Etkin ve başarılı eğitim öğretimin yanısıra sosyal etkinlik, faaliyetler ve kapsamlı kültürel organizeler ile göz kamaştıran bir konuma sahip olan Yıldız Koleji, anlamlı ve takdir toplanan bir organizeye daha imza attı. Öğrencilerin yazdıkları kitapların ve düzenledikleri gıda kermesinin tüm gelirlerini soma’da yaşanan maden faciasında şehit olan madencilerin ailelerine bağışlayarak örnek ve anlamlı bir davranış sergiledi. Yıldız Koleji Müdürü, bu anlamlı davranışı Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a paylaştı. Kaymakam Akkoyun ise, Köker’in ve okul idarecileri ve öğrencileri kutladı.

Özel Yıldız Koleji öğrencilerinin yazdıkları ve kitap haline getirdikleri, “Peygamberimizin Hayatı” isimli eser ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen gıda kermesinin tüm gelirini Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehitlerinin ailelerine bağışlayarak kurumsal alanda anlamlı bir ilke daha imza attı. Yıldız Koleji Müdürü Nurullah Çelebi Köker, Okul Aile Birliği Başkanı Meral Doğuç, Okul İdarecileri; Cuma Karakoyun, Alparslan Ceran ve Kerim Kara ile kitap yazarı öğrenciler Gülnisa Ceran ve Dila Kurt’tan oluşan heyet Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’u makamında ziyaret ederek anlamlı organize ve elde edilen gelirin Soma maden şehit ailelerine bağışıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Yıldız Koleji Müdürü Nurullah Çelebi Köker yaptığı konuşmada;

“Öğrencilerimiz tarafından ‘Peygamberimizin Hayatı’ isimli kitaptan ve her yıl düzenlediğimiz gıda kermesinden elde ettiğimiz toplam 6 bin TL’yi resmi kurumlar aracılığıyla ilgili kuruma yatırdık.  Bize göre oldukça anlamlı bir paylaşım olan bu düşüncenin mimarı öğrencilerimiz oldu.Böylece yaşanan acıları bir dirhem de olsa paylaşarak azaltmak istedik” dedi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’da ziyaretten ve yardım organizesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Yıldız Koleji Müdürü Kökeri ve tüm emeği geçenleri tebrik etti. Akkoyun, “ Yardım, paylaşma ve dayanışmanın azlığı çokluğu olma. Paylaşmak her zaman önemlidir. Bu düşünce ve organize gerçekten takdire şayan” sözleri ile Yıldız Kolejine teşekkür etti.