Maraşta Haber
Maraşta Haber

Zeynep Arıkan: “Kahramanmaraş Adını En Zirvede Temsil Ettik”

Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin Aralık 2012’den beri yürüttüğü Türkiye Kent Konseyleri Birliği 4.Dönem Başkanlığı, düzenlenen “5.Türkiye Kent Konseyleri Birliği Buluşması” programı ile Şanlıurfa Kent Konseyi’ne devredildi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından Şanlıurfa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya; 40 farklı şehirden gelen Kent Konseyi temsilcilerinin yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi […]

Zeynep Arıkan: “Kahramanmaraş Adını En Zirvede Temsil Ettik”

10 Ekim 2013 - 17:37A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin Aralık 2012’den beri yürüttüğü Türkiye Kent Konseyleri Birliği 4.Dönem Başkanlığı, düzenlenen “5.Türkiye Kent Konseyleri Birliği Buluşması” programı ile Şanlıurfa Kent Konseyi’ne devredildi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından Şanlıurfa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya; 40 farklı şehirden gelen Kent Konseyi temsilcilerinin yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Şanlıurfa Milletvekilleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, Türkiye Kent Konseyleri Birliğini Şanlıurfa’da ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu dile getirerek, “Şanlıurfamız gelişmekte olan bir şehirdir. Kent konseyi olarak aldığımız kararlar, Şanlıurfamızın geleceği ve çocuklarımıza ve gençlerimize daha iyi bir Şanlıurfa bırakmak içindir. İnanıyorum Şanlıurfa geleceğin şehri olacaktır. Kent Konseyi olarak da elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığı’nı Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli’ye devreden Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, “Kurulduğumuz günlerden itibaren her birimiz yaşadığımız şehirlerde içinde yer aldığımız Kent Konseyleri ile alakalı çeşitli sorunlar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Kısaca zor dönemler geçiriyoruz. Ama bunlar geçmişten geleceğe Kent Konseylerinin devamlılığındaki gelişmeler, bu devamlılığın sağlanması ve sağlam temeller üzerine oturtulması açısından sancılı bir sürecin öz verili çalışmaları. Muğlak birtakım maddeler ve içerisindeki net olmayan mevzuatıyla da olsa hem yerelde hem de ulusal bazda hep beraber çok önemli işlere de imza attık. Kent Konseylerinin varlıklarını tüm ülke genelinde duyurmalarıyla birlikte biz Kahramanmaraş Kent Konseyi olarak farkımızı ortaya koyup, tüm bu süreçte ‘KAHRAMANMARAŞ’ adını en zirvede ve başarılı bir şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Başlayan bu gönüllü hizmet yarışı bizden sonraki süreçleri yönetecek arkadaşlarımız için de daha tecrübelerle dolu olacağını düşünüyorum.

Kent Konseyleri Birliği’nin belli bir aşamaya gelmesiyle birlikte, kurduğumuz Kent Konseyleri Birliği Derneği de dün yaptığımız bir toplantıyla amacının doğrultusunda, kurulmasının ne kadar isabetli olduğunu bizlere bir kez daha ispatladı. Geçtiğimiz hafta 26 pilot ilin dahil olduğu Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin kapanış toplantısında sayın İçişleri Bakanımızın Kent Konseyleri ile alakalı yapmış olduğu son derece olumlu ve Kent Konseylerinin geleceğiyle alakalı somut birtakım çalışmalar ve gelişmeler yaşanacağını beyan etmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Dün itibariyle biraz önce bahsettiğim Mahalli İdareler Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşme çok kısa bir sürede Kent Konseyleri Birliği tarafından alınacak kararların ve çalışmaların, bakanlıkça yapılacak değişikliklerin temelinin oluşturulmasını sağlayacak.

Bu süreçte Konya’da yaptığımız Gençlik Meclisleri buluşmasıyla tüm Türkiye’de, Gençlik Meclisleri arasında bir birliktelik sağlanmasına, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiğimiz Kadın Meclisleri buluşması ile Kadın Meclislerimizin birlikte paylaşım sağlamasına, önümüzdeki ay Gaziantep’te yapmayı planladığımız Engelli Meclisleri buluşmasıyla da Engelli Meclislerini ortak çalışma yapmaları noktasında önemli adımlar da atıldı.

Ülke genelinde yapılan tüm ulusal toplantılarda ya da bölge toplantılarında, her zaman her toplantının ana gündem maddesini bütçe ve statü oluşturdu. Bu iki konuya belki değerlendirmelerin yapılacağı zaman diliminde kısaca değinebiliriz. Ancak ben şahsi görüşüm olarak, iki konunun da yasayla belirlenecek kesin sınırlarının ve tanımlarının gönüllülük esasına çok da uymayacağı düşüncesindeyim.

Burada en büyük teşekkürü bizleri onurlandıran sayın bakanımıza yapmak istiyorum. Sizlerin böyle üst düzey katılımınız, bizlere değer vermeniz, Kent Konseylerinin tanınırlığını artıracaktır. Son olarak bizleri misafir eden ve uzun süredir bunun emeğini veren sayın başkanımız Sabri Bey’e de tekrar tekrar teşekkür ediyorum.“ dedi.

2005 yılında kurulan Kent Konseylerinin son derece önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kent Konseylerinin amacı çözüm üretmektir. Örneğin, göç sorunları, çevre sorunları ve konuk sorunları gibi konular Kent Konseylerimiz tarafından belirlenip çözüm üretilmektedir. Bununla birlikte kentleşme sorunu vardır. Şehirleşmek istiyorsak yıkarak başlamalıyız. Yıkımlar olmadan güzelleşmeler olmaz. Kentimizi güzelleştirmek bizim görevimizdir. Bu noktada Kent Konseylerimiz ile birlikte alacağımız kararlar Şanlıurfamızın güzelleşmesine yardımcı olacaktır. Şanlıurfa bu dönem şanslı illerimizden bir tanesidir. Şanlıurfanın kalkınması için tarihine, tarımına kültürel bakımlarına sahip çıkmamız gerekiyor. Biz gelecek nesillerimize bunları göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

4. Dönem Faaliyet Raporu’nun katılımcılara sunulmasının ardından Dönem Başkanlığı Devir Teslim Seramonisi’ne geçildi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Flaması, Bakan Faruk ÇELİK’in de eşlik ettiği seramoniyle Türkiye Kent Konseyleri Birliği 4. Dönem Başkanı Zeynep Arıkan tarafından Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli’ye teslim edildi.

5. Türkiye Kent Konseyleri Buluşması kapsamında ayrıca “Hemşehri Hukuku ve Kentlilik Bilinci” başlıklı bir de panel gerçekleştirildi. Gaziantep Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda da Gaziantep Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Yavuz ÇOŞKUN’un moderatörlüğünü yaptığı panele Prof. Dr. Ruşen KELEŞ’in yanı sıra Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Arman KARASU ve Şanlıurfa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü ve Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Komisyonu Üyesi Av. M.Lamih Çelik konuşmacı olarak katıldı. Panelistlerin sunumlarının ardından Türkiye’nin birçok şehrinden buluşmaya katılan kent konseyi temsilcileri de yorum ve sorularıyla katkıda bulundular.

540132_479337352165245_1459225997_n

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ