22 Temmuz tarihinde cezaevinden tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu hakkında yeniden tutuklama kararı verildi.

28 Şubat sürecinden sonra 1999’da tutuklanan ve 16 yıldır Bolu F Tipi Cezaevinde, ispatlanamayan İBDA-C adlı bir örgütün lideri olduğu gerekçesiyle müebbet hapis yatan Salih Mirzabeyoğlu, tahliye edilmişti.

Salih Mirzabeyoğlu’nun Avukatı Hasan Ölçer’in konuyla ilgili yaptığı ilk açıklama açıklama şöyle:

“Bakırköy 3 ağır ceza mahkemesi Noel Baba operasyonu-isyan davasında “durdurulmuş infazın devamına” kararı vermiştir. İnfazı durdurulan hükümlülerin kalan cezalarının infazını teminen Cumhuriyet Savcılığı’na 8.9.2014 öğleden sonra müzekkere yazılmıştır.”

22 Temmuz tarihinde cezaevinden tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu hakkında yeniden tutuklama kararı verildi.

25 Ocak 2000 tarihinde Metris Cezaevi’ne yapılan ve adına Noel Baba denilen operasyon-saldırı çerçevesinde başta Salih Mirzabeyoğlu ve dergimiz Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor olmak üzere onlarca gönüldaşımız hakkında açılan davada, mahkeme, önce tutukluğun kaldırılması ve yargılamanın yeniden yapılması kararı vermişken, 8 Eylül tarihinde, bu defa, yargılama devam ederken tutukluluk halinin devamına kararı verilmiştir. Bu kararın uygulanması ve Mirzabeyoğlu’yla birlikte gönüldaşlarımızın yeniden tutuklanması artık an meselesidir.

Bizler, Adımlar Maraş olarak bu kararı tanımadığımızı ilân ediyoruz.

Yeni mağduriyetlerin oluşmaması için yapılması gereken, asliyle 28 Şubat yargısının vermiş olduğu bu kasıtlı karardan bir an önce vazgeçilmesidir. Bu konuda mesuliyet AKP iktidarındadır. İstedikleri zaman yargı üzerinde istedikleri gibi tasarruf etme kudreti bulunduğuna şahit olduğumuz AKP iktidarını vazifesini yapmaya çağırıyoruz.