Kahramanmaraş-Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluk başkanı Tural Şahbazlı, Azerbaycan Devlet radyosu olan Azerbaycan radyosunda “Ünvanımız Azerbaycan” programına katılarak Kahramanmaraş’ı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini, Topluluk olarak Kahramanmaraş ve Azerbaycan`da yaptıkları ve  yapacakları iş ve projeleri anlattı.

Türkiye`de ve dünyada madalyası bulunan tek kentin Kahramanmaraş olduğunu belirtenŞahbazlı, gelişim açısından da  Kahramanmaraş`ın yeni Büyükşehir olmasına bakmayarak bir çok büyükşehirlerle yarışacak kapasitede olduğunu söyledi.

Programda öncelikle Kahramanmaraş’ı tanıtan Şahbazlı, Kahramanmaraş’ın Milli Mücadele zamanında kendi kendini kurtaran şehir olduğunu belirterek: “Kahramanmaraş denildiği zaman, Kahramanlık unvanı almış bir kentten bahsediyoruz. Bizler ise artık 2 yıldır Kahramanmaraş`tayız, Allaha çok şükür gurbetlik çekmiyoruz, Kahramanmaraş çok misafirperver bir kenttir. Bu nedenle Kahramanmaraş’ı tercih edecek öğrencilerimize şimdiden ve eminlikle hiçbir sıkıntı yaşamayacakları konusunda garanti veriyoruz.-dedi.

Son olarak Şahbazlı program sunucu ekibine Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan Kahramanmaraş tanıtım kitaplarını hediye etti.