Maraşta Haber
Maraşta Haber

TSO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden KPSS’de Türkiye Derecesi

Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak Türkiye geneli, il geneli ve derece elde eden öğrencilerin sevinçlerini paylaşmak, kutlamak ve ödüllerini takdim etmek üzere ödül töreni düzenlendi. Okul öğrencilerinden Eda Ceyhan Türkiye dördüncüsü, Hamza Arı Türkiye 33’üncü ve Salih Doğru ise Türkiye 34’üncüsü olmuştu. Okul salonunda yapılan […]

TSO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden KPSS’de Türkiye Derecesi

08 Kasım 2014 - 11:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılarak Türkiye geneli, il geneli ve derece elde eden öğrencilerin sevinçlerini paylaşmak, kutlamak ve ödüllerini takdim etmek üzere ödül töreni düzenlendi. Okul öğrencilerinden Eda Ceyhan Türkiye dördüncüsü, Hamza Arı Türkiye 33’üncü ve Salih Doğru ise Türkiye 34’üncüsü olmuştu.

Okul salonunda yapılan tören saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Sayın İl Milli Eğitim Müdürüm; değerli misafirlerimiz. Hoş geldiniz.

Mesleki ve Teknik okul olarak bu törenin arka planını hakkında sizleri kısaca bilgilendireceğim.

Okulumuzda önce fiziki sorunları giderdikten sonra başarıyı artırıcı toplantılar yaptık. Ekip olarak kararları birlikte aldık. Birlikte uyguladık.

 Her öğrencinin farklı özellikleri, farklı alışkanlıkları ve yetenekleri vardır. Önemli olan öğrenciyi tanımak ve ona uygun bir çalışma yolu önermektir. Bunun için işe eğitim koçluğu sistemi uygulayarak başladık.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan okul müdürü Ali Özdemir daha sonra şu açıklamalarda bulundu:

IMG_9080

 “Eğitimde başarmanın olmazsa olmazı ailelerle birlikte çalışmalarımızı yürütmek istedik. Ancak ailelerin ısrarla sürece katılmak istemediklerini, okula gelmek istemediklerini gözlemledik. Bu sorunu çözmek için bilimsel araştırma yaptık. Çıkan sonuç bizi şaşırttı. Velilerin %83’ü okula geldiklerinde kendilerinden para isteneceği düşüncesindeydi. Velilerimize bilgilendirme mektubu yazarak sorunu büyük ölçüde çözdük. Yine çıkan sonuçlarda ilgi çeken biride veliler öğretmenleri öğretmenlerde velileri suçluyordu.

 Okul öğretmen veli işbirliğini güçlendirmek ve araştırma sonuçlarındaki olumsuzlukları gidermek ortak paydada buluşmak için KSÜ Eğitim Fakültesi ile işbirliği içerisinde velilerimizin, öğretmenlerimizin katılımıyla 3 öğretim üyesi ile seminer ve panel düzenledik.

Veli öğretmeni, öğretmenin veliyi suçlama dönemi sona erdi. Birlikte hareket etmeye başladık. Başarmak için ilk adımı attık.

 Başarının kısa vadeli bir formülü yok. Uzun zamanda kazanılacak bir alışkanlığı ve beceriyi kimseye kısa bir zamanda kazandıramazsınız. Bu nedenle bir sürece yaydık.

 Öğrencilerimizin çoğu başarılı olmayı çok istedikleri halde önceden kazanılan olumsuz alışkanlıklarından kolay kurtulamadıkları için düzenli çalışmaya bir türlü alışamamaktadırlar. Bu alışkanlıklarından kurtarıp yeni ve olumlu alışkanlıklar kazanmasına yardımcı olmak için OKULLAR HAYAT OLSUN projesine önem verdik öğrencileri önce olumsuz diş etkilerden okula çektik. Bilgisayar laboratuvarlarını, spor salanlarını, pinpon salonu, tiyatro, satranç vb. etkinlikler arkasından mesleki ve akademik kurslara çektik.

 Öğrencilerimizin maddi durumları iyi olmaması, Meslek lisesi olmamız gereği öğrencilerimizi mesleklerinde bir işe yerleştirmek amacıyla 11. Sınıfta KPSS ye yönlendirdik. Böylece bir taraftan akademik yönden YGS yede hazırlamış olduk. Yumurtaları tek sepete koymadık. Bir taraftan da iş sahibi yapmayı hedefledik. 2014 KPSS de alanlarında bir öğrencimiz Türkiye 4. Bir öğrencimiz Türkiye 33. Bir öğrencimizde Türkiye 34. Olmuştur.  Bu yıl mezun olduklarında 25-30 öğrencimiz mesleklerinde işe yerleşmiş olacaktır. Bu da mesleki eğitime yapılan yatırımın boşa gitmediğinin bir göstergesi olacaktır.

 Bu doğrultuda çizdiğimiz yolda okul, veli, öğretmen, öğrenci işbirliği içerisinde devam edildiğinde YGS ve LYS de büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Son üç yılda yükseköğretime öğrenci yerleştirme oranları 2012’de  %54,28 2013’te  %62,79 2014’te  % 75’lik bir başarı elde edilmiştir.

 Eğitim bir süreç işidir 3 -4 yılda ekip çalışmasıyla istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz ancak 6 ayda da düzeltilemeyecek hale gelebilir. Buna da dikkat etme gerekir.” Dedi

 Okul Müdürü Ali Özdemir’in den sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise  şu ifadeleri kullandı:

IMG_9187

 “Sayın başkanım, çok kıymetli mesai arkadaşlarım, değerli okul yöneticileri, çok kıymetli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrenciler, değeri velilerimiz. Haftanın son günü olan bu Cuma gününde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biraz önce okul müdürümüzden bir başarı gerçeğini dinledik, bu başarının yakalanmasında emeği büyük olan öğretmen ve mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

 Değerli arkadaşlarım biliyorsunuz bizde ki eğitim beşikten mezara kadar olan süreci kapsıyor. Şunu biliyoruz ve inanıyoruz ki insanlar ana rahminde bile artık bir şeyler öğrenmeye başlıyorlar. Siz konuşmalarınızla, tavırlarınızla, davranışlarınızla onları iyiye güzele yöneltirseniz bu yöneltme hayat boyu devam ediyor, eğer kötüye yöneltirseniz bu çocuklar birer canavara dönüşüyor. Sizin de kendisinin de dünyasını mahvediyor.

İnsanların dökmüş olduğu en önemli ter zihin teridir. Çalışmak her şeyin başında gelir, ailenizden size maddiyat kalabilir fakat bir ilim kalmaz, ilim yalnızca çalışmakla kazanılır. Size verilen değere ve desteğe başarıyla karşılık vermelisiniz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Sonrasında ödül ve takdim törenine geçildi. 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavında dereceye giren Türkiye 4’üncüsü Eda Ceyhan, 33’üncüsü Hamza Arı, 34’üncüsü Salih Demir‘e İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt tarafından altın takıldı.  TSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzeyinde dereceye giren öğrencilere ise Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Mesleki ve Teknik İl Müdürü Ramazan Paksoy, İnsan Kaynakları Şube Müdürü Duran Doğan verdi.

Haber: MSK

DSC_0067 IMG_9212IMG_9233   IMG_9235 IMG_9254 IMG_9265 IMG_9287 DSC_0108IMG_9322

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ