Targel Personeline Tablet Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

 Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ilçe müdürlüklerinde görev yapan 144 Targel personeline, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında Tarımsal istatistiklerin elde edilmesinde de yararlanılacak olan TBS çatısı altındaki uygulamalardan olan ve tarımsal işletmelere ait kimlik, adres ve tarımsal faaliyet bilgilerinin kayıt altına alınacağı Tarımsal Üretim Kayıt Sistemine(TÜKAS)  veri girişi yapmak üzere   Bakanlığımızca özel yazılım yüklenmiş olan  tablet bilgisayarlar  dağıtıldı.

 Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ‘Kahramanmaraş’ta köylere ait veriler tablet bilgisayar aracılığıyla sisteme girilecek. İlimiz tarımının mevcut durumunu ortaya koyabilmek ve tarımın geleceğini planlamak için önem arz eden bir çalışma.

Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında köylerde görev yapan ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere dağıtımı yapılan tabletler ile tarımsal üretime ait veriler dijital ortama kaydedilecek, verilerin güncelliği ve tamlığı sağlanmış olacak. Sistem ile elde edilen veriler 2014 Genel Tarım Sayımına da altlık oluşturacak’ dedi.