Maraşta Haber
Maraşta Haber

“Sendikacılık Meydanlarda Olmaktır”

TES İŞ Alanlara İndi ve Taşeronluğa ve İşçi Alımlarına Karşı Gövde Gösterisi Yaptı TES İŞ Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi, EÜAŞ’ye alınacak 219 işçi alımlarını protesto etmek ve taşeronluğa karşı Elbistan’da büyük bir miting gerçekleştirdi. Ellerinde protesto pankartlar ve sloganlarla yürüyerek Cumhuriyet Meydanında yapılan mitinge yüzlerce TES İŞ Sendikası üyeleri ve işçileri katıldı. Vatandaşlarında izlediği mitingde konuşan […]

“Sendikacılık Meydanlarda Olmaktır”

18 Kasım 2014 - 20:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

TES İŞ Alanlara İndi ve Taşeronluğa ve İşçi Alımlarına Karşı Gövde Gösterisi Yaptı

TES İŞ Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi, EÜAŞ’ye alınacak 219 işçi alımlarını protesto etmek ve taşeronluğa karşı Elbistan’da büyük bir miting gerçekleştirdi. Ellerinde protesto pankartlar ve sloganlarla yürüyerek Cumhuriyet Meydanında yapılan mitinge yüzlerce TES İŞ Sendikası üyeleri ve işçileri katıldı. Vatandaşlarında izlediği mitingde konuşan TES İŞ Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi Başkanı Mustafa Kılıç, “Sendikacılık meydanlarda olmaktır” sözleri ile bazı sendikalara göndermelerde bulunarak, EÜAŞ’ye alınacak olan işçi sayısına ve alım şartlarına sert tepki gösterdi. Başkan Kılıç, “Bu neyin sınavıdır? Kimin sınavıdır? Elimizde yetişmiş eleman varken sınavla kimleri almaya çalışıyorlar” dedi.

                Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen görkemli ve heyecanlı miting için TES İŞ Sendikası üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sendika temsilcileri ve vatandaşlar Proma AVM yanındaki meydanda toplandı. MHP İlçe Başkanı Ali Demir, Bir Olalım İL Olalım Platformu Basın Sözcüsü ve CHP Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güllü, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı İbrahim Kılıç, Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Elbistan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Kılınç, MHP Belediye Meclis Üyesi Bedri Cengizler, Türk Eğitim Sen Temsilcisi Musa Demir’in yanı sıra Afşin ve Elbistan’dan yüzlerce işçi ile vatandaşların katıldığı miting caddelerde yürüyüşle başladı.

                Uzun kuyruklarla Cumhuriyet Meydanına yürüyüşe geçen işçiler ellerinde; “İşgale Son Biz İşbirlikçi Değiliz”, “Sınav Yalanına Aldanma Uyan Aldanma”, Kölelik Değil Kadro İstiyoruz”, “Taşeron İşçiliğe Son”, “Sömürüye Taraf Olma Emekten Yana Ol”, Kölelik Düzenine Son”, “Özelleştirme Köleleştirmedir” pankartları taşıyarak ve “Kölelik Değil Kadro İsteriz”, Kadro Hakkımız Söke Söke Alırız”, “Elbistan Uyuma İşçine Sahip Çık”, “İşte İşçi İşte Sendika” sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanında toplandı.

                Sıkı güvenlik önlemlerini alındığı mitingde TES İŞ Sendikası Afşin-Afşin Şubesi Başkanı Mustafa Kılıç, çarpıcı, ilginç ve sert konuşmasıyla dikkat çekti. Başkan Kılıç, katılımlarından dolayı, sendika, siyasi parti ve işçilere teşekkür ederek, mitinge davet edilip de gelmeyen bazı sendikaları da eleştirdi. Başkan Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi:

                “Herkes her yerde konuştu ama meydanlarda konuşmuyor. Bizim korkacak bir şeyimiz yok ve meydanlardayız. İşçi alımlarında 5-10-100 metre arsa satın alınarak rant ve vurgunculuk yapılıyor. Gerçek istimlâk hakkına sahip olanlar istismar ediliyor. Bu arada sahte ikametgâh veren muhtarlara da yuh olsun. 219 işçi alımı için 7 bin 500 kişi başvurmuş. Maraş’ta sınav yapacağız diyorlar. Bu iş yerlerinde yıllarca çalışan deneyimli, bilgili ve tecrübeli işçiler var. Bana etliye sütlüye dokunma diyorlar. Nasıl dokunmayayım nasıl?

                Elimizde, işyerimizde taşeronda tecrübeli ve her türlü teknik eleman var. Alınsana onları işe, kadroya. Sınav ile ne işiniz var? Yabancıya karşı değilim. Yabancılık ve ayrımcılık yapmadım. Bazı provokatörler bizleri bu yönde suçluyorlar.  Yabancılık ve ayrımcılık yapmam, yapmayacağım. Şu anda yönetimde her bölgeden arkadaşımız var. Her değişik siyasi partiden arkadaşımız var.

                15 yıl önce devletin iş yerinde 15 taşeron firma olacak deseler hiç kimse inanmazdı ama durum şimdi böyle. Devletin iş yerinde 15 patron olur mu? İşçileri bu hale getirdiniz. Kazalar, ölümler hep taşeron işletmelerde oluyor. Devlet işletmelerinde olmuyor.

                Biz şubede oturan sendikacı değiliz. Şubede oturup da okey mi oynayayım. Sendikacılık meydanlarda olmaktır ve biz meydanlardayız. Bölgeye 12 milyar dolarlık yatırım gelecek diyorlar. Bölgeye 2 santral yetiyor. 4 santral daha yapıldığı zaman bu topraklar biter, Hurman bitti Ceyhan’da biter. Köyler kalkar, tarım ölür. Ankara Onkoloji Hastanesi Afşinli ile Elbistanlı kanser hastaları ile dolup taşıyor.

Bölgede 6 termik santrali demek bölgenin sonu demektir. Bu işyerlerine emperyalist güçler geliyor. Her şeyin yok edilmesiyle bölge insanını asgari ücretli köle yapacaklar. 20 yıl sonra da kül ve zehir bize kalacak. Nehirlerden sonra Afşin ve Elbistan ovası çöl olacak.”

TES İŞ Afşin-Elbistan Şube Başkanı Mustafa Kılıç, mitinglerine katkılarından dolayı “Bir Olalım İL Olalım” platformu üyelerine de teşekkür ederek yaptığı konuşmada, “Elbistan İL olmaya hak kazanmıştır. Bir Olalım İL Olalım Platformuna TES İŞ Sendikası olarak her alanda tam desteğe ve katkıya hazırız” dedi.

TES İŞ 1 copy TES İŞ 6 copy TES İŞ 7 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ