Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin bir tekstil fabrikasında çıkan yangına başarılı bir şekilde müdahale ettiği belirtildi.

İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada: “8 Ocak Çarşamba günü saat 12.15’te İtfaiye Komuta Merkezi’mize, Kahramanmaraş-Adana karayolu 3.kilometrede bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine Sanayi-Merkez İtfaiye Gurubumuz derhal harekete geçerek 4 dakika içinde olay yerine intikal etti ve müdahaleye başladı.

Komuta merkezimizin yönlendirmesi üzerine Kavlaklı Gurubu dışındaki bütün itfaiye ekiplerimiz destek ve tedbir amaçlı olarak söz konusu tekstil fabrikasına ulaştı.

9 itfaiye aracı ve 20 er ile yapılan etkili ve yoğun müdahale sonucu, yangın 15 dakika içinde söndürüldü” denilerek bilgi verildi.

Açıklamada; yangının ram bacasında elyaf parçaları ve yağ tabakasının tutuşması sebebiyle çıktığı, alevlerin birkaç metre ileride bulunan kumaş balyalarına sıçramasının saniyeler içinde engellendiği, aksi durumda yangının kontrol dışına çıkarak ciddi maddi hasara sebep olabileceği vurgulandı.

Ayrıca, Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı’nın 9 ayrı noktada şube açarak yangınlara ulaşım süresini en aza indirilmesini sağladığına dikkat çekildi.

İtfaiye eğitmenlerinin; fabrika, okul,  hastane, site ve çeşitli kamu kurumlarında  ‘’Yangın Güvenliği ve Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı’’ programlarına aralıksız devam ettiği,  İtfaiye Müdürlüğü ile irtibata geçilmesi halinde, dileyen kurumların eğitim programına dahil edilecekleri belirtildi.