Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü (SÜGAV) arasında imzalanan protokol gereğince hayata geçirilen “Yemekte Denge Eğitimi” projesi kapsamında pilot il olarak seçilen 10 ilden biri olan Kahramanmaraş’ta proje bilgilendirme toplantısı 12 Eylül 2013 Perşembe günü Saffron Hotel’de düzenlendi.

 

İlimizdeki 50 okuldan yüz idareci ve öğretmenin katıldığı toplantının açılış konuşmasını projeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Güner yaptı. Projeyle ilgili genel bilgilendirmelerde bulunan Güner, sağlıklı nesillerin yetişmesi adına projeyi önemsediklerini belirtti. Projeyle, ilkokul 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerimizde sağlıklı beslenme konusunda ciddi bir bilinç ve farkındalık oluşturacağından bahseden Güner tüm projede görev alan eğitimcilere başarılar diledi. Toplantıya Gaziantep’ten katılan proje uzmanı Hasan Hüseyin Bektaş’ın SÜGAV ve projenin genel tanıtımı ile ilgili sunusunun ardından proje koordinatörleri Harun Kadıoğlu ve Ali Çolak tarafından öğretmen ve idarecilerimize projenin uygulama aşamalarıyla ilgili bilgiler verildi.

 

İlk defa bu yıl uygulanacak olan ve ana mesajını “Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin. Önemli olan dengeyi sağlamayı öğrenmek” şeklinde tanımlayan proje ile toplumun gıda, beslenme ve sağlık konularında bilgi ve bilincini artırmak amaçlanmaktadır.