Maraşta Haber
Maraşta Haber

Umre Turları

Umre turları için hazırlık yapanlar, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen turlarla da gidebilirler. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği turlar, diğer tur şirketlerinin düzenlediği turlarla hemen hemen aynıdır. Yolculara sağlık, konaklama, yemek gibi temel ihtiyaçlarda hizmetler verilmektedir. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın Yolculara Verdiği Eşyalar Diyanet umre turları için yolcularına belirli eşyalar vermektedir. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın umre turlarında yolculara […]

Umre Turları
Bu yazı advertorialdir.

20 Ağustos 2015 - 2:08A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Umre turları için hazırlık yapanlar, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen turlarla da gidebilirler. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği turlar, diğer tur şirketlerinin düzenlediği turlarla hemen hemen aynıdır. Yolculara sağlık, konaklama, yemek gibi temel ihtiyaçlarda hizmetler verilmektedir.

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın Yolculara Verdiği Eşyalar

Diyanet umre turları için yolcularına belirli eşyalar vermektedir. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın umre turlarında yolculara yolculuğa çıkmadan önce Kur’an-ı Kerim, Hicaz yani kutsal toprakları tanıtıcı albüm, el çantası, umre ibadetini anlatıcı kitap, seccade, tesbih, ipli sırt çantası, umre dualar kitabı, umre tanıtıcı CD, Peygamber efendimizin hayatını anlatan bir kitap verilmektedir.

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği programların ücreti asgari ölçüde tutulmaktadır. Umre turları diyanet, gidiş dönüş, konaklama ve süre olarak farklı gruplar halinde düzenlenmektedir. 7, 10, 14 ve 24 günlük çeşitleri bulunmaktadır.Umre turları normal, otel ve ekonomik olarak sınıflandırılmıştır.

  1. Otel konaklama sınıfında bulunan umre turları genellikle 10, 14 günlük süre ile gerçekleştirilmektedir. Otel konaklamalarında odalar 2, 3 veya 4 kişilik olarak ayarlanmaktadır. Turlarda farklı sınıflardaki programlara katılanlar farklı otellerde kalmaktadır. Ekonomik sınıf için başka, otel konaklama umre turu için başka, normal içinse başka oteller kişilere tahsis edilmiştir. Otel konaklama yolcuların konakladıkları otelleri, merkezde ve hareme yürüme mesafesindedir.
  2. Ekonomik 24 günlük programlarda mevcuttur. Otel konaklama hizmetlerinde verilen yemekler açık büfe şeklindedir. Ekonomik paketlerdeki en iyi umre turları için yemek hizmeti Türk aşçılar tarafından hazırlanmakta ve tabldot şeklindedir. Hareme ulaşım servis ile sağlanmaktadır.

Gidişler genellikle İstanbul’dandır. Eğer gidiş ve dönüşlerde uygun hava yolu aktarımı diğer illere sağlanamazsa yolcuların evlerinin bulunduğu ile gidişi kara yolu ile sağlanmaktadır. Umre programındada Mekke’de Hz. Muhammed’in dünyaya geldiği ev, Cennet-ül Mualla kabristanı, cemarat, Sevr dağı, Hira dağı ziyaret edilmektedir. Medine’de ise cin mescidi, Arafat, muzdelife, Kuba mescidi, Mescid-i Nebevi, Uhud şehitliği, Kıbleteyn Mescidi, Yedi Mescitler, Cennet-ül Baki kabristanı ziyaret edilecek yerler arasında yer almaktadır.

Diyanet Umre

Umre yapılması gereken ibadetlerin en önemlileri arasında yer alır. Kutsal toprakları ziyaret ederek, gerekli dini tahammülleri yerine getirmek her Müslüman için büyük önem taşır. Ülkemizdeki vatandaşların umre ziyaretlerini yapabilmesi için gerekli her şeyle Diyanet İşleri ilgilenir. Her yıl umre fiyatları Diyanet tarafından belirlenir ve hizmet kapsamlarıyla beraber açıklanır. Umre ile ilgili olarak çalışan firmalar da Diyanet’in vermiş olduğu fiyatlar öncülüğünde kendi fiyatlarını belirler.


Diyanet İşleri’nin hazırladığı ekonomik umre turları genellikle 7, 10 ve 14 günlük paketler şeklindedir. İçerisinde konaklama seçenekleri de yer alır. Bunun yanında umreye gidecek olanlara özel bir umrede gerekli olabilecekler çantası da verilir. Diyanet, turların tarihlerini kendi sitesinde çok önceden açıklar. Farklı tarihlerde hazırlanan turlardan kendinize en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Hazırlanan bu turlarda genellikle tek, 2, 3 ve 4 kişilik paketler bulunmaktadır. İlave kişiler için ek ücretler ve benzeri detaylar Diyanet açıklamalarında rahatlıkla bulunabilir.

Hac ve Umre Genel Müdürlüğü

Diyanet’e bağlı olan Hac ve Umre Genel Müdürlüğü, ülkemizde vatandaşların hac ve umre ziyaretlerini gerçekleştirmesi için gerekli olan her şeyle ilgilenir. Suudi makamlarla yapılacak olan görüşmelerle, gerekli izinlerle bu makam ilgilenmektedir.

Bunun yanında makamın kendisine ait olan web sitesinde umre ibadetinin nasıl yapılacağıyla ilgili hem yazılı hem görsel rehberler bulunmaktadır. Konuyla ilgili güncel duyurular da bu site üzerinden yapılmaktadır. İnsanların bilgi edinebilme hakkını sonuna kadar kullanabileceği Hac ve Umre Genel Müdürlüğüne aklınıza takılan her konuyu sorabilirsiniz.

Diyanet Umre Fiyatlarının Belirlenmesi

Diyanet, yeni yılın umre fiyatları için çok uzun zaman önceden belirler ve açıklar. Bunun yanında kayıt tarihleri de yine önceki tarihlerde açıklanır ve erken kayıt şansı tanınır. Diyanetin açıkladığı fiyatlarda, sunulan hizmet paketi içinde yer alan detaylar belirleyicidir. Konaklama yapılacak yerlerin fiyatları, ihtiyaçların fiyatları gibi detaylar toparlanarak toplam net bir fiyat elde edilir. Bu fiyatlar her yıl hatta aynı yılın farklı tarihlerinde değişiklik gösterebilir. Fiyatların dolar üzerinden hesaplanması da değişikliklerin temel nedenleri arasında sayılabilir.

En Ucuz Umre Fiyatları

Umre ve hac ibadeti Müslümanlar için önemlidir. Fakat umre ve hac maddi duruma bağlı olarak gerçekleşen bir ibadettir. Kişiler hem maddi hem de manevi olarak umreye gitmeye hazır olmalıdır. Maddi durumu, akıl sağlığı ve beden sağlığı yerinde olan bir Müslüman’a hacca gitmek farzdır. Fakat umre ibadeti Müslümanlar için küçük bir hac sayılmakla beraber sünnettir. Umre turlarında lüks, ekonomik ve normal seçenekler bulunmaktadır. Bu turlar fiyat ve olanak olarak farklıdır. Lüks umre turları fiyatları Kâbe’ye, hareme daha yakın otellerde konaklayıp özellikle yürüme mesafesindeyken ekonomik ve normal turlarda konaklama otelleri bazı yerlere yürüme mesafesinde bazı yerlerde ise otobüslerle ulaşım sağlanmaktadır. Yemeklerde umre turu paketlerinde farklılık göstermektedir. Her turda yemek verilmektedir. Lüks umre turu paketlerinde açık büfe usulü iken ekonomik paketlerde sabah ve akşam kahvaltısı tabldot usulüdür.

umre turları

Ekonomik Umre Fiyatları

Orta gelirli bir aile için umreye gitmek bir hayal sayılabilir. Fakat umre ibadetinde son zamanlarda maddi olarak büyük indirimler, ödeme kolaylıkları sunulmaktadır. Kişi, maddi olarak temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin geçimini sağlayabiliyorsa umreye gidebilir. Hacla birlikte yapılan umrenin daha faziletli olduğuna inanılmaktadır. Fakat umre ibadeti hac zamanının dışında da yapılabilir.

Umre turları alanında birçok firma faaliyet göstermektedir. Ekonomik turlar, orta gelirli aileler için uygundur. Taksit seçenekleriyle ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Ekonomik turlarda ödediğiniz ücrete uçak gidiş dönüş biletleri, belirtilen otellerde konaklama ücretleri, Mekke ve Medine arasındaki otobüslerle yapılan transferler, umre boyunca yararlanılan rehberlik hizmeti, seyahat sigortası, sabah ve akşam kahvaltısı, umre programı kapsamında gidilecek yerler dâhildir. Eğer yanınızda çocuklarınızla gidecekseniz onlar için gerekli şartlar sağlanmalıdır. Çocuklar için umre turu fiyatları değişkenlik göstermektedir. 8 yaş altındaki çocuklar anne babaları yanında olmadığı sürece Arabistan kanunlarına göre kabul edilmemektedir. 8 – 17 yaş arasındaki çocuklar ise anne ve babalarının dışında 1. Dereceden akrabaları ile beraber umreye gidebilmektedir. Ekonomik paketlerde paket dışında bulunan ekstra ücret ve harcamalar tur şirketi tarafından ödenmemektedir. Örneğin, otel odasındaki mini bardaki atıştırmalık ve içecekler ücrete dâhil değildir.

Hac, Umre

Hac ve umre ibadetlerine, Kuran-ı Kerim’de de yer verildiği düşünülürse; bu ibadetlerinin öneminin ne derece büyük olduğu anlaşılabilir.  Aslında her iki ibadetin de işlevi ve manası hemen hemen aynıdır. Farklı olan sadece ibadetlerin yapıldığı zamandır. Hac için belli bir tarih gerekirken; umreye dilediğiniz zaman gidebilme şansına sahipsinizdir.

Hac Nedir?

İslam’ın beş şartından biri olarak kabul ettiğimiz hac ibadeti, hem bedeni hem de mali açıdan bir işleve sahiptir. Hac kelime anlamı olarak yönelmek, ziyaret etmek anlamlarında kullanılır. Dini alanda kullanılan hac kelimesi ise belli bir tarihte, belirlenmiş olan genel geçer usullere göre yapılan ibadettir.

Hac İbadetinin Kapsamı Nedir?

Hac ibadeti yapılırken içerisinde belirli kaideleri uygulamayı gerektirir. İlk etapta ihrama girilir ve ardından da Arafat’ta vakfe yapmak gerekir. Bunun ardından da Kâbe tavaf edilerek, kalan bazı dini eylemler yapılır ve hac ibadeti sonlanır. Hac ibadetini zamanında ve kaidelerine uygun şekilde yapıp tamamlayan kişiler hacı olarak ithaf edilmiştir.

Hac İbadetinin Tarihi

Hac ibadeti, hicri yılın 9.yüzyılında farz kılınmış ve bu hüküm Kuran-ı Kerim ile beraber sünnetlerle de bildirilmiştir. Dünya üzerindeki tüm Müslümanlar, hac konusuyla ilgili görüş birliğindedirler. Kuran-ı Kerim’de kesin bir dille gücü yetenlerin Kâbe’yi haccetmeleri söylenmiştir. Peygamberimi ise yaptığı açıklamalarla hac ibadetinin, İslam’ın beş şartından biri olduğunu net bir şekilde belirtmiştir.

Umre Nedir?

Umre, hac ibadetinin hemen hemen aynısı olmakla beraber bilinen en önemli farkı istenilen tarihte yapılabilmesidir. Hac ile aynı şekilde ihrama gidilme eylemi ile başlar. Bunun ardından ise tavaf görevi yerine getirilir ve çeşitli dini görevler de yapılarak umre sonlandırılır. Umre bir anlamda haccın küçüğü olarak kabul edilir ve Hacc-ı Asgar, Türkçe anlamıyla küçük hac olarak ifade edilir. Hac ibadetinin kendisi ise Hacc-ı Ekber yani büyük hac olarak ifade edilmiştir.

Umre ziyaretinin en uygun şekilde tamamlanması için en uygun yöntem bu işi bilenlerine bırakmak ve mümkünse bir tura katılarak yapılmasıdır. Turların belli hizmetleri, sınırları belirlenmiş biçimde ve net fiyat garantisiyle sunması son derece caziptir.

Diyanet Umre Fiyatları

Hac ve umre ibadetlerinin kolaylıkla yapılabilmesi için konuyla en yakından ilgili olan makam, Diyanet İşleri Bakanlığı’dır. Umre ziyaretlerinin belirli kapsamlarda, çeşitli hizmetlerle yapılması karşılığında Bakanlık her yıl yeniden belirlenen bir ücret talep eder.

Diyanet Umre Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Her yıl belirlenen ücretler, tur içinde verilecek olan hizmetlerle ilgili fiyatların değişim oranına göre şekillenmektedir.  Devlete ait bir kurum olmasından ötürü de son derece güvenlidir. Fiyatlar farklı paketler şekilde sunulur. Kalınacak süre, otel ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.  Örneğin; 7 günlük umre turu için iki kişilik odalarda kişi başı ücret olarak, 2015 yılı için yaklaşık 2000 dolar talep edilmektedir.

Umre Fiyatlarında Ekstralar Çıkar mı?

Umre turu fiyatları genellikle sabittir ama kişilerin yanında çocuk ya da bebek bulunmasına göre otel için ekstra olarak küçük ücretler çıkabilir. Bunun yanında tura dâhil olmayan her hangi bir programa, yemeğe ve benzeri bir etkinliğe katılmanız halinde bu masrafları kendiniz karşılamanız gerekir. Bunların dışında Diyanet, tur ücretini bildirmeden değiştirmez.

Diyanet Umre Fiyatları Uygun mudur?

İbadetin ne derece önemli olduğunu düşündüğünde, fiyatların pahalılığını göz ardı etmek gerekir. Ancak zaten Diyanet İşleri Bakanlığının fiyatları son derece caziptir. Güvenilir bir makam olmasından ötürü rahatlıkla da tercih edilebilir. Umre fiyatları içerisine dâhil olan hizmetler de düşünülürse; umre ibadetiniz için belirlenen miktarı kolaylıkla verebilirsiniz.

Neden Umreye Gitmelisiniz?

Umre, Hac ibadetinin küçüğü olarak tabir edilen son derece önemli bir ibadettir. Gücü yetebilen her Müslümanın umre ibadetini dilediği sayıda ve sıklıkla yapma hakkı vardır. Hac ve umre ile ilgili gerek Kuran-ı Kerim gerekse peygamberimiz yeterli derecede vermiş olduğu sünnetler bu ibadetlerin önemini ve neden yapılması gerektiğini açıklar nitelikte.

Umre Nedir?

Umre, belirli bir tarihte yapılan hac ibadetinin küçüğüdür denebilir. Umreye dilediğiniz zaman ve dilediğiniz süre boyunca gidebilirsiniz. Umre yapmak da tıpkı hac ibadeti gibi ihrama gitmekle başlar. Tavaf ve çeşitli dini görevlerle de sona erer. Umre için genellikle Hacc-ı Asgar ibaresi kullanılmaktadır.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : | Bu yazı advertorialdir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ