Maraşta Haber
Maraşta Haber

Paralel anketçiler, tezgâhlar, ayak oyunları ve Erkoç’u itibarsızlaştırma çabaları…

Bugünlerde, adaylar üzerindeki ayak oyunları tiksindirici hale geldi. Hele hele belediye meclis üyeliklerinin yüksek seçim kuruluna verilmeden, bazı belediye başkan adayları ile yola devam edilmemesi yolundaki Bizans oyunları, inanan insanlara, birkaç kez umreye, birkaç kez de hac’ca gitmiş Müslümanlara yakışmıyor. Ortaya konan oyunlar, tiksindirici, mide bulandırıcı ve hiçbir zaman da şehir milliyetçiliği ile bağdaşmayan şeyler. […]

Paralel anketçiler, tezgâhlar, ayak oyunları ve Erkoç’u itibarsızlaştırma çabaları…

22 Şubat 2014 - 12:26A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bugünlerde, adaylar üzerindeki ayak oyunları tiksindirici hale geldi. Hele hele belediye meclis üyeliklerinin yüksek seçim kuruluna verilmeden, bazı belediye başkan adayları ile yola devam edilmemesi yolundaki Bizans oyunları, inanan insanlara, birkaç kez umreye, birkaç kez de hac’ca gitmiş Müslümanlara yakışmıyor.

Ortaya konan oyunlar, tiksindirici, mide bulandırıcı ve hiçbir zaman da şehir milliyetçiliği ile bağdaşmayan şeyler. Buna meyledenlerin, tevessül edenlerin  kanından ve Müslümanlığından şüphe duyarım. Bırakın namazını, abdestini bir tarafa, insanlığından da…

*

Meselenin özüne gelecek olursak…

Kim belediye meclis üyesi olmuş, kim olmamış, kim küsmüş, kim kahretmiş, kim partiden istifasını vermiş çok da umurumda değil. Gidenin canı cehenneme! Gerçek seçmen, gerçek partili olsa, sığ ve basit düşünmez, sonuna kadar davasının arkasında olur.

“Ben varsam demokrasi var, yoksam demokrasi yok!” deyip ceketi alıp kapıya yönelene uğurlar ola! Senden gelen demokrasiye de yazıklar olsun!

*

Neyse…

Senaristler, senaryo yazdıkları için bu ünvanı alırlar. Kimisi Yeşilçam’a, kimisi televizyon dizilerine senaryo yazarken, şimdi siyasi senaryolar revaçta, daha çok ilgi görüyor, okunuyor, rağbet buluyor.

Karşılık da…

Lafı uzatmanın manası ve kimseye yararı yok. Balıklama dalacak olursak…

18 Şubat ve öncesi günlerde, Kahramanmaraş yerel siyaseti daha çok ısınmaya başlar. Bir dedikodu furyası başlattılar. Fısıltı gazetesinin tirajı yüksek ya, herkes de inandı. Bulanık suda balık avlamaya hevesli insanlar, cehennem azabından korkmayıp, siyasete kazanının altına attıkları odunla siyaseti ve çevreyi yakmaya, ısıtmaya çalışınca, foyaları da meydana çıktı neticede.

Mağazaya gidiyorsunuz, gömlek alacaksınız, beğenmiyorsunuz da, fingirdek tezgahtar kız illa ki bir şey satacak, “Gömlek olmadı, kravat uyduralım!”

Verelim diyecekti yani…

Olmadı, uymadı…

*

Fatih Erkoç kardeşimiz belediye başkan adayı gösterilince, hazmedemeyip, bir soda içmek yerine ayak oyunlarına yönelenler, tuttular bir anket yaptılar, yaptırdılar, kim söylediyse, akıl ettiyse, kim yapın diye talimat verdiyse..

Her neyse…

Kim anket yapın dedi, kim izin verdi, belli değil.

Bu paralel anket, bu paralel yapı, bu paralel zihniyet, Erkoç’u partililerin ve genel merkezin gözünden düşürmek, “Bununla yola gidilirse, Kahramanmaraş felaket yaşayacak, parti seçimi kaybedecek, AK Parti çuvallayacak!” denilecek, partinin en etkili ve yetkili, yani tepesindeki isimin de; “Madem öyle diyorsunuz, madem anketlerde Fatih yüzde 37 çıkmış, o zaman Poyraz ile yola devam edelim!” demesini beklediler.

Tabi tezgâh tutmadı. Fingirdek, şırfıntı tezgahtar kızın gömlek ve kravat arasındaki tercihi alıcıyı sarmadığı için, oyun da seyirci bulamadı.

Ha, AK Partinin kuzey ilçelerinde işinin zor olduğunu yazan benim. Bu benim düşüncem, gözlemlerim. Bu düşüncem, bu gözlemim, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın Fatih Erkoç’u göz ardı etmem anlamına gelmez. Aksine bu oynanan, sahneye konan oyunlardan sonra,Erkoç’a olan desteğim daha da arttı, artacak.

Birine oy verirsiniz, vermezsiniz. O sizin demokratik hakkınız, tercihiniz. Kimsenin bir başkasının oyuna, tercihine müdahalesi söz konusu olmaz iken, kalkıp da kendi hemşehrinizi ayaklar altına almaya, onu çiğnemeye, küçük düşürmeye, genel merkezin tepesindeki isimler nezdinde şehrimizi de itibarsızlaştırmaya utanmadınız mı?

Bunu yaparken, nerede kaldı sizin insanlığınız, Müslümanlığınız?

Ayıp, iğrenç ve o kadar da çirkin!

Fatih Başkan, dikkatli ol, yoluna mayın döşemeye çalışıyorlar! Aman ha!

*

Tabi oyunları bozuldu. Morardılar… Şapşallaştılar, eşekten düşmüşten beter oldular!

Liderler gerçekleşmesi beklenen oyunu fark etti, Maraş’taki paralel anketçilere inanmadı.

Liderler kolay yetişmiyor. Kolay lider olunmuyor.

Bizim yerli anketçiler, mahalli paralel anketçiler, iç mihraklar, baktılar ki tezgâh tutmadı, genel merkez de itibar etmedi, hemen açılışlara, tanıtım programlarına yöneldiler.

Paçayı kurtarma operasyonu yani.

Neyse… Bu mesele uzadı, yarın devam ederiz.

 

NOT: Bendenizi arayan ve tam 12 dakika görüşen eski vekil sayın Avni Doğan ile neler konuştum, neler söyledim ve Erkoç için dillendirdiğim tavsiyem olan, “Oy’una sahip çık, oyun’a gelme!” pazartesiye…

Beni takip edin cancazım…

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ