Kahramanmaraş Kırmızı Et Üreticileri Birliği, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile KSÜ Ziraat Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen Verimli Hayvancılık İçin Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Paneli KSU Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda üreticiler,öğrenciler  ve akademik  personelin katılımıyla yapıldı.

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Tevrican DOKUYUCU’nun   oturum başkanlığını yaptığı panele Adana Et ve Süt Kurumu Müdür Yardımcısı  Veteriner Hekim İbrahim KARAKUZU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Fatih BAŞARAN ve Ziraat Mühendisi Cevat AKGÜN ile özel sektör temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet TORUN panelist olarak katılmışlardır.

Panelin Açılış konuşmalarını K.Maraş Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin ERGÜN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sinan BAŞ yapmıştır. K.Maraş Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin ERGÜN “Birliğimiz yeni kurulmuş olmasına rağmen üreticilerimizi bilgilendirmeye bu tür toplantılarla devam edeceğiz. Bugün de Verimli Hayvancılık İçin Tarımsal Yayım ve Danışmanlıkla ilgili konu uzmanlarının konuşmalarını dinleyeceğiz. Umarım sizler için faydalı olur.” şeklinde konuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU konuşmasında, bu tür panellerin üreticiler için faydalı olduğunu, Bakanlık olarak  Et üreticilerini desteklemeye  devam edeceklerini, yapılan destekleme miktarlarının yıldan yıla arttığını  belirtti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sinan BAŞ ise, böyle yapılan toplantılara evsahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını, panelin herkes için faydalı olmasını  dileyerek açılış konuşmaları bitirdi.

Panelde ilk olarak Adana Et ve Süt Kurumu Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim İbrahim KARAKUZU konuşarak başladı. KARAKUZU, Et ve Süt Kurumu’nun çalışmaları ve Sözleşmeli Besiciliğin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Fatih BAŞARAN,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Erkek Sığır Besi Et Destekleme uygulamalarıyla ilgili ve İlimizde yapılan et üreticilerine yapılan desteklemeler hakkında bilgi verdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Cevat AKGÜN, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Özel sektör temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet TORUN da Hayvan Besleme ve Yemler Teknolojisi ile ilgili olarak genel prensipler, dikkat edilecek hususlar, kritik kontrol noktaları, entantif besi ( yoğun besi ) açık besi ve kârlılığın nasıl hesaplanacağı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Panel, üreticilerin panelistlere sorduğu soruların cevaplanmasıyla sona erdi. Panel sonunda Panelistlere plaket verildi.