Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Sosyal Belediyeciliğin Mimarı” Mahmut Nedim Tepebaşı…

“Sosyal Belediyeciliğin Mimarı” Poyraz’ın Yardımcısıydı; Şimdi Onikişubat için harekete geçti… İşte O İsim Mahmut Nedim Tepebaşı…   Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Belediye Başkanı Aday Adayı Mahmut Nedim Tepebaşı, Kahramanmaraş Din gönüllüleri ve görevlileri derneğini ziyaret etti. Valilik karşısı Özgür apartmanındaki dernek binasında gerçekleşen ziyarette, Onikişubat İlçe belediye başkan aday adayı Mahmut Nedim Tepebaşı’nı dernek başkanı şevket Bozdoğan […]

“Sosyal Belediyeciliğin Mimarı” Mahmut Nedim Tepebaşı…

17 Kasım 2013 - 20:41A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

“Sosyal Belediyeciliğin Mimarı” Poyraz’ın Yardımcısıydı; Şimdi Onikişubat için harekete geçti…

İşte O İsim Mahmut Nedim Tepebaşı…

 

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Belediye Başkanı Aday Adayı Mahmut Nedim Tepebaşı, Kahramanmaraş Din gönüllüleri ve görevlileri derneğini ziyaret etti.

Valilik karşısı Özgür apartmanındaki dernek binasında gerçekleşen ziyarette, Onikişubat İlçe belediye başkan aday adayı Mahmut Nedim Tepebaşı’nı dernek başkanı şevket Bozdoğan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı ve kabul etti. Belediye ve diyanet camiasının çok yakından tanıdığı ve Kahramanmaraş belediye Başkan yardımcılığı döneminde özellikle sosyal belediyeciliğin mimarı olarak tanınan Tepebaşı projelerini din gönüllüleriyle de paylaştı. Her ne kadar Mustafa Poyraz’a buruk bir şekilde ayrılmış olsa da, Onun ahlakı, dürüstlüğü, İnancı, ve görev sorumluluğunu tam anlamıyla yapması hep konuşuldu, hep akıllarda kaldı.

Deneyim sahibi, Mahmut Nedim Tepebaşı şimdi de onikişubat Belediyesi için harekete geçti.

Başkanlığa talip olduğu ve görev kendisine verildiği takdirde gerçekleştirmek istediği projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

“O, PROJELERİN GİZLİ MİMARI”

Onikişubat İlçesi Belediye Başkanlığı için resmi başvuruyu yapan ilk isim olan Tepebaşı, ilçeye yapacağı hizmetlerle de ilk olmak istiyor. Belediye Başkan vekilliği döneminde şehre önemli katma değeri olan projelerin gizli mimarı olarak bilinen Tepebaşı, Onikişubat ilçesinin geleceğine damga vurmak, sosyal, kültürel ve diğer alanlarda önemli çalışmaları hayata geçirmek için aday adaylığı başvurusunu yaptı.  Projelerin gizli mimarı Tepebaşı, Belediye Başkan vekilliği döneminde gerçekleştirilen çalışmalarını şu şekilde sıraladı: “Halk ekmek fabrikası, aşevi, yaşlılar dinlenme salonu, kütüphaneler, bakıma muhtaç kişilere evde hizmet, taziye evi, gıda bankası, öğrenci çamaşırhanesi, konservatuar birimlerinin kurulması, meslek edindirme kursları, eşya toplama ve dağıtma merkezi, sanayi çıraklarına çorba dağıtma merkezi, belediye çalışanlarına öğle yemeği.”

Tepebaşı, Aday adayı olmasının nedenini kısaca Belediye Başkan Vekilliği döneminde uygulama imkânı bulamadığı projeleri hayata geçirmek ve var olan projelerin devamı sağlamak olarak özetledi.

M. NEDİM TEPEBAŞI NEDEN ADAY ADAYI OLDU?

 

Onikişubat İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı olan M. Nedim Tepebaşı bu kararı almasında etkili olan nedenleri şu şekilde anlattı: “Belediyede görev yaptığım süre içerisinde uygulama imkânı bulduğumuz projelerin yanı sıra uygulama imkânı bulamadığımız projelerimiz de bulunmaktadır. Hayata geçirilen projelerin hemen hepsi devam etmesi gereken projelerdir. Bunların devam etmesini sağlamanın yanında geliştirilerek uygulanması da gereklidir. Ancak yürütülmesi zorunlu olan bu projeleri devam ettirmenin yanında bunlara yenilerini de eklemek arzusundayız. Projelerinizi uygulamanın en kolay ve geçerli yolu ise işin başında bulunmaktır. Biz, hayata geçirilmesi için yıllarca hayalini kurduğumuz projelerimizi günün gereksinimleri ve şartlarını da dikkate alarak deneyimlerimizle birleştirip kentimiz halkına kaliteli bir yaşam biçiminde sunmayı bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Klasik bir ifade gibi görünse de bu hareket tamamen sorumluluk bilincinin bir sonucudur.”

Kahramanmaraş`ta ve ilçelerinde görülen eksikliklere değinen Tepebaşı konu hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: “Kentlerin olsun, kişilerin olsun ihtiyaçları şartlara ve gelişmelere göre sürekli değişiklik gösterebilir. Tamamen giderilmesi de hemen hemen mümkün değildir. Ancak bunları tamamlamak her zaman mümkündür. Belki en büyük eksiklik, kentte yaşayanların ihtiyaçlarını ve kentin gereksinimlerini karşılamak yerine yönetimin uygun gördüğü yaşam şeklinin hayata geçirilmiş olmasıdır. Hâl böyle olduğu sürece eksiklikler hiç bitmeyecektir. Oturacak evi olmayan birisine çadır vermek o kişi açısından eksikliğin giderilmesi anlamı taşımayacaktır. Çarşıda karşılaştığım bir arkadaş, aday adayı olduğum için beni tebrik ettikten hemen sonra; “Bizim de dümdüz yollarımız olacak mı?” diye sormuştu. Demek ki bir kentin dümdüz yollarının olmayışı bir eksiklikmiş! İşte bunları görmek ve tespit etmek gerekir.”

“Bunları sıralayıp kimseyi üzmeye gerek yok. Herkes kendince hizmet etmiştir. Hizmet bekleyen vatandaşlarımız artık hizmetin kaliteli olmasını istemektedir, bunu beklemek de haklarıdır. Bu bakımdan yapılan hizmetler öncelikle en kaliteli bir şekilde yapılacak ve böylece israfın önü kesilecektir. Dolayısıyla daha fazla hizmet sunma imkânı bulunmuş olacaktır.” şeklinde konuşan Onikişubat İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı M. Nedim Tepebaşı projelerini şu şekilde sıraladı: ”

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İDEAL BİR KENT HAYALİ

Herkesin dillendirdiği kentsel dönüşümle hayatın kolaylaştırılması sağlanacak ve bu alanlarda ideal bir kent oluşturmak için uzmanlardan faydalanılarak bölge bölge yeni kent kurulacaktır.  Bu dönüşümde hiçbir kimse mağdur edilmeyecek bilakis mutlu edilecektir. Bu projeler kapsamında ilimizin riskli deprem kuşağı üzerinde olması göz önüne alınarak projeler bu doğrultuda hayata geçirilecek ve bu kapsamda gerekli çalışmalar titizlikle yürütülecektir.  İmara yeni açılacak yerlerde ta ilk başta düzenlilik ve verimlilik esas alınacak, buralara tercih edilecek yerler konumu kazandırılacaktır.

EĞİTİM ALANINDA GELECEĞİN MİMARLARINA ÖNEMLİ HİZMETLER SUNULACAK

Kentte yaşayan herkesin iyi bir öğrenim görmesi ve öğrenimini sürdürürken de bir iş sahibi olması, ebeveynlerden önce belki de kenti yönetenlerin sorumluluk alanına girmektedir. Bu bakımdan her vatandaşımızın iyi bir eğitim alması için imkânlar ölçüsünde yeni okullar yapmak dâhil mevcutların bakım ve onarımı, toplumun yararlandığı ve yaşadığı yerde en kaliteli bir şekilde kamu hizmetinin verilmesi esas alınacaktır.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi dikkate alınarak ekonomik durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarına kendisi bile fark etmeden destek verilecektir. Ayrıca her öğrencinin yararlanacağı rehberlik hizmeti sunulacaktır.

Huzurlu ve güvenli bir ortam için her yaştan insana ve ailelere danışmanlık ve rehberlik yapacak donanımlı uzmanlar tarafından hizmet verilecektir.

Bir kısım hizmetler yirmi dört saat esasına göre yürütülecektir.

 

Çağın geçerli mesleklerinin öğretimi için tam anlamıyla usta olan kişilerin başında bulunduğu meslek edindirme atölyeleri kurulacak, bunun hemen yanı başına da öğrenilen mesleğin icrasına imkân veren atölyeler yapılacaktır. Bunun bir adım ilerisinde ise iş yeri açma imkânı bulamayanlar için pazarlama yeri kurulacaktır.

ENGELLİLERİN HAYATI KOLAYLAŞTIRILACAK

Hayatı kolaylaştırmak anlamına uygun olarak engelliler için rehabilitasyon merkezi açmak suretiyle ailelerin yükü hafifletilecek, onlara işin sadece sevgi tarafı bırakılacaktır.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı genç her yaştan insana hizmet verecek kademelerde yerler açılacak, verilen hizmetler için hiçbir ücret talep edilmeyecektir.

KALİTELİ HİZMET İÇİN ORTAK AKIL ESAS ALINACAK

Projelerin gerçekleştirilmesinde ve ihtiyaç duyulan hizmetlerin tespitinde ortak akıl esas alınacak, yapılan hizmetleri herkesin sahiplenmesi prensip edinilecektir.

Yeşil alan, olması gereken seviyeye mutlaka ulaştırılacaktır.

Uygulamalarda herkesin hakkına saygı gösterilecek, herkes hakkı olan hizmeti alacaktır.

İmar ve altyapı gibi büyükşehir belediyesinin yetki ve sorumluluğunda olan hizmetler hakkında karar verme yetkisi onlara aittir.”

Haber : Ahmet Güneçıkan

DSCF4137 DSCF4139

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ