Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Erkenez Mahallesi’ndeki Şehit Çolak Durdu Halk Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

Erkenez Mahallesi’nde düzenlenen törene Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Erkoç, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, Fatih Ertaş, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eken ve parti yöneticileri ile ile mahalle muhtarları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erkenez Mahallesi Muhtarı Yılmaz Şahan, kütüphanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, davetlilere hoş geldiniz selamlamasında bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kütüphanenin yapımında Erkenez Mahalle Muhtarı Yılmaz Şahan’ın büyük gayret gösterdiğine işaret ederek: “Muhtar kardeşimiz Yılmaz Şahan’ı kutluyorum. Bu kütüphanenin yapılması için gayret etti. Yer de müsait olunca arkadaşlarımız kütüphaneyi yaptılar. Adını verdiğimiz Şehit Çolak Durdu, Milli Mücadele’de şehit düşmüş aslen Kertmenli olan bir büyüğümüz. Bu büyüğümüzün adının yaşaması için bu isim uygun görüldü.

Kahramanmaraş Belediyesi olarak bugün dokuzuncu kütüphanemizi açıyoruz. Bizim hizmete açtığımız kütüphanelerimiz tam donanımlı, klimalı kışın soğuktan yazın sıcaktan etkilenmeyecek şekilde yapılmaktadır. Evlerinde ders çalışma ortamı bulamayan öğrenci kardeşlerimiz burada rahatlıkla ders çalışabilirler. Sabah 8’den akşam 23’e kadar hizmet vermektedir. İnterneti kullanarak ödevlerini araştırabilirler. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederken, davetimize icabet eden tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek kütüphane hizmete açıldı ve hep birlikte kütüphane içerisi gezildi.

Her açılışta olduğu gibi Şehit Çolak Durdu Halk Kütüphanesi’nin açılışında da çocuklar Başkan Poyraz’ın etrafını kuşatarak sevgi gösterisinde bulundular.