Maraşta Haber
Maraşta Haber

Suriyeli Eğiticilerin Eğitimi Çalıştayı Kahramanmaraş’ta Yapıldı

Suriyeli çocukların eğitim hizmetlerinde görev alan eğiticilerin eğitimi çalıştayının açılışı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük tarafından yapıldı. UNİCEF ile Milli Eğitim Bakanlığının birlikte düzenlediği ve ülkemizde bulunan Suriyeli Çocukların Eğitim hizmetlerinde görev alan eğiticilerin eğitimi ile ilgili olarak gerçekleştirilen çalışma programının birincisi Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. UNİCEF ile Milli Eğitim Bakanlığınca birlikte düzenlenen ve Kahramanmaraş […]

Suriyeli Eğiticilerin Eğitimi Çalıştayı Kahramanmaraş’ta Yapıldı

20 Ocak 2015 - 21:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Suriyeli çocukların eğitim hizmetlerinde görev alan eğiticilerin eğitimi çalıştayının açılışı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük tarafından yapıldı.

UNİCEF ile Milli Eğitim Bakanlığının birlikte düzenlediği ve ülkemizde bulunan Suriyeli Çocukların Eğitim hizmetlerinde görev alan eğiticilerin eğitimi ile ilgili olarak gerçekleştirilen çalışma programının birincisi Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

UNİCEF ile Milli Eğitim Bakanlığınca birlikte düzenlenen ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen çalışma programı 19-20 Ocak 2015 tarihlerinde Dulkadiroğlu İlçesi Doğukent TOKİ Duran Karabuğaş Anadolu Lisesinde yapıldı.

Çalışma Programına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilimizde görev yapan ve Suriyeli Çocukların Eğitim hizmetlerinde görev alan Suriyeli gönüllü eğitimciler katıldı.

Toplantının açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT tarafından yapıldı. Açılış konuşmasına Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK ’e Kahramanmaraş’a hoş geldiniz diyerek başlayan AKKURT, ildeki Suriyeli öğrencilerin eğitim durumları ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra konuşmak için kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, ülke genelinde 150 bine yakın eğitime ulaşamamış Suriyeli çocuk olduğunu söyledi. İç karışıklık nedeniyle 2011 yılında Türkiye’ye gelmeye başlayan Suriyeli çocukların eğitimini Milli Eğitim Bakanlığı’nın üstlendiğini anımsatan Büyük, “Kamplarda AFAD sorumluluğunda MEB yetkisinde eğitim, öğretim faaliyetlerimiz devam ediyor. Biz büyük bir kültürün, medeniyetin ve geçmişin temsilcileriyiz. Bu açıdan iç karışıklıklar nedeniyle ülkemize giriş yapan Suriyeli kardeşlerimize o günden itibaren bir ensar ve muhacir düşüncesinde elimizden gelen bütün gayreti gösterdik” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar Suriyeli mültecilere kamu kaynağı olarak 5 milyar dolar harcadığını ifade eden Büyük, şöyle devam etti:

“Bütün AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti’ne yardımı 200 milyon dolar. Biz ülke olarak bu yapılanları ne ülke içindeki insanlara ne de ülke dışındakilere anlatabildik. Şu anda 2 milyona yaklaşan geçici koruma altında olan Suriye vatandaşı var. Hiçbir problem olmadan ülkemizde 4 yıldır yaşıyorlar. Biz 2 milyon insanı bağrımıza basmışız ama bütün AB ülkelerinin kabul ettiği mülteci sayısı 130 bin. Kalifiye, alanında yetişmiş insanları seçip alıyorlar. 130 binin reklamını yapıyorlar. Kabul edilen insanlar için yaptıklarını anlatıyorlar. Türkiye’de 11 ilde 23 kamp merkezinde 220 bin geçici koruma altındaki Suriye vatandaşlarının bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kamplarda 70 bin çocuk eğitim öğretime devam ediyor. Bu kamplarda anaokulundaki 12. sınıfa kadar Suriye çocukları Arapça ve Suriye müfredatında Suriyeli öğretmenlerle eğitim öğretime devam ediyor.”

Kamp merkezleri dışında Türkiye’nin değişik kentlerine farklı şekilde dağılan Suriyeli çocukların bulunduğunu aktaran Büyük, “Ülke genelinde 150 bine yakın eğitime ulaşamamış Suriyeli çocuk var. Bu sorunun en kısa zamanda halledilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK daha sonra Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ziyaret etti.

Buradaki ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER’i makamında ziyaret eden BÜYÜK, Vali GÜVENÇER ile Kahramanmaraş Eğitimi hakkında konularla ilgili olarak bir süre sohbet etti.

Daha sonraki Kahramanmaraş’ta incelemeleri kapsamında birkaç okulu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK, okullardaki öğretmenler ile sohbet etti.

Ziyaret ve incelemelerden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK,  il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerinden ilin eğitimdeki sorunları ile bilgiler aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT tarafından uğurlanan ve akşam saatlerinde ilimizden ayrılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK, Kahramanmaraş’taki eğitimle ilgili çalışmalardan dolayı baştan Vali Mustafa Hakan GÜVENÇER olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT’a il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerine, Kahramanmaraş’ta görev yapan öğretmenlere teşekkür etti.

IMG_8212 IMG_8221 IMG_8224 IMG_8236 IMG_8239 IMG_8243 IMG_8255 IMG_8259 IMG_8267 IMG_8273 IMG_8279 IMG_8280 IMG_8287

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ