Maden-İş Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, A Termik Santrali ile kömür sahası olan Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü’nün 20 yıllığına ERG Firmasına devredilmesi konusunda gelinen nokta hakkında değerlendirmelerde bulunarak konuyu üst düzey bürokrat, bölge milletvekilleri ve çalışan işçilerle son durum hakkında görüşmelerde bulundu.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile bu santralin kömür ihtiyacını 35 yıldır karşılayan Afşin-Elbistan Açık kömür Havzasının bir anlamda satılması konumuna gelen devir konusunda daha her şeyin bitmediğini ve görüşmelerin her alanda sürdüğünü dile getirdi. Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ile birlikte Başkent Ankara’da adeta mekik dokuyan Başkan Bölükbaşı, Elbistan ve bölgesinin geleceğini ilgilendiren konuda yoğun temaslarda bulundu.

EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve diğer yetkili kurumlarla temas halinde olduklarını kaydeden Maden İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı sözleşme doğrultusunda fiyat tespitine yönelik çalışmaların başladığını dile getirerek, konunun yakın takipçisi olduklarını söyledi. Son sözün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından söyleneceğini kaydetti.

Yapılan ziyaretler, üst düzey görüşmeler ve ayrıntılar hakkında Afşin-Elbistan Linyitleri Açık Kömür Havzasında tüm bölüm işçileri ile bilgilendirme toplantıları yapan Başkan Bölükbaşı, zengin uzak doğu ve Arap ülkelerinin kurulacak olan yeni santraller dolayısıyla harekete geçtiklerini belirtti.

Maden İş Sendikası olarak geline noktada ve yaşanacak süreçte kırmızıçizgileri olduğunu dile getiren Adil Bölükbaşı, tüm şartlar yerine getirilmezse bölgenin hiç kimseye verilemeyeceğini söyledi. Bölükbaşı ayrıca bu ciddi ve başta Elbistan olmak üzere Afşin ve bölgenin geleceğini yakından ilgilendiren konu hakkında her alanda, TBMM’de siyasi parti düzeylerinde görüşme yapacaklarını kaydetti.

Maden İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, yaşana olaylar ve gelinen son noktada sağlıklı bilgilendirme olmaması ve bilgi kirliliği yüzünden işçilerin moralinin bozuk olduğuna dikkat çekere, henüz her şeyin bitmediğini, işçinin moralinin yüksek düzeyde tutulması gerektiğini belirtti. İşçi menfaatlerini en ön planda tuttuklarını ve etkin girişimlerin bu yol haritası ile süreceğini dile getirdi.

Maden İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, zamanının tümünü son durum hakkında görüşmeler ve işçilerle yaptıkları bilgilendirme toplantıları ile geçirirken, her birimde çalışan yüzlerce işçi gelecek endişesi ile sessiz bir bekleyiş içine girdi.