Onikişubat ilçesi 4. Eğitim Bölgesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi  Eğitim Fakültesi işbirliği ile mesleki çalışma programı düzenlendi

                16-27 Haziran 2014 tarihleri arasında uygulanması gereken Öğretmenlerin yılsonu mesleki çalışma programı çerçevesinde, Onikişubat İlçesi 4. Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürlüğünün girişimi ve Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesinin katkılarıyla, öğretmenlerin özel alan ve pedagojik formasyon konularında bilgilerini artırmak amacıyla eğitim programı düzenlendi.

                Kipaş Eğitim Kurumları toplantı salonunda düzenlenen programın açılışı 16 Haziran 2014 Pazartesi günü saat 09.00’da yapıldı. Açılışa, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Hüseyin ÖZTÜRK, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet SARITÜRK, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Süleyman DAL ve 4. Eğitim Bölgesinden farklı türdeki 10 okulun yönetici ve öğretmenleri katıldı.

                4. Eğitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürü ve Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet BÜYÜKÇELİK, yapmış olduğu açılış konuşmasında; Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Eğitim Bölgeleri Yönergesinde, eğitim bölgesinin üniversite ile işbirliği içerisinde olması sağlanır ilkesinden hareketle, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile görüşmeler yapıldığını, mesleki çalışma döneminde öğretim üyelerinden bölgemiz öğretmenlerine yönelik olmak üzere öğretmenlerin bilgilerini artırıcı eğitim programlarının verilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.

                Eğitim Fakültesi Dekan Vekil Hüseyin ÖZTÜRK ise yaptığı konuşmada, fakülte olarak bu tür faaliyetlere açık olduklarını, her zaman katkı sağlamaya hazır ve istekli olduklarını belirtti.

                İlk gün programında, Yrd. Doç. Dr. Evrim URAL, Öğrenci Tutumları ve Fen Eğitimi konusunda sunumunu yaptı, konu ile ilgili öğretmenlerin görüş ve düşüncelerini aldı.

                5 gün sürecek programda, 5 ayrı konuda, 5 akademisyen tarafından aşağıda belirtilen program uygulanacak.