunu görerek yapmalıyız. İmar planımız uygun değil, yeterli sokak ve caddelerimiz yok, günlük hayatta karşılaştığımız olumsuzluklar, geçmişte alamadığımız tedbirler nedeniyle karşılaştığımız sorunlar. Engelli vatandaşlarımızın geçmişte görülemeyen bugünkü karşılaştığı sorunları geçmişte alamadığımız tedbirler nedeniyle onlara yaşatıyoruz.

 

Artık devletimiz 21. yüzyıla yakışır devlet olma sorumluluğuyla çalışmaya devam ediyor. Kaldırımlar engellilere göre yapılıyor. İmar planları engellilere göre yapılıyor. Bütün toplu taşıma araçları engelli vatandaşlara göre yapılıyor.” dedi.