KSÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanları, 18 Haziran 2104 Çarşamba günü başlayıp, 25 Haziran 2014 Çarşamba günü sona erecek eğitim seminerlerini sürdürüyorlar.

Onikişubat İlçesi 4. Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürlüğünün girişimiyle, bölgedeki 300 öğretmen ve yöneticinin katıldığı seminerde, 23 Haziran 2014 Pazartesi günü “Etkili Sınıf Yönetimi” konulu sunum Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN tarafından yapıldı.

L. Tolstoy’un “HERKES İNSANLIĞI DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜR AMA HİÇ KİMSE ÖNCE KENDİSİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNMEZ” sözüyle seminere başlayan Prof. Dr. Niyazi CAN, “sınıf yönetiminde en etkili değişken öğretmen ve öğretmen özellikleridir.Öğretmen, etkili sınıf yönetimi yaklaşımlarını kullanarak etkili bir öğretimi gerçekleştirebilir. Sınıf yönetiminde kararlar; öğrencileri kontrolden çok, eğitimin kalite ve sürekliliğini sağlamaya yönelik olmalıdır” dedi.

Etkili okul kavramına de değinen Prof. Dr. Niyazi CAN, Etkili Okulu “ öğretimin yönetime feda edilmediği, öğrenmenin merkeze alındığı, öğretmenlerin öğretim amaçlarında anlaşma içinde bulunduğu, başarının onurlandırıldığı, desteklendiği ve ödüllendirildiği okul” olarak ifade etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN, 2 saat süren ETKİLİ SINIF YÖNETİMİ konulu seminerini “ Öğretmen davranışlarıyla model olmalıdır. Öğretmenlik mesleğini icra edenlerin davranışlarıyla sözleri arasında tutarlılık olmalıdır. Aksi durumda öğrenciler üzerinde etkisi azalacaktır. Sürekli kendini yenilemelidir. Kendini yenilemeyen öğretmen, öğrenci karşısında etkisiz duruma düşer. Öğretmen, güvenen ve güvenilen özellikleriyle donanımı, derse, konuya hâkimiyetiyle lider öğretmen özelliklerini taşımalıdır. Çağımızın sıradan öğretmene değil, etkileyen, öğrencilerde ve çevrede iz bırakan lider niteliklerdeki öğretmene ihtiyacı vardır” sözleriyle tamamladı.

Sunumun sonunda, 4. Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürü ve Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet BÜYÜKÇELİK, eğitim seminerine desteklerinden dolayı, Sayın Dekanımıza ve diğer öğretim üyelerine teşekkür ediyorum dedi.