Kahramanmaraş Vali Şükrü Kocatepe, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Afşin-Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Şube Sekreteri İlyas Kılıç ve Afşin Çöllolar Kömür İşletmesi işçi temsilcileri Basri Koca ile Ferdi Kıllı’yı valilik makamına davet ederek görüştü.

Görüşmede geçtiğimiz günlerde kömür işletmesinde alınan grev kararı ile ilgili olarak gelişmeler değerlendirildi. Vali Kocatepe sendika yetkilileri ve işçi temsilcilerinden bilgi aldıktan sonra işyerinin ülke elektrik üretiminde önemli katkısı olan bir işletme olduğunu bu nedenle işçi hakları ile ilgili istekler ifade edilirken, savunulurken hukuk çerçevesinden ayrılmamaya özen gösterilmesini, milli ekonominin korunmasının göz ardı edilmemesi, suç işleyerek hakkın savunulmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Vali Kocatepe işletmeci Park Teknik şirketi yetkilileri ile de görüşerek işçi temsilcileri ile yapılan görüşmelerde kırıcı olunmamasını, olgun ve ikna edici üslupla davranılmasının daha olumlu sonuçlar vereceğini hatırlattı. Ayrıca bazı işçiler hakkında alınan işten çıkartma kararından vazgeçilmesi nedeniyle şirket yetkililerine teşekkür etti